Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mirė roko grupės „Foo Fighters“ būgnininkas Tayloras Hawkinsas: jam buvo 50-imt

Neaiškiomis aplinkybėmis mirė legendinės roko grupės „Foo Fighters“ būgnininkas Tayloras Hawkinsas. Mirties dieną jam buvo 50-imt.
Tayloras Hawkinsas
Tayloras Hawkinsas / „Scanpix“ nuotr.

Išsamesnės informacijos apie Tayloro Hawkinso mirtį nėra, tačiau penktadienį grupė teigė, kad jo mirtis yra tragiška ir nesavalaikė.

„Foo Fighters“ buvo išvykę į gastroles Pietų Amerikoje. Sekmadienį jie grojo festivalyje San Isidro mieste Argentinoje, o penktadienio vakarą turėjo groti kitame festivalyje Bogotoje, Kolumbijoje, praneša 1news.co.nz.

„Jo muzikinė dvasia ir užkrečiantis juokas amžinai išliks su mumis visais“, – rašoma oficialioje grupės tviterio paskyroje paskelbtoje žinutėje.

„Mūsų širdys yra su jo žmona, vaikais ir šeima, todėl prašome šiuo neįsivaizduojamai sunkiu metu su didžiausia pagarba elgtis su jų privatumu.“

Po „Foo Fighters“ įkūrėjo ir lyderio Dave'o Grohlo, Hawkinsas buvo bene ryškiausias grupės narys, kartu su Grolu pasirodantis interviu ir atliekantis svarbius vaidmenis grupės vaizdo klipuose.

Hawkinsas buvo „Foo Fighters“ būgnininkas 25 iš 28 grupės gyvavimo metų, 1997 m. pakeitęs pradinį būgnininką Williamą Goldsmithą.

Gimęs Oliveris Tayloras Hawkinsas 1972 m. Fort Vorte, Teksase, užaugo Laguna Biče, Kalifornijoje. Jis grojo nedidelėje Pietų Kalifornijos grupėje „Sylvia“, o paskui pirmą kartą rimtai grojo kaip kanadiečių dainininkės Sass Jordan būgnininkas. Devintojo dešimtmečio viduryje jis buvo Alanis Morissette gastroliuojantis būgnininkas, kol Grolas pakvietė jį prisijungti prie „Foo Fighters“.

Tai jau antras kartas, kai miršta artimas Grohlo grupės draugas. Kai 1994 m. mirė Kurtas Cobainas, Grohlas buvo „Nirvanos“ būgnininkas.

Hawkinsas su žmona Alison turi tris vaikus.

Gruodžio 15 d. grupė ketina koncertuoti Naujojoje Zelandijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius