Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė „Žvaigždžių karų“ ir „Hario Poterio“ aktorius Paulas Grantas: jam buvo 56-eri

Kino pasaulyje – netektis: būdamas 56 metų mirė britų aktorius Paulas Grantas, gerai žinomas iš vaidmenų filmuose „Žvaigždžių karai“ ir „Haris Poteris“.
Paulas Grantas
Paulas Grantas / Socialinių tinklų nuotr.

Kovo 16-ąją policija aktorių Paulą Grantą rado sukniubusį šalia Londono traukinių stoties.

Tuo metu Londono greitosios pagalbos tarnybos atstovas spaudai sakė, kad kovo 16 d. (ketvirtadienį), 14.08 val. gavo pranešimą apie incidentą St Pancras stotyje.

Buvo atsiųstas greitosios medicinos pagalbos ekipažas, medikai įvykio vietoje suteikė vyrui pagalbą, o tada pirmumo tvarka nuvežė jį į ligoninę. Ten buvo konstatuota P.Granto smegenų mirtis.

Socialinių tinklų nuotr./Paulas Grantas
Socialinių tinklų nuotr./Paulas Grantas

Jo šeima pranešė, kad sekmadienį (kovo 19 d.) priėmė sprendimą išjungti jo gyvybę palaikantį aparatą. Mirties priežastis dar nepaskelbta.

Jo 28-erių dukra Sophie Jayne Grant sakė, kad yra „sugniuždyta“, o savo tėvą pavadino „legenda daugeliu atžvilgių“.

„The Sun“ ji sakė: „Jis visada visiems kėlė šypseną ir juoką. Jis buvo tėvas, senelis ir aktorius, kuris dėl kiekvieno būtų padaręs viską.“

Sophie Jayne Grant pridūrė, kad labai jis mylėjo savo dukras, sūnų ir 64-erių širdies draugę Marią Dwyer. Širdį veriančioje padėkoje Maria apibūdino Paulą Grantą kaip savo gyvenimo meilę, dėl kurios jos gyvenimas tapo visavertis.

Dėl savo mažo ūgio – apie 122 cm – P.Grantas gaudavo vaidmenis didžiuliuose Holivudo filmuose ir vadino save „nykštukų karaliumi“.

1983 m. „Žvaigždžių karų“ filme „Džedajų sugrįžimas“ jis suvaidino vieną iš neįvardytų evokų.

P.Grantas taip pat kartu su Tomu Cruise'u filme vaidino „Legenda“ (1985), su Davidu Bowie kultinėje juostoje „Labirintas“ (1986), taip pat 2001 m. įkūnijo gobliną filme „Haris Poteris ir išminties akmuo“.

Vis tik paskelbus apie aktoriaus mirtį, pasipylė ne tik pagarbos žodžiai, bet ir išryškėjo tamsioji šlovės pusė.

Likus trims savaitėms iki mirties, P.Grantas buvo nufilmuotas toje pačioje vietoje Londone, kurioje nugriuvo, kalbėdamas apie tai, kaip „iššvaistė“ savo „Žvaigždžių karų“ turtus ir „per daug gėrė“.

Jos gyvenimo duobės labai išryškėjo 2014 m., kai aktorius užfiksuotas geriantis alkoholį ir vartojantis kokainą.

Tais metais jis papasakojo, kaip išleido visus pinigus gėrimui, narkotikams ir prostitutėms po to, kai išsiskyrus su žmona jo gyvenimas tapo nekontroliuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius