Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Nuo BTS iki „Squid Game“ – kaip Pietų Korėjos kultūra užkariavo pasaulį

Naujoje korėjiečių dramoje, kuri filmuojama urvą primenančiame kino studijos pastate už Seulo, detektyvas persekioja vyrą, prakeiktą gyventi 600 metų. Pistoleto šūviai nutrūksta. Stoja tyla. Tylą perveria moters šauksmas: „Sakiau tau, kad nešaudytum jam į širdį!“
Serialas „Squid Game“
Serialas „Squid Game“ / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ši scena buvo filmuojama kelis kartus, ilgiau nei valandą. Ji skirta naujam serialui „Bulgasal: Immortal Souls“, kurį „Netflix“ planuoja pradėti rodyti gruodžio mėnesį.

Režisierius Jangas Young-woo tikisi, kad šis serialas taps naujausiu Pietų Korėjos produktu, sužavėsiančiu tarptautinę publiką.

Pietų Korėja jau senokai nerimauja dėl to, kad jai trūksta novatoriško kultūros eksporto.

Dešimtmečius šalies reputaciją lėmė jos automobiliai ir mobilieji telefonai, gaminami tokių kompanijų kaip „Hyundai“ ir LG, o jos filmai, TV laidos ir muzika dažniausiai būdavo skirti regioninei auditorijai.

Dabar K-pop žvaigždės, tokios kaip „Blackpink“, distopinė drama „Kalmaro žaidimas“ ir apdovanojimus pelnę filmai, tokie kaip „Parazitas“, pasirodo visur, visai kaip koks išmanusis „Samsung“ telefonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius