Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 06 /12:26

Paryžiuje bus ypatingai įamžintas legendinio britų atlikėjo Davido Bowie vardas

Viena Prancūzijos sostinės gatvė pirmadienį bus pavadinta legendinio britų atlikėjo Davido Bowie vardu, penktadienį pranešė pareigūnai.
Davidas Bowie
Davidas Bowie / Scanpix nuotr.

Davido Bowie gatvė (Rue David Bowie) atsiras Paryžiaus 13-ajame rajone, kairiajame Senos krante.

D.Bowie gatvė neseniai buvo suformuota pertvarkant kvartalą, todėl dėl sumanymo nė viena garsenybė neturėtų netekti savo vardu pavadintos gatvės.

Apie 50 metrų ilgio gatvę miesto planuotojai anksčiau buvo numatę pavadinti „VoieDZ/13“ vardu, kuris, kaip manoma, būtų patikęs pačiam atlikėjui, parašiusiam tokias dainas kaip „TVC15“ ar „5:15“.

Ateinančią savaitę D.Bowie būtų sukakę 77-eri. Jis mirė 2016 metų sausio 10 dieną nuo kepenų vėžio.

D.Bowie laikomas vienu įtakingiausių XX amžiaus muzikantų, daugiausia dėl savo gebėjimo per visą karjerą perkurti save iš naujo.

Pradedant 1969 metų singlu „Space Oddity“, atlikėjas daugiau nei keturis dešimtmečius leido hitą po hito – nuo 8-ojo dešimtmečio „The Jean Genie“ ir „Heroes“ ir „Let's Dance“ ir 9-ojo dešimtmečio „Modern Love“ iki naujesnių, tokių kaip 2013-ųjų daina „Where Are We Now?“

Pirmoji D.Bowie garbei pavadinta gatvė

Paryžiaus sostinė nebuvo tokia reikšminga D.Bowie gyvenime kaip Londonas, Berlynas ar Los Andželas, tačiau prancūzų avangardo teatrinė kultūra padarė didelę įtaką jo kūrybai ir stiliui.

Jis taip pat yra perdainavęs keletą prancūzų kalba parašytų belgų kilmės dainininko Jacques'o Brelo dainų, tokių kaip „Amsterdam“ ir „Ma Mort“ („Mano mirtis“).

D.Bowie dainos „Aladdin Sane“ mįslingoje eilutėje kalbama apie „Paryžių, o gal pragarą“.

Prancūzijoje D.Bowie itin mylimas, čia prekiaujama jo atributika, rengiami koncertai ir tūkstantiniai gerbėjų susibūrimai.

Paryžiaus 13-ojo rajono meras Jerome'as Coumet socialiniame tinkle „X“ nurodė, kad pirmadienį 16 val. 15 min. vietos (17 val. 15 min. Lietuvos) laiku D.Bowie vardu pavadintoje gatvėje bus atidengta jo atminimo lenta.

Pirmą kartą šią idėją 2020 metais iškėlė J.Coumet, kuris taip pat yra legendinio atlikėjo gerbėjas. Vėliau tais pačiais metais pasiūlymą parėmė ir Paryžiaus miestas, argumentuodamas, kad D.Bowie turėjo „glaudų ryšį su šviesos miestu“.

Teigiama, kad tai bus pirmoji D.Bowie garbei pavadinta gatvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius