-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos „influencerės“ ašaros: uždraudus instagramą, klausia, kaip reikės gyventi

Nuomonės formuotojas be instagramo? Tokia realybė nuo kovo 14-os dienos ištiks Rusijos influencerius, nebegalėsiančius naudotis savo instagramo paskyromis, kuriose jie turi subūrę dideles sekėjų kompanijas. Nauja realybė vienus privertė ieškoti alternatyvų ir vilioti savo sekėjus kitur, o štai kitus – lieti ašaras, keliant net tokius klausimus „kaip gi dabar reikės gyventi?!“
Vladimiras Putinas, be instagramo likusi „influencerė“
Vladimiras Putinas, be instagramo likusi „influencerė“ / „Scanpix“ nuotr., stopkadras

Viena rusų „Instagram“ tinklaraštininkė verkdama kreipėsi į savo gerbėjus po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė Rusijos draudimą šiai socialinės žiniasklaidos platformai – 80 milijonų žmonių liks be galimybės nauodotis šiuo socialiniu tinklu.

Žiniasklaidos platforma NEXTA, skirta atskleisti Rusijos gyvenimą Putino despotizmo laikais, pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota ši tinklaraštininkė, kuri dėl „Instagram“ išjungimo apsipylė ašaromis.

Kalbėdama su gerbėjais vaizdo įraše, transliuojamame „Telegram“, ji verkė: „Ar manote, kad man, kaip „Instagram“ influencerei, tai yra tik pajamų šaltinis? Man tai tiesiog visas gyvenimas, tai siela. Tai, su kuo atsibundu ir užmiegu jau penkerius metus iš eilės“, – isteriškai raudojo mergina, netekusi savo anketos.

Tuomet jauna moteris savo gerbėjams pasakojo, kad dėl žinios apie „Instagram“ uždraudimą yra „pirmojoje sielvarto stadijoje“, kuomet dar norisi viską neigti.

Klipas socialiniame tinkle „Twitter“ buvo peržiūrėtas daugiau kaip 1,3 mln. kartų, o Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas šį įrašą perpublikavo savo profilyje.

Reaguodama į vaizdo įrašą, NEXTA atkreipė dėmesį: „Ji visiškai nesirūpina tūkstančiais mirusių žmonių, įskaitant savo tautiečius. Akivaizdu, kad dabar jai didžiausią nerimą kelia tai, kad ji negalės skelbti maisto iš restoranų nuotraukų.“

Kiti Rusijos influenceriai daugiausia dėmesio skyrė alternatyvų paieškoms, taip bandydami tęsti savo pajamų šaltinį: prašė savo gerbėjų sekti juos kitur, pavyzdžiui, „Telegram“ ir „VKontakte“, kuri yra rusiškas „Facebook“ atitikmuo.

Pavyzdžiui, Maskvoje gyvenanti mados influencerė Karina Nigay, instagrame turinti 2.9 mln sekėjų, siūlo netgi dovanas ar pinigus tiems, kurie pradės ją sekti kitose platformose.

Stopkadras/Rusijos „influencerė“ Karina Nigay
Stopkadras/Rusijos „influencerė“ Karina Nigay

„Labai keista viską pradėti iš naujo, bet pagaliau turime apvalų skaičių... Visus myliu“, – pasidžiaugė ji pirmuoju 100 tūkst. sekėjų „Telegram“ profilyje.

Moteris neslėpė apmaudo dėl to, kad reikia atsisveikinti su instagramu, į kurį investavo daug savo laiko ir pastangų, sutraukė didelį gerbėjų ratą, o dabar tenka viską pradėti iš naujo.

Stopkadras/Rusijos „influencerė“ Karina Nigay
Stopkadras/Rusijos „influencerė“ Karina Nigay

Katya Spivak, maisto blogerė, turinti daugiau kaip milijoną sekėjų, su jais taip pat atsisveikino „paskutiniu įrašu“, kuriame ragina sekti ją kitose platformose.

Stopkadras/Populiari Rusijos maisto „blogerė“ Katya Spivak
Stopkadras/Populiari Rusijos maisto „blogerė“ Katya Spivak

Socialiniai tinklai trukdo Rusijai skleisti propagandą

V.Putino susidorojimas su socialine žiniasklaida yra platesnio puolimo prieš laisvę Rusijos visuomenėje dalis – praėjusią savaitę jis priėmė įstatymus, pagal kuriuos disidentus, skelbiančius „netikras naujienas“ apie karą, grasinama įkalinti 15 metų. Kadangi „melagingų naujienų“ apibrėžtį nustato Rusijos vyriausybė, praktiškai tai reiškia, kad bet kokia Kremliaus veiksmų kritika gali būti laikoma nusikalstama.

Rusija uždraudė „Instagram“ ir iškėlė baudžiamąją bylą „Facebook“ savininkei bendrovei „Meta“, nes apkaltino ją esant „ekstremistine“ organizacija.

Rusijos prokurorai paprašė teismo pripažinti „Meta“ ekstremistine organizacija po to, kai JAV technologijų milžinė laikinai leido skelbti tokius įrašus kaip „mirtis rusų okupantams“ po negailestingos Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą, kuri tęsiasi jau trečią savaitę.

Paskutinį kartą buvo apribota prieiga prie „Instagram“ ir tai įvyko po to, kai Rusijos žiniasklaidą prižiūrintis „Roskomnadzor“ užblokavo „Facebook“ ir „Twitter“, Maskvai vykdant karo propagandos kampaniją.

Rusijos Tyrimų komitetas, tiesiogiai pavaldus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, patvirtino, kad prieš „Meta“ pradėta baudžiamoji byla dėl, jo nuomone, neteisėto turinio leidimo.

„Pradėta baudžiamoji byla dėl neteisėtų raginimų žudyti ir smurtauti prieš Rusijos Federacijos piliečius, kuriuos paskelbė JAV bendrovės „Meta“, kuriai priklauso socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Instagram“, darbuotojai“, – teigė komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius