Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Nematoma „Apple“ įkūrėjo Steve‘o Jobso pusė: ilgai nepripažintas nesantuokinis vaikas ir akylai saugoma šeima

Šių dienų legenda Steve‘as Jobsas tapo dar būdamas gyvas, o po 56-erių „Apple“ įkūrėjo mirties prisiminta ne tik jo verslioji, bet ir žmogiškoji pusė, kuri anaiptol nebuvo visiškai nepriekaištinga.
Steve'as Jobsas
Steve'as Jobsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Jobsas bendraudamas su žiniasklaida nevengė sąmojingai pajuokauti darbo klausimais, tačiau jam buvo vienas griežtas tabu – „Apple“ įkūrėjas neatviravo apie šeimą ar asmeniškumus.

Kaip žurnalistams pasakojo pažinojusieji velionį, jis labai vertino žmoną ir vaikus bei draugus, bet net pastariesiems per daug nepasakojo, ką veikia ne darbo metu. Galbūt dėl to, kad buvo kruopščiai saugomas, S.Jobso asmeninis gyvenimas visuomet itin domino smalsuolius, paties kompiuterių genijaus ir „Apple“ produkcijos gerbėjus. Tarsi paguosdama šimtus tūkstančių S.Jobso gedinčių žmonių televizija „ABC news“ nutarė šiek tiek prakleisti paslapties šydą.

Televizijos žiniomis, S.Jobso ir jo žmonos Laurene Powell vestuvės 1991-aisiais buvo gana kuklios. Jos įvyko gamtos grožio apsuptyje – Josemičio nacionaliniame parke, Kalifornijoje. Pora gyveno mažame Vudsaido miestelyje į šiaurę nuo Silicio slėnio. Jiedu turėjo tris vaikus – pirmasis sūnus Reedas gimė 1991-aisiais, 1995-aisiais S.Jobsas su žmona susilaukė dukters Erin, o 1998-aisiais jaunėlės Eve. Jobsų šeima uoliai saugo vaikų privatumą, internete nėra jų nuotraukų ar kitokios informacijos apie juos.

S.Jobso ir jo žmonos Laurene nuotrauką pamatyti galite paspaudę čia.

S.Jobsas turėjo dar vieną dukterį – Lisą Brennan-Jobs. Ši gimė 1978-aisiais, kai „Apple“ įkūrėjui tebuvo 23-eji.  Ne santuokoje gimusios mergaitės motina – S.Jobso universiteto laikų draugė Chris-Ann Brennan.

Teigė esąs nevaisingas

Kaip rašė žurnalas „Fortune“, S.Jobsas ilgus metus atsisakė pripažinti savo tėvystę, teisme teigdamas esąs nevaisingas. Ch.-Ann Brennan sunkiausiais laikais tekdavo taupyti valstybės gaunamą pašalpą, kad išlaikytų save ir vaiką. Garsus vyras tik gerokai vėliau pripažino esąs Lisos tėvas.

Pats S.Jobsas kūdikystėje buvo įvaikintas Paulo ir Claros Jobsų, o suaugęs įtėvių pavardę išgarsino per visą pasaulį. Biologiniai „Apple“ įkūrėjo tėvai – Sirijos išeivis Abdulfattahas Johnas Jandali ir amerikietė Joanne Schieble. Vėliau ši pora susituokė ir susilaukė dukters, biologinės S.Jobso sesers, rašytojos Monos Simpson.

Brolis ir sesuo pirmąsyk susitiko jau būdami suaugę – S.Jobsas seserį rado pradėjęs savo biologinių tėvų paiešką. Vėliau Mona parašė knygą apie jųdviejų santykius, ši vadinasi „Paprastas vaikinas“ (angl. „A Regular Guy“).

Buvo susižavėjęs dainininke

Per ilgus metus iškilo ir daugiau anksčiau neviešintų S.Jobso biografijos faktų. Paaiškėjo, kad vyras buvo užmezgęs romaną su amerikiečių liaudies muzikos dainininke Joan Baez, kuriai dabar jau 70 metų. Poros santykiai išsirutuliojo tada, kai S.Jobsas dar mokėsi Reedo koledže Portlende, Oregono valstijoje. Apie šiuos santykius knygos „The Second Coming of Steve Jobs“ autoriui papasakojo garsaus vyro bendramokslė Elizabeth Holmes. Jos teigimu, dėl charizmatiškos dainininkės S.Jobsas metė merginą, su kuria turėjo rimtų santykių.

Nesantuokinės dukros vardas – kompiuteriui

Tais pačiais 1978-aisiais, kai gimė nesantuokinė S.Jobso dukra Lisa Brennan-Jobs, „Apple“ įkūrėjas pristatė kompiuterį „Lisa“, padariusį perversmą asmeninių kompiuterių pasaulyje. Tiesa, S.Jobsas niekuomet nepripažino, kad kompiuterį pavadino dukters garbei ar iš kokių nors asmeninių paskatų, jo teigimu, LISA – tai žodžių „Local Integrated Software Architecture“ trumpinys.

Šiuo metu 33-ejų Lisa yra žurnalistė, rašanti tokiems žurnalams kaip „The Southwest Review“, „The Massachusetts Review“, „Spiked“, „The Oprah Magazine“ ir t.t. Taip pat moteris turi asmeninį tinklaraštį (http://www.lisabrennanjobs.net/), tačiau jo jau kuris laikas nepildo. 2008-aisiais L.Brennan-Jobs parašė straipsnį žurnalui „Vogue“, kuriame užsiminė ir apie „nesantuokinę“ savo vaikystę.

„Kalifornijoje mano motina mane augino viena. Neturėjome daug daiktų, bet ji buvo šilta ir buvome laimingos. Daug kraustėmės, nuomojomės namus. Mano tėvas buvo turtingas ir žinomas. Vėliau, kai su juo susipažinau, vykdavome kartu atostogauti, kelis metus kartu gyvenome, tada pamačiau kitą, daug žavesnį pasaulį. Šios mano dvi gyvenimo pusės nepersipynė tarpusavy, tad būdama vienoje, pasiilgavau kitos“, – straipsnyje rašė moteris. S.Jobsas savo tėvystę pripažino teismo nurodymu atlikus kraujo mėginius kai Lisa buvo paauglė, vėliau jis finansavo dukters studijas Harvardo universitete. Iki paskutiniųjų dienų vyriausioji dukra ir S.Jobsas buvo gana artimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius