Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijoje – atsisveikinimas su Elžbieta II: driekėsi minios, procesijai vadovavo Karolis III

Karalius Karolis III pirmadienį per Škotijos sostinės Edinburgo centrą vedė procesiją paskui savo mirusios motinos karalienės Elžbietos II karstą į šv. Egidijaus katedrą.
Karalienės karstą Edinburgo gatvėmis lydinti procesija
Karalienės karstą Edinburgo gatvėmis lydinti procesija / „Scanpix“ nuotr.

Karolis III kartu su kitais trimis karalienės vaikais ėjo paskui karstą ir įveikė nedidelį atstumą nuo Holirudhauzo rūmų, kur karstas buvo per naktį.

Karstas šv. Egidijaus katedroje bus laikomas parą, o antradienį bus išskraidintas į Londoną.

Kaip šeštadienį pranešė karališkųjų rūmų pareigūnai, Elžbietos II valstybinės laidotuvės vyks Vestminsterio abatijoje Londone rugsėjo 19 dieną 11 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku.

Karolis III taip pat pirmą kartą nuo įžengimo į sostą kreipsis į Jungtinės Karalystės įstatymų leidėjus Londone, šalyje tęsiantis formaliems renginiams prieš karalienės valstybines laidotuves, vyksiančias rugsėjo 19 dieną.

Per ilgą gedulo laikotarpį JK bando susitaikyti su savo ilgiausiai tarnaujančios monarchės, buvusios nacionalinio gyvenimo fone beveik nuo Antrojo pasaulinio karo, mirtimi.

„Mano nuomone, tai, kad ji mus paliko mūsų akivaizdoje iš tikrųjų suteikė šiek tiek paguodos“, – sakė Lucy Hampshire atvykusi į Edinburgą su savo vaikinu iš Anglijos Jorko miesto pažiūrėti į karalienės karstą.

Išvakarėse katafalkui važiuojant Edinburgu, miestą užplūdo gausios minios žmonių. Norėdami atiduoti pagarbą monarchei, kurie iš susirinkusiųjų mėtė gėles, o kiti liejo ašaras.

Žmonės taip pat rikiavosi miestų ir kaimų gatvėse palei 290 km maršrutą nuo karalienės Balmoralo dvaro, kur ketvirtadienį mirė Elžbieta II. Septynis dešimtmečius soste išbuvusiai karalienei buvo 96 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius