-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tragediją pusiau „perpjautas“ Lorenas – apie nusisukusius draugus: „Pavertė mane atsiskyrėliu“

Amerikietis Lorenas Schauersas 2019-ųjų rugsėjo 27-osios nepamirš niekada gyvenime – po tragiškos nelaimės darbo metu jis neteko apatinės savo kūno dalies. Praėjus beveik penkeriems metams po nelaimės, jis prabilo apie nuo jo nusisukusius draugus.
Lorenas Schauersas su žmona
Lorenas Schauersas su žmona / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo metu 21-erių Lorenas Schauersas 2019 m. rugsėjo 27 d. vairavo pramoninį sunkvežimį per tiltą, Montanos valstijoje. Per nelaimingą atsitikimą jis krito daugiau nei 15 metrų atstumą žemyn nuo tilo ir ant žemės buvo prispaustas po didžiule transporto priemone.

Nepaisant to, kad dėl nelaimingo atsitikimo L.Schauersas liko paralyžiuotas visam gyvenimui, jis atskleidė, kad daugelis draugų po šio incidento nuo jo nusisuko.

Paskelbtame „YouTube“ tiesioginės transliacijos vaizdo įraše L.Schauersas ir jo žmona Sabia Reiche atsakinėjo į sekėjų klausimus. Vienas internautas paklausė: „Ar jūsų draugai vis dar elgiasi su jumis taip, kaip elgėsi prieš nelaimingą atsitikimą? Ar kai kurie iš jų jus džiugina, stebina ar nuvilia?“.

„Sakyčiau, dauguma jų mane nuvylė. Kai kurie iš jų mane šiek tiek nustebino. Pora draugų išėjo iš darbo ir labai palaikė, tačiau kiti visiškai atsitraukė ir tarsi pavertė mane atsiskyrėliu“, – pasakojo Lorenas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lorenas Schauersas su savo mylimąja
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lorenas Schauersas su savo mylimąja

Pora pasidalijo „YouTube“ ir dar vienu vaizdo įrašu, kuriame rodė filmuotą medžiagą iš jų bendro gyvenimo po Loreno nelaimingo atsitikimo, įskaitant jų vestuves 2021 m. vasarį.

Po siaubingo incidento pora taip pat nusipirko nuosavą namą.

Nelaimingas atsitikimas įvyko, kai Lorenas dirbo statybvietėje atliekant tilto atstatymo darbus. Jis vairavo krautuvą per greitkelio tiltą Montanos valstijoje, kai automobiliai ėmė neteisėtai važiuoti per per raudoną šviesoforą.

Vienintelė eismo juosta buvo smarkiai susiaurėjusi, o kai vienas automobilis jį aplenkė, Lorenas pasuko per arti tilto krašto ir po juo įgriuvo žemė. Jis bandė iššokti iš krentančio krautuvo, tačiau jo koją užspaudė saugos diržas, jis užstrigo, ir taip transporto priemonė prispaudė prie žemės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lorenas Schauersas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lorenas Schauersas

Po tiltu nusileidęs greitosios pagalbos lėktuvas ant neštuvų užkėlė Loreną ir išskraidino į ligoninę. Per avariją Lorenas visiškai neteko dešiniojo dilbio ir rankos, taip pat susilaužė dešinįjį raktikaulį ir petį. Jis patyrė plaučių arterijos užsikimšimą, todėl vaikinui prireikė kvėpavimo vamzdelio.

Per avariją buvo sutraiškyta apatinė kūno dalis, tad Lorenas priėmė drąsų sprendimą atlikti hemikorpektomijos operaciją, kurios metu jam buvo amputuota viskas žemiau juosmens.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lorenas Schauersas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lorenas Schauersas

Praėjus mėnesiui po avarijos Lorenas buvo perkeltas į ligoninę Montanoje, kad šeima galėtų jį aplankyti, nes gydytojai vis dar manė, kad jis mirs.

Tačiau jo sveikata ėmė gerėti neįtikėtinu greičiu. Gydytojai manė, kad ligoninėje jis praleis mažiausiai pusantrų metų, bet jis išbuvo tris mėnesius, prieš tai keturias savaites praleido reabilitacijoje, o paskui grįžo namo.

Lorenas pats išmoko užsidėti „kibirinį“ protezą ir be jokios pagalbos atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius