-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš tapdami aktoriais ir rokeriais jie mokė kūno kultūros ir anglų kalbos

Šios žvaigždės kadaise švietė ne tik scenose ar kino teatrų ekranuose. Prieš išgarsėdamos jos dirbo įvairių dalykų mokytojais, o vienai garsenybei net teko pakelti ranką prieš agresyviai nusiteikusį mokinį.
Sylvesteris Stallone, J.K.Rowling, Gene'as Simmonsas
Sylvesteris Stallone, J.K.Rowling, Gene'as Simmonsas / Vida Press nuotr.

Gene’as Simmonsas

Prieš tapdamas grupės „Kiss“ bosistu ir vienu iš pagrindinių vokalistų, Gene’as Simmonsas Niujorko Aukštutinio Ist Saido rajono mokykloje keletą mėnesių mokė šeštokus, rašo People.com.

„Šį darbą vos po pusmečio mečiau dėl to, nes supratau tikrąją tapimo mokytoju priežastį, – dar 1978 m. interviu atskleidė Gene’as Simmonsas. – Norėjau būti ant scenos ir kad žmonės mane pastebėtų. Privalėjau mesti darbą, nes ta scena buvo per maža. 40-ies žmonių neužteko, norėjau 400 tūkst.“

Sheryl Crow

Vida Press nuotr./Sheryl Crow
Vida Press nuotr./Sheryl Crow

Pasak „The Telegraph“, devintame dešimtmetyje vien tik iš savaitgaliais rengiamų pasirodymų Sheryl Crow pragyventi negalėjo, todėl darbo dienomis mokė jai itin artimą dalyką – muziką.

Sylvesteris Stallone

Kai „Rokio“ franšizės žvaigždei buvo 18-ka, vienas šveicarų mergaičių internatas pasamdė Sylvesterį Stallonę dirbti kūno kultūros mokytoju ir bendrabučio apsaugininku. Mokytojo darbas padėjo aktoriui suprasti, kad jo pašaukimas – vaidyba, todėl nieko nelaukęs nusprendė įstoti į Majamio universitetą, o vėliau persikėlė gyventi į Niujorką, kur ir išsipildė jo svajonė.

Billy Crystalas

Vida Press nuotr./Billy Crystalas
Vida Press nuotr./Billy Crystalas

Tarp daugybės įdomių įrašų Billy Crystalo biografijoje, tokių kaip devynis kartus vesti „Oskarų“ apdovanojimai ir pirmojo svečio Jay Leno laidoje „The Tonight Show“ titulas, aktoriaus gerbėjai nustemba sužinoję, kad gyvendamas Niujorke jis dirbo Long Byčo pagrindinės mokyklos pavaduojančiu mokytoju, rašo CNN.

Stephenas Kingas

Žinomas dėl savo paranormalių siaubo istorijų, Stephenas Kingas rašytojo karjerą pradėjo nuo anglų kalbos mokytojo darbo Hampdeno akademijoje Meine 1971 m. rudenį, teigiama jo internetiniame puslapyje. Mokykloje rašytojas išdirbo iki 1973 m., kuomet išpopuliarėjus jo romanui „Kerė“ jis metė mokytojavimą ir visiškai pasinėrė į tai, dėl ko dabar yra garsus visame pasaulyje.

Hugh Jackmanas

Vida Press nuotr./Hugh Jackmanas
Vida Press nuotr./Hugh Jackmanas

Prieš jam tampant Holivudo ir Brodvėjaus žvaigžde, Hugh Jackmanas geriausiame britų internate Uppingham mokykloje 1987-aisiais net metus užėmė mokytojo asistento pareigas.

Jis buvo „18-metis australas, mokęs anglų kalbos būrį anglų vaikų“, pasak BBC, pasakojo pats aktorius: „Jei aš būčiau mokėjęs už mokslus šioje mokykloje, būčiau pasipiktinęs.“

Liamas Neesonas

Dešimtmečiai Holivude neprilygsta tiems dviem metams, kuriuos Liamas Neesonas praleido ruošdamasis tapti mokytoju. Pasak aktoriaus, tai „sunkiausias darbas“, kokį jam teko įvaldyti. O kad buvo išties nelengva, išduoda tai, jog Liamui Neesonui teko net trenkti 15-mečiui mokiniui už tai, kad šis į jį nutaikė peilį, 2012 m. interviu ESPN pasakojo aktorius.

Mr. T

Vida Press nuotr./Mr. T filme „Rokis 3“ (1982 m.)
Vida Press nuotr./Mr. T filme „Rokis 3“ (1982 m.)

Aštuntajame dešimtmetyje, pasak „NY Daily News“, Mr. T vienoje Čikagos mokykloje vedė kūno kultūros pamokas. Prieš išgarsėdamas kaip aktorius jis taip pat buvo apsauginiu, kuriam teko saugoti tokias įžymybes kaip Muhammadas Ali, Michaelas Jacksonas ir Diana Ross.

J.K.Rowling

Idėja parašyti seriją knygų apie Harį Poterį J.K.Rowling gimė važiuojant traukiniu. Kitus penkerius metus autorė praleido dėliodama sėkmės visame pasaulyje sulaukusios istorijos žemėlapį, persikraustė į Portugaliją ir ten dirbo anglų kalbos mokytoja.

Per tą laikotarpį J.K.Rowling taip pat ištekėjo, susilaukė dukters, išsiskyrė ir sugrįžo į Jungtinę Karalystę, kur įsidarbino Edinburgo mokyklose, o laisvu po pamokų metu rašė, rašė ir rašė. Nors mokytojos profesija padėjo jai pragyventi, autorės sprendimas tęsti „Hario Poterio“ franšizę pasirodė gerokai sėkmingesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius