Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuolininkui į vandenį Tomui Daley ir jo sutuoktiniui gimė antras vaikas: suteikė unikalų vardą

Olimpietis šuolininkas į vandenį Tomas Daley (28) ir jo vyras Holivudo scenaristas, režisierius Dustinas Lance'as Blackas (48) sulaukė šeimos pagausėjimo. Surogatinė motina porai pagimdė antrą atžalą.
Tomas Daley, Dustinas Lance'as Blackas
Tomas Daley, Dustinas Lance'as Blackas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šuolininkui į vandenį Tomui Daley ir jo sutuoktiniui Holivudo scenaristui Dustinui Lance'ui Blackui gimė antras vaikas.

Žinia apie jų šeimos pagausėjimą pasidalijo leidinys „The Times“, paskelbęs, kad kovo 28 d. porai gimė sūnus.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Daley, Dustinas Lance'as Blackas
„Scanpix“ nuotr./Tomas Daley, Dustinas Lance'as Blackas

Ši naujiena gerbėjams buvo netikėta, mat anksčiau mylimieji neskelbė, kad laukia į pasaulį ateisiančios dar vienos atžalos.

Paaiškėjo ir berniuko vardas – gerbėjų nuostabai, savo antrą atžalą Tomas Daley ir Dustinas Lance'as Blackas pavadino Phoenixu Rose.

2018 m. birželio 27 d. pora susilaukė pirmojo bendro vaiko – berniuko Roberto Ray, kurį jiems taip pat pagimdė surogatinė motina.

Savo pirmąjį vaiką vyrai pavadino Tomo tėvo Roberto, kuris 2011 m. gegužę, būdamas 40 metų, mirė nuo smegenų vėžio, vardu.

Pora surogatinės motinystės procesui pasirinko JAV, mat, kaip anksčiau aiškino Tomas, Jungtinėje Karalystėje surogatinėms motinoms ir tėvams nesuteikiamos tokios pačios teisės, rašo dailymail.co.uk.

„Mes domėjomės šia galimybe Jungtinėje Karalystėje ir JAV. Jungtinėje Karalystėje tai daug sudėtingiau, nes surogatinės motinos nėra taip gerai teisiškai apsaugotos, numatomi tėvai nėra teisiškai apsaugoti, tai tiesiog nesaugu, reikia peršokti daugybę kliūčių. O JAV viskas reglamentuojama taip, kad visi būtų saugūs, o surogatinės motinystės procesas yra daug paprastesnis.“

T.Daley anksčiau atskleidė, kad nusprendę susilaukti vaiko, jis su sutuoktiniu pasirinko surogatinę motinystę, nes norėjo tęsti savo šeimos liniją.

2022 m. gegužę kalbėdamas su Giovanna Fletcher jos tinklalaidėje „Happy Mum Happy Baby“, Tomas sakė: „Mes su Lance'u praradome daug žmonių savo šeimose, tad mus traukė tai, kas susiję su surogatine motinyste, nes tai reiškė, kad galime perduoti žmonių, kurių netekome, genus, mintis, jausmus, asmenybes. Tai, kad galėjome atvesti žmogų į pasaulį, atrodė labai ypatinga.“

T.Daley anksčiau paaiškino, kad tiek jis, tiek jo vyras suteikė spermos surogatinės motinos kiaušinėliams apvaisinti, tačiau nenorėjo žinoti, kas yra pirmojo vaiko biologinis tėvas.

Tomas taip pat atskleidė seniau jautęs nerimą, kuris kilo supratus, kad yra gėjus: „Kai pradėjau suvokti, kad esu gėjus, kilo klausimas, kaip aš ateityje turėsiu vaikų? Kokios yra galimybės? Reikėjo tiksliai išsiaiškinti, kaip tai pavyks, ieškoti įvaikinimo, surogatinės motinystės ir visų kitų būdų.“

Dar 2021 m. spalį Tomas sakė, kad tikisi su 20 metų vyresniu sutuoktiniu susilaukti daugiau vaikų, nes nori, kad jų sūnus Robertas turėtų brolių ir seserų.

O paklaustas apie 20 metų amžiaus skirtumą tarp savęs ir Dustino Lance'o Blacko, T.Daley atsakė, kad beveik jo nepastebi.

„Scanpix“ nuotr./Tomas Daley, Dustinas Lance'as Blackas
„Scanpix“ nuotr./Tomas Daley, Dustinas Lance'as Blackas

„Laikau save vyresne siela, todėl turiu beveik 200 kambarinių augalų, mezgu ir mėgstu bendrauti su žmonėmis, kurie turi panašią patirtį kaip aš.

Štai kur mes su Lance'u labai susikalbėjome: jis neteko brolio ir mamos, aš – tėvo. Mes taip pat patyrėme karjeros pakilimą ir nuosmukį. Tai buvo kažkas, kas mus tikrai suartino.“

Primename, kad pora susituokė 2017-ųjų gegužę Bovey pilyje Anglijoje, esančioje maždaug valanda kelio nuo gimtojo Tomo miesto, britų plaukikų meka vadinamo Plimuto, kur kartu su juo mokėsi ir treniravosi Rūta Meilutytė.

Tomas Daley apie savo netradicinę seksualinę orientaciją viešai pranešė 2013-ųjų pabaigoje, o neilgai trukus pasklido žinia, kad jis susitikinėja su 20 metų vyresniu Dustinu Lance'u Blacku, kuris 2009-aisiais gavo „Oskarą“ už filmui „Milkas“ sukurtą scenarijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius