Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji JAV astronautė Sally Ride buvo nurodžiusi po jos mirties paskelbti, kad ji lesbietė

Pirmoji į kosmosą pakilusi amerikietė Sally Ride buvo laikoma pavyzdžiu visos šalies moterims, tačiau viena JAV gėjų ir lesbiečių organizacija turėjo sulaukti jos mirties šią savaitę, kad galėtų paskelbti, kad astronautė buvo šios bendruomenės narė.
Sally Ride (2009 m.)
Sally Ride (2009 m.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime, paruoštame prieš 61 metų S.Ride mirtį pirmadienį nuo kasos vėžio, pirmąkart viešai pripažįstama, jog ją siejo ilgametis ryšys su kita moterimi. Astronautės gyvenimo draugė Tam O'Shaughnessy taip pat buvo jos verslo partnerė ir prisidėdavo rašant mokslo populiarinimo knygas.

Astronautės tinklalapyje „Sally Ride Science“ sakoma, kad T.O'Shaughnessy, kuri buvo S.Ride partnerė beveik 30 metų, teko daug išgyventi .

„Dauguma žmonių nežino, kad Sally 27 metus palaikė nuostabius meilės ryšius su Tam O'Shaughnessy“, – S.Ride sesuo rašo nekrologe, kuris buvo paskelbtas tinklalapyje MSNBC.com.

„Sally niekada neslėpė savo ryšio su Tam. Jos buvo gyvenimo partnerės, „Sally Ride Science“ verslo partnerės; jos kartu rašė knygas. Žinoma, labai artimi Sally draugai žinojo, kad jos mylėjo viena kitą“, – nurodė astronautės sesuo Bear Ride.

„Laikome Tam mūsų šeimos nare“, – pridūrė ji.

S.Ride pirmąkart į orbitą pakilo per 7-ąją „Space Shuttle“ tipo erdvėlaivio misiją 1983 metais ir tapo pirmąja moterimi, įtraukta į JAV erdvėlaivio įgulą.

Antrasis jos skrydis į kosmosą įvyko po metų, o vėliau S.Ride dirbo vyriausybinėje komisijoje, tyrusioje erdvėlaivio „Challenger“ katastrofą 1986 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius