-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vogue“ rekordas: tatuiruočių meistrė iš Filipinų tapo seniausiu viršelio modeliu pasaulyje

Filipinietė tatuiruočių meistrė Apo Wang-Od tapo įrodymu, kad svajonė papuošti žurnalo viršelį gali išsipildyti bet kada – 106-erių moteris tapo vyriausiu žmogumi, atsidūrusiu ant leidinio „Vogue“ viršelio.
Apo Wang-Od ant „Vogue“ viršelio
Apo Wang-Od ant „Vogue“ viršelio / Vida Press nuotr.

Filipiniečių tatuiruočių meistrė Apo Wang-Od, dar žinoma Maria Oggay vardu, tapo „Vogue Philippines“ balandžio mėnesio numerio viršelio žvaigžde.

106 metų tatuiruočių meistrė tapo vyriausiu žmogumi, patekusiu ant pasaulyje garsaus žurnalo viršelio.

Apo Whang-Od gyvena atokiame Filipinų kaimelyje Buscalane, esančiame Kalingos provincijoje. 106-erių moteris laikoma seniausia šalyje mambabatok ( tradicinių Kalingos tatuiruočių) meistre.

Vida Press nuotr./Apo Whang-Od
Vida Press nuotr./Apo Whang-Od

Tradicines tatuiruotes, kurias Apo Whang-Od daro naudodama tik bambuko lazdelę, pomelo medžio spyglį, vandenį ir anglį, kadaise darėsi vietiniai Butbuto kariai. Vis dėlto šiandien jos prieinamos visiems, o didžioji dalis Apo Whang-Od klientų yra užsienio turistai, trokštantys jos firminių geometrinių raštų.

Pati tatuiruočių meistrė yra atviravusi, kad savo pirmąjį piešinį ant kūno pasidarė būdama 16 metų. Šiandien ji to moko ir savo anūkes Elyang Wigan ir Grace Palicas – teigiama, kad tradicinių Kalingos tatuiruočių darymo menas gali būti perduodamas tik iš kartos į kartą.

Vida Press nuotr./Apo Whang-Od
Vida Press nuotr./Apo Whang-Od

„Vogue Philippines“ vyriausioji redaktorė Bea Valdes neslėpė, kad žavioji 106-erių Apo Whang-Od tiesiog privalėjo patekti ant viršelio, o tai kone vienbalsiai nusprendė visi leidinio darbuotojai.

„Manome, kad ji įkūnija mūsų idealus ir tai, kas gražu mums, filipiniečiams. Manome, kad grožio sąvoka turi plėstis ir apimti įvairius žmones. Tikimės, kad kalbėsime apie žmogiškumo grožį“, – pridūrė B.Valdes.

Dar iki Whang-Od pasirodymo ant „Vogue Philippines“ viršelio, seniausio „Vogue“ viršelio modelio rekordas priklausė aktorei Judi Dench, kuri 2020 metais, būdama 85 metų amžiaus, papuošė britų „Vogue“ viršelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius