Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Winfrey atskleidė vaikystėje patyrusi seksualinę prievartą: ją išnaudojo pusbrolis

Dokumentikos „The Me You Can’t See“ metu žinoma laidų vedėja Oprah Winfrey prabilo apie vaikystėje patirtą seksualinę prievartą. Apsipylusi ašaromis moteris prisipažino, kad nuo devynerių metų ją prievartavo jos pusbrolis, rašoma metro.co.uk.
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdama apie skaudžią istoriją Oprah Winfrey susigraudino, nes nusikėlė į laikus, kai net nenutuokė žodžio „išžaginimas“ reikšmės.

„Man būnant 9, 10, 11 ir 12 metų mane prievartavo mano 19-metis pusbrolis. Aš nežinojau, kas yra išžaginimas. Aš tikrai nežinojau šio žodžio. Net neįsivaizdavau, kas yra seksas, neįsivaizdavau, iš kur atsiranda kūdikiai, net nežinojau, kas man darosi“, – dokumentikoje atviravo O.Winfrey.

Moteris prisimena, kad skaudi patirtis ją išmokė, jog „mergaitė nėra saugi pasaulyje, kuriame pilna vyrų“, rašoma metro.co.uk. Oprah pabrėžė, kad labai svarbu pasakoti ir garsiai kalbėti apie šias istorijas.

Beje, pirmą kartą apie smurtą, kurį patyrė, laidų vedėja prabilo savo pokalbių laidos metu dar 1986 m. Tuo metu ji pasakojo apie motinos vaikiną, kuris O.Winfrey vaikystėje skriaudė.

„Ilgai nešiausi šią naštą su savimi ir bijojau kam nors pasakyti, nes maniau, kad tai mano kaltė“, – ji pasakojo „New York Times“.

Vida Press nuotr./Oprah Winfrey su „Azzedine'as Alaïa“ suknele
Vida Press nuotr./Oprah Winfrey su „Azzedine'as Alaïa“ suknele

Toje pačioje dokumentikoje „The Me You Can’t See“prabilo ir princas Harry. Jis nieko neslėpdamas pasakojo apie tą 2019 m. sausio vakarą, kai žmona Meghan jam prisipažino apie depresiškas ir savižudikiškas mintis. Tada pora santuokoje buvo pragyvenusi mažiau nei metus ir laukėsi pirmagimio.

Pati Sasekso hercogienė apie tą porai reikšmingą vakarą pirmą kartą Oprah Winfrey papasakojo per interviu kovo mėnesį.

„Nuo to įgyvendinimo ją sustabdė tik mintis, kaip nesąžininga tai būtų mano atžvilgiu po visko, kas nutiko mano mamai ir kad netekčiau dar vienos moters savo gyvenime, kuri laukėsi kūdikio, mūsų kūdikio“, – pasakojo Harry.

Vyras pridūrė, kad labiausiai jo sutuoktinę gąsdino „šių minčių aiškumas“ bei pridūrė, kad nors jos ir neapleido Meghan, ji „neišprotėjo“, neužsiėmė jokia savigyda ar tai vaistais, ar alkoholiu.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius