Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarp dešimties turtingiausių Didžiosios Britanijos žmonių – Abramovičius

Rusijos verslininkai Romanas Abramovičius ir Ališeras Usmanovas įtraukti į tūkstančio turtingiausių Didžiosios Britanijos gyventojų sąrašo „Sunday Times Rich List“ pirmąjį dešimtuką, pranešė naujienų agentūra „RIA–Novosti“.
R.Abramovičius
R.Abramovičius / „Scanpix“ nuotr.

Visas tūkstančio turtingiausių Didžiosios Britanijos gyventojų sąrašas buvo paskelbtas sekmadienį laikraščio „The Sunday Times“ specialiame priede.

Pirmoje sąrašo vietoje yra verslininkas iš Indijos Lakshmi Mittalas, „Mittal Group“ steigėjas ir savininkas, didžiausios pasaulyje metalurgijos bendrovės „ArcelorMittal“ bendraturtis. Jo turtas vertinamas 22,4 mlrd. svarų.

Kaip ir kelerius pastaruosius metus, turtingiausias rusas sąraše ir antrasis bendrajame sąraše yra Londono futbolo klubo „Chelsea“ savininkas, buvęs Čiukčių autonominės apygardos gubernatorius Romanas Abramovičius.

Leidinio vertinimais, per praėjusius metus jis padidino savo turtą 6 proc. ir dabar turi 7,4 mlrd. svarų.

Kitas rusas dešimtuke – verslininkas ir mecenatas Ališeras Usmanovas. Iš operacijų su metalurgijos bendrovių ir Londono futbolo klubo „Arsenal“ aktyvais A.Usmanovas, „The Sunday Times“ duomenimis, turi 4,7 mlrd. svarų. Pernai sąraše A.Usmanovas buvo aštuonioliktoje vietoje, o šįmet – šeštoje.

Iš viso tūkstantis turtingiausių Didžiosios Britanijos gyventojų yra pasidaliję daugiau kaip 355 mlrd. svarų, tai 29 proc., arba 77,2 mlrd., daugiau nei pernai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius