-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susižadėjo pirmas viešai homoseksualumą pripažinęs futbolininkas J.Cavallo: žiedas – reikšmingoje vietoje

Pirmasis atvirai apie homoseksualumą prakalbęs aukščiausios futbolo lygos žaidėjas Joshas Cavallo paskelbė apie sužadėtuves. „Adelaide United“ komandą atstovaujantis vyras futbolo stadione priklaupė ant vieno kelio ir pasipiršo savo širdies draugui Leightonui Morrellui. Laiminga pora žinią pranešė savo socialinių tinklų paskyroje.
J.Cavallo sužadėtuvės
J.Cavallo sužadėtuvės / Socialinių tinklų nuotr.

Joshas Cavallo yra pirmasis pasaulyje viešai apie homoseksualumą prisipažinęs aukščiausios futbolo lygos žaidėjas. Jis apie savo seksualinę orientaciją viešai prakalbo dar 2021 metų spalį.

Futbolininkas ant vieno kelio prieš mylimąjį Leightoną priklaupė Adelainėje esančio „Coopers“ stadiono viduryje. O suorganizuoti sužadėtuves jam padėjo paties atstovaujama futbolo komanda „Adelaide United“.

Jaudinančią žinią J.Cavallo pranešė savo socialiniame tinkle „Instagram“. Jis paviešino sužadėtuvių nuotrauką ir skyrė jautrius mylimam vyrui skirtus žodžius. Taip pat savo futbolo komandai dėkojo už supratimą ir palaikymą.

„Šiuos metus pradedu su savo sužadėtiniu. Jau greitai ponas & ponas. Ačiū „Adelaide United“, kad padėjote visa tai suorganizuoti.

Jūsų begalinis palaikymas man labai daug reiškia. Man suteikėte saugią erdvę futbolo pasaulyje. Tokią, apie kurią niekada net nebūčiau pagalvojęs. Nemaniau, kad tai įmanoma. Jūs kasdieną mane skatinate gyventi autentiškai. Jaučiau, kad šis svarbus įvykis tiesiog privalėjo įvykti būtent šioje vietoje, šioje futbolo aikštėje, kurioje viskas ir prasidėjo“, – instagrame raše J.Cavallo.

Portalo Mirror.co.uk žiniomis, vidurio puolėjas J.Cavallo jau kurį laiką susitikinėja su dabartiniu sužadėtiniu Morrellu, o pernai pora kartu dalyvavo Niujorko gėjų eitynėse.

Tos pačios lyties asmenų santuokos Australijoje buvo įteisintos dar 2017 metų gruodį, gerokai prieš Cavallo pasisakant apie savo homoseksualumą. Pirmą kartą viešai apie savo orientaciją jis prakalbo 2021 metais.

„2021 m. spalio 27 d. atsistojau prieš kamerą ir pasakiau pasauliui, kas aš esu. Nesu tikras dėl savo ateities sporte ir ar futbolo pasaulyje atsiras vietos man ir mano seksualumui“, – tuo metu sakė futbolininkas. Jo vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei du milijonus peržiūrų.

Tačiau jo homoseksualumas nesutrukdė jo karjerai. „Adelaide United“ komandą atstovaujantis sportininkas pernai spalį pranešė, kad marškinėliai, kuriuos jis vilkėjo tuo metu, kuomet pasauliui pranešė esantis gėjus, bus eksponuojami Australijos sporto muziejuje.

„Noriu ir toliau išnaudoti savo populiarumą tam, kad padėčiau žmonėms jaustis saugiai žengiant į futbolo aikštę, nepaisant jų seksualinės orientacijos“, – sakė J.Cavallo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius