Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Serialo apie J.Dahmerį gerbėjai užplūdo jo tėvo namus: 20-metė padovanojo savo kelnaites

Kino platformoje „Netflix“ pasirodęs serialas „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“ kaip mat tapo hitu. Vis tik šiurpią istoriją pasakojanti juosta sulaukė nemažai kritikos ir sujudino žudiko artimųjų ramybę: teigiama, kad pernelyg uolūs gerbėjai užplūdo jo tėvo, 86-ejų Lionelio Dahmerio namus Ohajuje, rašydami senjorui piktas, o kartais ir geidulingas žinutes.
Lionelis ir Jeffrey Dahmeriai
Lionelis ir Jeffrey Dahmeriai / Scanpix ir Netflix nuotr.

Serialas „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“ – itin tamsus, o jame atvaizduojami nusikaltimai – sunkiai suvokiami. Žudikas J.Dahmeris savo nusikaltimus pradėjo būdamas 18-os ir per 13 metų nuo 1978-ųjų nužudė bei išmėsinėjo 17 vyrų ir vaikinų.

„Milvokio monstro“ aukomis dažniausiai tapdavo juodaodžiai, kuriuos jis ne tik žudė – su lavonais užsiėmė net kanibalizmu. Maža to, išsaugodavo savo aukų kaulus ir kūno dalis. 1991 metais jis buvo sulaikytas ir galiausiai jam skirta 17 įkalinimo iki gyvos galvos bausmių.

Vis tik kalėjime pasitikti senatvės Jeffrey Dahmeris neteko – vos po trejų metų nuo jo įkalinimo, 1994-aisiais, Viskonsino valstijos kalėjime jį mirtinai sumušė kitas kalinys. J.Dahmerio mirties priežastis – kaukolės lūžis ir stipri smegenų trauma.

Vida Press nuotr./Kadras iš serialo „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“
Vida Press nuotr./Kadras iš serialo „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeffrey Dahmeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeffrey Dahmeris

Nepaisant šių J.Dahmerio padarytų baisybių, „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“ tapo antru pagal populiarumą visų laikų „Netflix“ serialu anglų kalba, o jame pasakojama istorija sulaukė naujos susižavėjimo bangos. Tai sutrikdė serijinio žudiko tėvo Lionelio Dahmerio gyvenimą – pensininkas nebegali atsiginti įkyruolių dėmesio, rašo „New York Post“.

„Viskas, kas susiję su Dahmeriu, yra labai populiaru, – sakė senjoro globėjas Jebas. – Atrodo, kad kaskart, kai pasirodo filmas ar serialas, prasideda gerbėjų beprotybė.“

Vos tik šiai juostai pasirodžius kino platformoje „Netflix“, entuziastai ėmė plūsti į Lionelio Dahmerio namus.

„Buvo atvejis, kai viena moteris sustojo važiuojamosios dalies gale, nusimovė kelnaites ir metė jas į kiemą. Ji šaukė: „Aš tave myliu, Lioneli“, – „TheSun“ pasakojo 34-erių Lionelio prižiūrėtojas.

„Turėjau eiti ir su žnyplėmis pakelti šios moters kelnaites. Atrodė, kad jai apie dvidešimt metų“, – pridūrė nusivylęs pagalbininkas.

Jebas, kuris Lionelio nuosavybę apstatė ženklais „Įeiti draudžiama“, tikėdamasis atbaidyti kitus Dahmerio fanatikus, toliau peikė kanibalo žudiko fanatikus už tai, kad jie nusitaikė į aštuoniasdešimtmetį.

„Būtent tokių žmonių mes stengiamės nesutikti, todėl iškabinau ženklus „Įeiti draudžiama“ bei „Privati nuosavybė“, – aiškino Jebas. – Lioneliui 86-eri, o štai ši 20-metė mergina mėto į jį savo apatinius. Tiesiog sustokite“.

L.Dahmerio ramybę trikdo ne tik tai. „Netflix“ kūrėjai neseniai išleido dokumentinį serialą „Pokalbiai su žudiku: Jeffrey Dahmer juostos“, kur neatsiklausę senjoro sutikimo panaudojo niekada anksčiau nematytus J.Dahmerio ir jo gynybos komandos pokalbių įrašus. Jebas pažymėjo, kad Lionelis ant „Netflix“ dėl to supykęs, mat paviešinti interviu sukėlė dar vieną įsiutusių lankytojų antplūdį šalia jo namų.

Vida Press nuotr./Kadras iš serialo „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“
Vida Press nuotr./Kadras iš serialo „Monstras: tikroji Jeffrey Dahmerio istorija“

„Maždaug prieš dvi savaites atvažiavo vaikinas ir sustojo važiuojamosios kelio dalies viduryje, likus 20 ar 30 metrų nuo lauko durų, – prisiminė prižiūrėtojas, nuo to laiko pradėjęs nešiotis pistoletą. – Jis elgėsi neprognozuojamai ir agresyviai, sakydamas, kad nori susitikti su Lioneliu. Vaikinas buvo stambus ir elgėsi labai priešiškai“.

Apsaugos darbuotojo išsilavinimą turintis Jebas tikino, kad kai atvykėlis ėmė jį keikti, šis liepė jam išeiti, tačiau vaikinas pradėjo elgtis dar agresyviau.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Dahmeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Dahmeris

„Žengiau žingsnį atgal. Dabar esu ginkluotas, bet tuo metu nebuvau, – pasakoja vyras, tuo metu, norėdamas išgąsdinti įsibrovėlį, apsimetęs, jog turi ginklą. – Pasakiau jam: „Tau reikia išeiti, nes kitaip iškviesiu policiją“. Maniau, kad jis ketina man pakenkti.“

„New York Post“ taip pat rašo, kad Lionelis Dahmeris svarsto galimybę paduoti „Netflix“ į teismą dėl dviejų populiarių serialų apie jo liūdnai pagarsėjusį sūnų ir jo nusikaltimų sureikšminimo.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius