Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Sakartvelo muzikos legenda Vachtangas Kikabidzė

Sekmadienį Sakartvelo žiniasklaida pranešė apie dainininko, aktoriaus, scenaristo ir režisieriaus Vachtango Kikabidzės mirtį. Teigiama, kad muzikos žvaigždė turėjo rimtų sveikatos problemų.
Vachtangas Kikabidzė
Vachtangas Kikabidzė / Stop kadrai
Temos: 1 Mirtis

Liūdną žinią apie V.Kikabidzės mirtį pranešė Sakartvelo televizijos kanalas „Mtavari Arkhi“.

Scenos ir kino žvaigždė buvo 84-erių. Įžymybės mirties priežastis kol kas neskelbiama.

Vis dėlto teigiama, kad V.Kikabidzė jau kurį laiką turėjo rimtų sveikatos problemų. Anksčiau buvo skelbta, kad įžymybei buvo sutrikusi inkstų veikla. Dainininkas nuolat lankėsi ligoninėje, kur jam buvo atliekama dializė.

Teigiama, kad V.Kikabidzė sirgo ir vėžiu, kuris buvo remisijos stadijoje. Daugiau nei prieš 40 metų medikai aptiko piktybinį smegenų auglį.

Stop kadras/Vachtangas Kikabidze
Stop kadras/Vachtangas Kikabidze

V.Kikabidzė aštuntajame dešimtmetyje buvo tikra garsenybė. Dainininkas ir aktorius kone visoje SSRS buvo visiems puikiai atpažįstamas dėl savo vaidmenų Georgijaus Danelijos filmuose, į jo koncertus plūsdavo didžiulės minios.

Prasidėjus karui Ukrainoje, V.Kikabidzė aktyviai palaikė agresiją kenčiančią šalį. Nuo 2008 metų, kai Rusija užpuolė Sakartvelą, V.Kikabidzė pranešė nutraukiantis koncertus Rusijoje. Jis taip pat smerkė Krymo aneksiją ir Rusijos invaziją į Ukrainą.

Anapiln iškeliavusios Sakartvelo muzikos ir kino legendos gedi būriai gerbėjų.

Sielvartu ir atsisveikinimais socialiniuose tinkluose dalijosi ir lietuviai. Teatro kritikas Julijus Lozoraitis feisbuke pasidalijo archyviniu vaizdo įrašu.

„Sudie, Buba!“ – rašė jis.

Verslininkas, rašytojas Tomas Kriščiūnas taip pat pasidalijo atsisveikinimo su V.Kikabidze žinute.

„Šiandien išėjo tikras, sąžiningas vyras, drąsus žmogus, aktorius, dainininkas Vachtangas Kikabidzė.

Vaikystėje kvatojau iki ašarų, žiūrėdamas Mimino. O dabar Čito Grito Margarito arba Moji Goda – mojo bogatstvo skamba visiškai kitaip – spaudžia ašarą. Tiesa iki kaulų smegenų.

Tai Žmogus – nei karto nevedęs derybų su savo vertybėmis, su savo patogumais, su savo sąžine. Spjovęs Ruzzzijai ir Putinui į veidą, grąžinęs visus SSSR, Ruzzzijos apdovanojimus, atsisakęs visų patogumų, visų privilegijų, nežmoniško populiarumo, sotaus ir patogaus gyvenimo bei vienareikšmiškai stojęs už savo šalies Sakartvelo, už Ukrainos laisvę.

Ilsėkis ramybėje. O aš, pagarbos vardan vakare susirasiu YouTube Mimino ir pasižiūrėsiu. Atšvęsiu Vachtango Kikabidzės gyvenimą ir pamokas“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius