-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieštaringai vertinamas BBC šoumenas palieka darbą

Skandalingasis ir geriausiai apmokamas BBC kompanijos laidų vedėjas Jonathanas Rossas ketvirtadienį pranešė po 13 metų paliekantis šią televiziją, nes nesutinka peržiūrėti visuomenės kritikos susilaukusią savo darbo sutartį.
Jonathanas Rossas
Jonathanas Rossas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 BBC

2008 metais 49-erių J.Rossas įsivėlė į skandalą dėl nepadorių telefono skambučių atvirame eteryje garsiam britų aktoriui Andrew Sachsui. Už jį J.Rossui buvo paskirta trijų mėnesių atlyginimo dydžio bauda. Tada ir paaiškėjo, kad pagal pasirašytą darbo sutartį per trejus metus iš visuomenės išlaikomo transliuotojo jis turėjo uždirbti 18 mln. svarų (69 mln. litų).

Buvo tikimasi, kad J.Rossas paseks kitų britų nacionalinio transliuotojo vedėjų pavyzdžiu ir sutiks su atlyginimo sumažinimu.  „Per pastarąsias dvi savaites nusprendžiau nepratęsti sutarties, kai baigsis dabartinis kontraktas, – sakė jis savo pareiškime. – Nebuvo jokių derybų... mano sprendimas nėra finansiškai motyvuotas.“

J.Rossas nuo 2001 metų veda populiarų televizijos šou „Friday Night With Jonathan Ross“, kurį penktadieniais rodo BBC televizija, pristato filmus, taip pat BBC radijo antrojoje programoje veda savo laidą. Jo kontraktas baigiasi liepos mėnesį.

Pasak J.Rosso, jis su malonumu pasiliktų BBC „už bet kokį atlygį, kurį jie pasiūlytų, tačiau yra kitų dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti“.  Po šių pranešimų atrodo, kad J.Rosso ateitis BBC neaiški.

„Jam tai buvo sunkūs metai ir aš suprantu, kodėl jis galvoja, kad taip turi pasielgti“, – sakė „BBC Vision“ direktorė Jana Bennett.

 Drauge su J.Rossu į skandalą buvo įsivėlęs ir komikas Russelas Brandas. Vyrai drauge skambino populiarios televizijos komedijos „Folčio viešbutis“ aktoriui A.Sachsui ir jo atsakiklyje palikinėjo žinutes apie R.Brando ryšius su aktoriaus anūke.

BBC yra nuolat kritikuojama, kad ji yra išlaikoma iš privalomo 142 svarų mokesčio, kurį moka kiekvienas namų ūkis, tuo tarpu privatūs transliuotojai sunkiai išgyvena šiuos ekonominio nuosmukio laikus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius