-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serialo „Bafi – vampyrų žudikė“ aktoriai po beveik 20 metų: kurie jų pasikeitė labiausiai?

Sunku patikėti, kad serialas „Bafi – vampyrų žudikė“ paskutinį epizodą pristatė prieš 17 metų. Vos tik pasirodęs, jis tapo vienu populiariausiu. Ypač jį pamėgo paaugliai, liaupsių negailėjo ir kritikai, ne kartą Bafi ir jos puikiai pažįstamus draugus nutupdę į geriausių visų laikų televizijos serialų sąrašus. Tačiau ką pabaigus filmuoti serialą nuveikė jo aktoriai ir kaip jie atrodo dabar?
Serialo „Bafi - vampyrų žudikė“ aktoriai
Serialo „Bafi - vampyrų žudikė“ aktoriai / Vida Press nuotr.

Populiarus fantastinis serialas, JAV transliuotas 1997-2003 metais (Lietuvos žiūrovai su vampyrų žudike susipažino šiek tiek vėliau), pasakoja apie Bafi (akt. Sarah Michelle Gellar) – jauniausią „Vampyrų žudikę“, iškviečiamą kovoti su, kaip išduoda pavadinimas, kraują geriančiais ir kitais blogiukais.

Tad kaip praėjus beveik 20 metų atrodo šią ir kitus svarbius personažus seriale įkūniję aktoriai?

Sarah Michelle Gellar

Aktorę Sarah Michelle Gellar (43) be abejonės galime vadinti viena garsiausių vampyrų žudikių. Tiesą sakant, ginčijamasi, kad būtent šis serialas atsakingas už jos žinomumą šiandien.

Nufilmavusi paskutines „Bafi – vampyrų žudikės“ scenas, Sarah Michelle Gellar aktorės karjeros nenutraukė. Ji vaidino filmuose „Skūbis Du“ (2002), „Pagieža“ (2004), taip pat serialuose „Ringer“ bei „The Crazy Ones“.

Pernai ji kaip Bafi trumpam sugrįžo serialo „Didžiojo sprogimo teorija“ paskutiniame epizode, kas sulaukė labai daug pagyrų.

2015 m. ji įkūrė maisto gamybos ir gyvenimo būdo kompaniją „Foodstirs“, o po poros metų išleido pirmą kulinarinę knygą „Stirring Up Fun With Food“, rašo Metro.co.uk.

Sarah Michelle Gellar taip pat yra laimingai ištekėjusi. 2002 m. amžiną meilę ji prisiekė aktoriui Freddie Prinze'ui jaunesniajam, su kuriuo augina du vaikus.

Vida Press nuotr./Sarah Michelle Gellar
Vida Press nuotr./Sarah Michelle Gellar

TAIP PAT SKAITYKITE: Žiūrovų širdis pavergusio „Namelio prerijose“ aktoriai: ar pavyktų juos atpažinti praėjus 40 metų?

Nicholas Brendonas

Nicholas Brendonas (49) seriale įkūnijo vieną iš artimiausių Bafi draugų, padėjusių jai pasaulio gelbėjimo misijose. Tačiau jis buvo ne tik vampyrų žudikės bičiulis – vėliau tapo serialo „Criminal Minds“ žvaigžde.

Be to, Nicholas Brendonas prisidėjo prie komiksų knygutės „Buffy Season 10“ kūrimo, o 2014-2015 metais vaidino MTV seriale „Faking It“.

Deja, sėkminga Nicholaso karjera neapsiėjo be teisinių problemų – 49-erių aktorius per pastarąjį dešimtmetį ne kartą pažeidė įstatymus ir kovojo su alkoholizmu.

Vida Press nuotr./Nicholas Brendonas su Sarah Michelle Gellar (kairėje) ir Nicholas Brendonas 2009 m. filme „Fire Serpent“
Vida Press nuotr./Nicholas Brendonas su Sarah Michelle Gellar (kairėje) ir Nicholas Brendonas 2009 m. filme „Fire Serpent“

Alyson Hannigan

Alyson Hannigan (46) vaidino geriausią Bafi draugę, vėliau pradėjusią mokytis raganavimo ir tapusią vienu iš daugelio vampyrės žudikės priešu. Išsivadavus iš kerų, Alyson Hannigan tapo kito serialo – „Kaip aš susipažinau su jūsų mama“ – ir fenomenu tapusių „Amerikietiškas pyragas“ filmų žvaigžde.

Nuo 2016-ųjų ji veda magijos laidą „Pen & Teller: Fool Us“, prieš porą metų pradėjo įgarsinti „Disney Junior“ serialo „Fancy Nancy“ personažą.

Alyson Hannigan 2003-aisiais atšoko vestuves su kitu „Bafi – vampyrų žudikė“ aktoriumi Alexis Denisofu. Juodu augina dvi dukras.

Vida Press nuotr./Alyson Hannigan
Vida Press nuotr./Alyson Hannigan

Charisma Carpenter

Pirmuosius tris serialo sezonus Charisma Carpenter (49) buvo viena iš reguliariai jame pasirodančių aktorių. Vėliau jos įkūnytas personažas Kordelija tapo „Bafi – vampyrų žudikės“ šalutinio produkto („spin-off“) serialo „Angel“ (transliuoto 1999-2004 m.) pagrindine heroje.

Vėliau ją buvo galima išvysti tokiuose populiariuose serialuose kaip „San Francisko raganos“, „Veronica Mars“, „Greek“, „The Lying Game“, 2010-ųjų filme „Nesunaikinami“.

Negalima pamiršti ir to, kad aktorė tapo 2004 metų birželio mėnesio žurnalo „Playboy“ viršelio mergina, o jo viduje jos nuotraukos nugulė net 10 puslapių.

Vida Press nuotr./Charisma Carpenter
Vida Press nuotr./Charisma Carpenter

Anthony Headas

Anthony Headui (66) buvo patikėtas Bafi mentoriaus, vėliau tapusio tėviška figūra jai ir jos draugams, vaidmuo.

Baigus filmuoti „Bafi – vampyrų žudikė“, Anthony Headas vaidino ministrą pirmininką komiškame seriale „Little Britain“, atliko vaidmenį fantastiniame seriale „Merlinas“, o vienas naujausių jo darbų – animacinio filmo „Batman: Gotham By Gaslight“ įgarsinimas.

Kartu su partnere Sarah Fisher Anthony Headas šiuo metu gyvena Anglijoje. Jis turi dvi dukras – Emily ir Daisy, kurios pasekė tėvo pėdomis ir taip pat tapo aktorėmis.

Vida Press nuotr./Anthony Headas
Vida Press nuotr./Anthony Headas

Davidas Boreanazas

Ne ką mažiau įsimintinas nei pačios Sarah Michelle Gellar vaidmuo buvo jos kolegos Davido Boreanzo (51). Vaikinas įkūnijo vampyrą, tapusį privačiu detektyvu.

Vėliau aktorius vaidino kriminaliniame seriale „Kaulai“, taip pat režisavo net 11 jo epizodų.

Ne trumpas ir Davido Boreanzo įgarsinimo darbų sąrašas – „Šeimos bičas“, „American Dad“, 2008 metų „DC Comics“ animacinis filmas „Nenugalimieji: nauja lyga“.

Naujausias jo darbas – vaidmuo CBS kariniame seriale „SEAL Team“.

Vida Press nuotr./Davidas Boreanazas
Vida Press nuotr./Davidas Boreanazas

Sethas Greenas

Gitaristas – tai Setho Greeno (46) personažas seriale, antrame jo sezone sužinojęs, jog dar yra ir vilkolakis.

Tiesa, Sethas Greenas turbūt labiausiai žinomas kaip vienas animacinio serialo „Robot Chicken“ kūrėjų ir prodiuserių, taip pat dėl Chriso Grifino – „Šeimos bičo“ personažo įgarsinimo, vaidmens „Ostino Pauerso“ filmuose.

Pernai jis pristatė filmą „Changeland“ – pirmą jo rašytą ir režisuotą juostą.

Kalbant apie Setho Greeno asmeninį gyvenimą, jis vedęs aktorę Clare Grant.

Vida Press nuotr./Sethas Greenas su aktore Chad Morgan (kairėje)
Vida Press nuotr./Sethas Greenas su aktore Chad Morgan (kairėje)

Jamesas Marstersas

Vampyrą Spaiką, vieną iš serialo blogiukų vaidinęs Jamesas Marstersas (57) savo personažą, kaip ir Charizma Carpenter, perkėlė į „Angel“, o dar vėliau vaidino „Smallville“, „Saving Grace“, „Torchwood“ bei „Havajai 5.0“.

Vienas naujausių jo vaidmenų – internetiniame seriale „Runaways“.

Jamesas Marstersas aktyviai reiškiasi ir muzikiniame pasaulyje. Jis – alternatyvaus roko grupės „Ghost Of The Robot“ vokalistas.

Vida Press nuotr./Jamesas Marstersas
Vida Press nuotr./Jamesas Marstersas

Emma Caulfield

Šiai „Bafi – vampyrų žudikė“ aktorei teko Anjos Dženkins, daugiau nei tūkstantmetį kerštingo demono kūne praleidusios ir žmogumi tapusios merginos vaidmuo. Iš pradžių tik retkarčiais pasirodantis, penktajame sezone Emmos Caulfield (47) personažas tapo reguliariu.

Kaip ir kiti šiame seriale išgarsėję aktoriai, Emma Caufield šią karjerą tęsė ir toliau – jai buvo pasiūlyti vaidmenys „Sutemose“, „Gigantic“, „Once Upon a Time“ ir „Fear The Walking Dead“.

Jai ir sutuoktiniui Markui Leslie Fordui 2016 metais gimė dukra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius