Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 10 mln. JAV dolerių vestuves iškėlęs milijardierius Seanas Parkeris sulaukė 2,5 mln. baudos dėl padarytos žalos aplinkai

Milijardierius ir „Facebook“ investuotojas Seanas Parkeris savaitgalį susituokė su savo išrinktąja Alexandra Lenas ypač prabangioje ceremonijoje – pora norėjo jų mėgstamą filmą „Žiedų valdovas“ primenančių vestuvių ir negailėjo pinigų specialioms dekoracijoms. Tačiau turtuolis užmiršo vieną smulkmeną – gauti iš valdžios leidimą rengti pobūvį saugomoje Big Sur teritorijoje, dėl ko pirmadienį jis gavo 2,5 mln. JAV dolerių baudą už padarytą žalą gamtai.
Seanas Parkeris
Seanas Parkeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The Daily Mail“ rašo, kad dėl to, jog prabangias vestuves surengė negavęs leidimo, milijonierius turės sumokėti 2,5 mln. JAV dolerių Big Sur pakrantės išsaugojimo fondams. Taip pat S.Parkeris įsipareigojo sukurti ir platinti edukacinį filmą arba mobiliąją programėlę apie Big Sur regioną, kad žmonės žinotų, kurios regiono vietos yra viešai prieinamos, o kur teritorija yra griežtai saugoma gamtosaugininkų ir žmonėms ten vaikščioti nevalia.

Kalifornijos valstijoje esantis saugomas Big Sur regionas Seano Parkerio užsakymu virto tarsi filmavimo aikštele: vienam savaitgaliui buvo pastatytas kotedžas, pilies griuvėsiai, kriokliai, laiptai ir didžiulė šokių aikštelė.

Šventėje dalyvavo apie 300 svečių, kuriems visiems specialius kostiumus pasiuvo milijardieriaus pasamdyta kostiumų dizainerė Ngila Dickson, kūrusi drabužius „Žiedų valdovo“ trilogijai ir už tai pelniusi „Oskarą“. 24-erių nuotakos suknelę kūrė dizaineris Elie Saabas. Jaunųjų nuotrauką galite pamatyti paspaudę čia.

Vestuvėse dalyvavo ir garsių žmonių, tarp kurių – dainininkas Stingas su žmona Trudie, aktorė Emma Watson, „Metallicos“ būgnininkas Larsas Ulrichas ir kt.

Seanas Parkeris dainininkei ir dainų autorei Alexandrai Lenas pasipiršo vasarį, kai ji pagimdė jųdviejų dukrą. Interneto magnatas S.Parkeris yra vienas pirmųjų, patikėjusių „Facebook“ sėkme – jis 2004-aisiais surizikavo investuoti didžiulę pinigų sumą į Marko Zuckerbergo kompaniją, kurį laiką buvo „Facebook“ prezidentas. 2010-aisiais pasirodžiusiame filme „Socialinis tinklalapis“ (org. „The Social Network“) Seaną įkūnijo aktorius ir dainininkas Justinas Timberlake'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius