„Ten, kur gieda vėžiai“ prodiuserė R.Witherspoon – apie fenomeną ir paslaptį pavadinime

Laukinių Afrikos gyvūnų tyrinėtojai Deliai Owens šiuo metu 70-imt ir tik prieš porą metų ji išleido savo debiutinį romaną „Ten, kur gieda vėžiai“, tapusį pasauline knygų leidybos sensacija, o dabar – ir kino filmu, ekranuose pasirodysiančiu jau šį penktadienį, rugpjūčio 19 dieną.
Kadras iš filmo „Ten, kur gieda vėžiai“
Kadras iš filmo „Ten, kur gieda vėžiai“ / nuotr. stop kadras

Juostą ekranizuoti ėmėsi Holivudo žvaigždė Reese Witherspoon, prilyginusi kūrinį tokiai literatūros klasikai kaip „Nežudyk strazdo giesmininko“.

„Aš užaugau su tokiomis moterimis, kaip Delia – stipriomis, turinčiomis gyvenimiškos patirties bei nuostabių istorijų, užgrūdintomis sunkumų. Nesakau, kad kitokios moterys nesugebėtų parašyti stiprių istorijų, tačiau tokioms, kaip Delia istorijos gimsta iš giliausių širdies gelmių ir paliečia milijonus kitų širdžių visame pasaulyje“, – įsitikinusi R. Witherspoon.

Asm. albumo nuotr./Kadras iš filmo „Ten, kur gieda vėžiai“
Asm. albumo nuotr./Kadras iš filmo „Ten, kur gieda vėžiai“

Jos teigimu, istorija turi visus elementus, reikalingus giliai bei ilgam įstringančiam romanui – čia yra ir nusikaltimas, ir meilė, ir drama, ir nežinomybė, ir netikėta pabaiga. Būtent todėl buvo tik laiko klausimas, kada ši jau daugiau nei 13 milijonų tiražu išleista knyga bus perkelta į didžiuosius ekranus.

Beje, knyga bei filmas „Ten, kur gieda vėžiai“ daugeliui įstrigs atmintin ir dėl savo neįprasto bei, atrodo, nelogiško pavadinimo. Tačiau čia taip pat slypi gili mintis.

Jo prasmė kilusi iš D. Owens vaikystės – taip sakydavo jos mama. Tai taip pat frazė, kurią knygoje sako veikėjo Teito personažas.

17 skyriuje, kai jis ir pagrindinė veikėja Kaja ieško vietos, kur pabūti kartu, Teitas pasiūlo eiti kur nors, „kur gieda vėžliai“. Jis paaiškina Kajai, jog taip apibūdinama vieta, esanti kažkur „toli krūmuose, kur gyvūnai yra laukiniai ir vis dar elgiasi kaip gyvūnai“. Kitaip tariant, jis siūlo jiems pasislėpti kur nors toli nuo kitų žmonių, giliai gamtoje.

nuotr. stop kadras /Kadras iš filmo „Ten, kur gieda vėžiai“
nuotr. stop kadras /Kadras iš filmo „Ten, kur gieda vėžiai“

Filmas „Ten, kur gieda vėžiai“ pasakos intriguojančią istoriją apie Pelkių Dukra vadinamą Kają Klark (aktorė Daisy Edgar-Jones), kuri savo gimtojo miestelio Šiaurės Karolinoje gyventojams visuomet kėlė prieštaringus jausmus, iš kurių stipriausi – nepasitikėjimas, įtarumas ir panieka. Mergaitė gimė šalia miestelio tyvuliuojančiose pelkėse, kur buvo įsikūrusi jos šeima. Pirmiausiai kelerių metų dukrą paliko motina, tuomet vienas po kito išvyko vyresnieji broliai ir seserys, o galiausiai pradingo ir tėvas. Nuo tada Kaja pelkėse augo viena.

Pragyvendama vien iš to, ką siūlo gamta, Kaja ne tik išgyvena, bet ir išauga į simpatišką ir žvilgsnius traukiančią jauną moterį. Ja ypač susižavi du miestelio vaikinai – geraširdis Teitas ir futbolo komandos pažiba Čeisas (aktoriai Tayloras Johnas Smithas ir Harrias Dickinson‘as). Tad kuomet pelkėse surandamas nužudyto Čeiso kūnas, Kaja iš karto tampa pagrindine įtariamąja.

„Ten, kur gieda vėžiai“ – ne tik istorija apie meilę ir nusikaltimą, ne tik odė laukinei gamtai. Tai skausmingai gražus pasakojimas apie žmogaus sugebėjimą išlikti. Į kino teatrus filmas atkeliauja jau visai netrukus, rugpjūčio 19 dieną.

Filmo anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius