Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solinė karjera po išgarsėjimo grupėje: kuriai popmuzikos žvaigždei pasisekė labiausiai?

Dainininkė Camila Cabello – viena iš nedaugelio muzikos žvaigždžių, kurios karjera, prasidėjusi grupėje, ją palikus tapo dar sėkmingesnė. Deja, tokias aukštumas pasiekti pavyksta ne visiems – po bandymų įsitvirtinti kaip solo atlikėjams daugumai jų tenka pripažinti, kad vieni scenoje jie ne tokie stiprūs, kaip būdami būryje. Žinoma, yra išimčių. Su jomis ir kviečia susipažinti Eonline.com.
Nicole Scherzinger, Justinas Timberlake'as, Camila Cabello
Nicole Scherzinger, Justinas Timberlake'as, Camila Cabello / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Nicole Scherzinger

Merginų grupės „Pussycat Dolls“ debiutas buvo itin sėkmingas – dainos iš 2005 metais išleisto pirmojo albumo tapo tikrais hitais. Netrukus po to pagrindinei vokalistei Nicolei Scherzinger buvo suteikta proga įrašyti atskirą dainų rinkinį, pavadinimu „Her Name is Nicole“. Paragavusi solinės karjeros ir supratusi, kad jai ji dar nėra pasiruošusi (albumas nesulaukė tokio dėmesio, kokio buvo iš jo tikimasi) N.Scherzinger grįžo pas merginas.

Vida Press nuotr./Merginų grupė „The Pussycat Dolls“
Vida Press nuotr./Merginų grupė „The Pussycat Dolls“

„Pussycat Dolls“ narėms galiausiai išsiskirsčius, jų lyderė 2011 ir 2014 metais pristatė dar du albumus, tačiau ir jie neužėmė aukštų muzikos topų pozicijų. Nepaisant nesėkmingų startų, N.Scherzinger muzikinės karjeros sustabdyti nesiryžo – ji liko Jungtinėje Karalystėje, toliau kūrė muziką, kuri galiausiai sulaukė klausytojų dėmesio, tapo vietinio „X faktoriaus“ teisėja.

Šiuo metu merginų grupė „Pussycat Dolls“ koncertinę veiklą yra atnaujinusi, neseniai jos pristatė singlą „React“ ir jau ruošiasi gastrolėms.

Nickas Carteris

Po to, kai 2002 metais „Backstreet Boys“ pranešė paliekantys savo vadybos kompaniją „The Firm“, grupės narys Nickas Carteris nusprendė likti su prie jo karjeros itin prisidėjusia komanda ir ėmė ruoštis solinio dainų rinkinio pristatymui. Dainas į albumą tuo metu dėliojo ir jo buvę kolegos „Backstreet Boys“.

Debiutinis N.Carterio „Now or Never“ albumas, vos tik išleistas atsidūrė 17-oje „Billboard 200“ topo vietoje, tačiau jau kitą savaitę nukrito į 50-ą poziciją. Nepaisant ne tokių aukštų reitingų, jis buvo paskelbtas auksiniu.

2004 metais vaikinas vėl sugrįžo į grupę, po metų „Backstreet Boys“ išleido albumą „Never Gone“. Grupei galutinai nutraukus veiklą, N.Carteris muzikos neišsižadėjo ir kūrė dainas, kurias sudėjo į dar du albumus, bet nei vienas jų JAV topuose gerai nepasirodė.

„Scanpix“/AP nuotr./„Backstreet Boys“ nariai (iš kairės) AJ McLeanas, Howie Dorough, Nickas Carteris, Kevinas Richardsonas ir Brianas Littrellas
„Scanpix“/AP nuotr./„Backstreet Boys“ nariai (iš kairės) AJ McLeanas, Howie Dorough, Nickas Carteris, Kevinas Richardsonas ir Brianas Littrellas

Geri Halliwell

Po pasaulį šokiravusio Geri Halliwell sprendimo 1998 metais neva dėl per didelio krūvio palikti „Spice Girls“, muzikinės veiklos dainininkė nesustabdė – po metų ji debiutavo kaip solo atlikėja ir išleido albumą „Schizophonic“. Deja, jis klausytojų nesužavėjo – pasauliniuose topuose sugebėjo pakilti tik iki 42 vietos, o po savaitės iš jų iškrito. Tuo tarpu gimtojoje Jungtinėje Karalystėje jis užkopė į ketvirtą vietą.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Spice Girls“ narės Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton ir Victoria Beckham (2012 m.)
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Spice Girls“ narės Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton ir Victoria Beckham (2012 m.)

Prieš 2007 metais prisijungdama prie „Spice Girls“, nusprendusių leistis į itin sėkmingas koncertines gastroles, G.Halliwell sukūrė daugiau dainų, tilpusių į dar du albumus. Nei vienas jų didelio pasisekimo nesulaukė, išskyrus dainos „It’s Raining Men“ perdirbinys – jis buvo panaudotas filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“.

Zaynas Malikas

Visus nustebinęs pareiškimu, jog palieka grupę „One Direction“, Zaynas Malikas muzikos pasaulyje kaip solo atlikėjas debiutavo itin galingai – jo singlas „Pillowtalk“ iškart atsidūrė pirmose dainų topų vietose, po dviejų mėnesių aukščiausioje pozicijoje atsidūrė ir jo albumas „Mind of Mine“.

Tiesa, vos po metų pristatytas antras studijinis atlikėjo albumas „Icarus Falls“ tokio pat pasisekimo nesulaukė – jam pavyko pakilti tik iki 61 vietos. Nepaisant to, Z.Malikas lieka vienu paklausiausiu dainininku.

VIDEO: ZAYN - PILLOWTALK

Nickas Jonas

Muzikos pasaulyje nuskambėjusį grupės „Jonas Brothers“ iširimą 2013-aisiais inicijavo būtent Nickas Jonas, tačiau jis pačiam atlikėjui buvo labai naudingas – jo singlai „Chains“ ir „Jealous“ skambėjo visose radijo stotyse, gerai pasirodė ir jo vienas po kito išleisti albumai.

Nenorėdamas sustabdyti sėkmingo muzikinio periodo, N.Jonas išleido ir trečią dainų rinkinį, tačiau jis melomanų nesužavėjo. Kaip rašo Eonline.com, netrukus po to N.Jonas ėmė galvoti, ar nereikėtų atkurti grupės „Jonas Brothers“. Apie tai pasikalbėjęs su kitais jos nariais Joe ir Kevinu, vaikinai priėmė pramogų pasaulį ir jų gebėjus nudžiuginusį bei jų karjerai itin pasiteisinusį sprendimą.

„Scanpix“/AP nuotr./„Jonas Brothers“
„Scanpix“/AP nuotr./„Jonas Brothers“

Camila Cabello

Nors po pranešimo, kad palieką „Fifth Harmony“, C.Cabello ateitis neatrodė daug žadanti (jos debiutinis singlas „Crying in the Club“ pasiekė vos 47 vietą topuose), atsigręžus ir savo kubietiškas šaknis ir jas panaudojus kūryboje viskas pasikeitė. Singlas „Havana“ tapo populiariausia jos daina iš taip pat puikiai debiutavusio albumo „Camila“.

Dar didesne konkurente kitiems atlikėjams C.Cabello tapo, kai su mylimuoju Shawnu Mendesu išleido hitą „Senorita“ ir jam skirtą aistringą vaizdo klipą bei dainų rinkinį „Romance“, jau tapusį auksiniu.

VIDEO: Shawn Mendes & Camila Cabello Perform 'Señorita' | 2019 Video Music Awards

Justinas Timberlake’as

Jis – vienas žinomiausių dainininkų muzikos padangėje, tačiau tikriausiai nedaugelis prisimena, kad vaikinas iš pradžių priklausė grupei NSYNC. Skandalingai atsiskyręs nuo kitų jos narių, J.Timberlake’as kaip solo atlikėjas debiutavo itin galingai – jo albumas iškart atsidūrė antroje topų vietoje, o hitais tapo net keli jame buvę kūriniai („Like I Love You“, „Cry Me River“, „Rock Your Body“, „Senorita“ ir kt.).

Kaip rašo Eonline.com, albumas padėjo J.Timberlake’ui susikurti brandaus atlikėjo, išaugusio iš vaikinų grupės etapo, įvaizdžio. Sėkmingi buvo ir kiti jo albumai, kurių visame pasaulyje parduota 32 mln. kopijų.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Justinas Timberlake'as
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Justinas Timberlake'as

Kad jam geriau sekasi ant scenos esant vienam įrodė daugybė J.Timberlake'ui skirtų apdovanojimų – 10 „Grammy“ statulėlių, devyni „Billboard“ muzikos apdovanojimai ir kt. Jo karjera – auksinis pavyzdys, kuriuo sekti norėjo ne vienas J.Timberlake’o sėkmės įkvėptas atlikėjas.

Beyonce

Ir kaip gi be Beyonce. Nuo tada, kai kaip solo atlikėja ji debiutavo 2003 metais su daina „Dangerously in Love“, Beyonce Giselle Knowles nesiliauja įrodinėjusi, kad konkurentų jai beveik nėra.

Muzikinę karjerą pradėjusi kaip grupės „Destiny’s Child“ narė, Beyonce šiuo metu yra daugiausiai „Grammy“ nominacijų apdovanojimų istorijoje pelniusi atlikėja ir daugiausiai MTV vaizdo įrašų apdovanojimų statulėlių gavusi dainininkė. Jos įrašų visame pasaulyje parduota daugiau kaip 100 mln. kopijų.

Netikėtas 2013 metais pasirodęs jos albumas „Beyonce“ pakeitė muzikos industriją ir idėjas, kaip ir kada turi būti pristatomi albumai.

Ar dar reikia vardinti jos pasiekimus, kad taptų aišku, jog Beyonce atsiskyrimas nuo kolegių buvo geriausias sprendimas jos karjerai ir muzikos industrijai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius