Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„News of the World“ sekė princą Williamą ir kitas garsenybes

Žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho bendrovei „News Corp“ priklausantis bulvarinis laikraštis „News of the World“, kuris buvo uždarytas liepą dėl telefonų pokalbių pasiklausymo skandalo, slapta sekė princą Williamą, antradienį pranešė BBC.
Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas
Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas / „Scanpix“ nuotr.

Informacija remiasi buvusio policijos detektyvo Dereko Webbo parodymais, kad „News of the World“ jį pasamdė sekti aukštus asmenis ir įžymybes.

Tarp sekamųjų buvo princas Williamas, buvusi princo Harry mergina, buvęs generalinis prokuroras lordas Peteris Goldsmithas ir Harį Poterį vaidinusio aktoriaus Danielio Radcliffe’o tėvai.

„Aš niekada nežinojau, kada manęs jiems prireiks. Jie skambindavo man ir dieną, ir naktį. Galėjau būti siunčiamas į bet kurią šalies vietą“, – cituoja BBC D.Webbą, kadaise dirbusį policijoje.

Princas Williamas, kurį D.Webbas sekė 2006 metais besilankantį vakarų Anglijoje, buvo vienas iš 90 žmonių, kuriuos detektyvas sekė per 8 darbo laikraštyje „News of the World“ metus.

Princo atstovai šio pranešimo nekomentavo.

„Aš daugiausia turėjau rašyti, kur jie buvo, su kuo ir kurioje vietoje susitiko, kokia mašina važiavo, ką vilkėjo, ypač svarbu buvo laikas“, – cituojamas D.Webbas.

Skandalas, kurio centre atsidūrė „News Corp“ dėl nesankcionuotų telefonų pokalbių pasiklausymo, kilo praėjusią vasarą.

Leidinys „News of the World“, kurio paskutinis numeris pasirodė liepos pradžioje, įtariamas klausęs 4 tūkst. telefonų. Rupertas Murdochas, pasiduodamas Didžiosios Britanijos vyriausybės spaudimui dėl jam priklausančių leidinių vykdyto telefoninio šnipinėjimo, atsisakė savo planų už 12 mlrd. dolerių įsigyti britų televizijos kompaniją „BSkyB“ bei uždarė laikraštį.

„News Corp“ vadovas, R.Murdocho sūnus Jamesas, dėl šios bylos kitą antradienį duos parodymus parlamento kultūros ir žiniasklaidos reikalų komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius