Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nubaustos „Mis Krymas“ O.Valejeva ir jos draugė: priežastis – ukrainiečių daina

Maskvos aneksuotame Kryme dvi moterys, tarp jų konkurso „Mis Krymas“ nugalėtoja, dėl socialiniuose tinkluose paskelbto vaizdo įrašo, kuriame jos dainuoja patriotinę ukrainiečių dainą, buvo pripažintos kaltomis dėl rusų kariuomenės „diskreditavimo“, pranešė vietos pareigūnai.
Olga Valejeva
Olga Valejeva / Instagram nuotr.

Grožio konkurso „Mis Krymas 2022“ nugalėtoja Olga Valejeva ir jos draugė, kurios vardas neskelbiamas, balkone dainavo populiarią ukrainiečių dainą „Červona Kalyna“.

Dainuojančių moterų vaizdo įrašas buvo paskelbtas socialinio tinklo „Instagram“ skiltyje „Stories“, kurioje skelbiami įrašai po 24 valandų automatiškai pašalinami.

Instagram nuotr./Olga Valejeva
Instagram nuotr./Olga Valejeva

Krymo policija pranešė, kad O.Valejevai buvo skirta 40 tūkst. rublių (680 eurų) bauda, o jos draugė buvo nuteista 10 dienų kalėti.

„Internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame dvi merginos atliko dainą, kuri yra ekstremistinės organizacijos kovinis himnas“, – platformoje „Telegram“ pirmadienį parašė Krymo vidaus reikalų ministerija.

Pasak ministerijos, teismas 1987 ir 1989 metais gimusias moteris pripažino kaltomis dėl Rusijos kariuomenės diskreditavimo ir viešo nacių simbolių demonstravimo.

Rusija, kurios pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą, dažnai tvirtina, kad Kyjivo nacionaliniai simboliai yra ekstremistiniai ir nacistinio pobūdžio.

Krymo policija taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame moterys, kurių veidų aiškiai nematyti, atsiprašo už tai, kad dainavo šią dainą.

„Nežinojau ir nesuvokiau, kad ji (daina) yra nacionalistinio pobūdžio ir tikrai nenorėjau skleisti propagandos ją dainuodama“, – pareiškė viena iš moterų.

Kiek anksčiau O.Valejeva socialiniame tinkle „Instagram“ parašė nenorėjusi „niekam pakenkti“.

„Mes tik dainavome ukrainiečių dainą. Galvojome, kad tai tėra dainelė, kurią seniai žinome“, – rašė ji.

Žiūrėkite vaizdo įrašą:

VIDEO: ?«Мисс Крым» Ольгу Валееву начала проверять полиция

Praėjusį mėnesį, kai „Červona Kalyna“ buvo atlikta per vienas vestuves, Maskvos primestas Krymo vadovas Sergejus Aksionovas perspėjo pusiasalio gyventojus, kad valdžia „griežtai“ reaguos į tokias dainas.

„Už tokius nacionalistinius himnus bus baudžiama, ypač per specialiąją karinę operaciją“, – rugsėjį „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše sakė S.Aksionovas, pavartojęs Maskvos frazę Rusijos karinei intervencijai į Ukrainą apibūdinti.

„Žmonės, kurie tai daro, elgiasi kaip išdavikai“, – pridūrė jis.

S.Aksionovas taip pat nurodė, kad yra suformuota specialioji saugumo tarnybos FSB grupė, dirbanti šiuo klausimu.

Rusija Ukrainai priklausantį Krymą aneksavo 2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius