Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos žiniasklaidoje – nauji kaltinimai grupei „Rammstein“: prabilo kitų vakarėlių dalyvės

Po pirminių Shelby Lynn pareiškimų grupei „Rammstein“, dar kelios jaunos gerbėjos liudija, kad buvo verbuojamos užsiimti seksu su grupės vokalistu Tillu Lindemannu, praneša Vokietijos žiniasklaida.
„Rammstein“ vokalistas Tillas Lindemannas
„Rammstein“ vokalistas Tillas Lindemannas / „Scanpix“ nuotr.

Birželio 2 d. Vokietijos visuomeninis transliuotojas NDR ir dienraštis „Süddeutsche Zeitung“ paskelbė išskirtinį reportažą su naujais moterų, kurių patirtis sutampa su Shelby Lynn, liudijimais, atskleidžiančiais sistemingą patrauklių jaunų moterų, kurios, kaip pranešama, buvo specialiai atrenkamos seksui su Tillu Lindemannu, verbavimą dalyvauti vakarėliuose po šou, pranešė Vokietijos naujienų portalas „Deutsche Welle“.

Žurnalistai surinko daugiau nei tuzino moterų, kurios aprašė, kaip „Rammstein“ komanda kreipėsi į jas per instagramą arba koncertų metu, įstatymais patvirtintus pareiškimus. Kai kurių iš jų buvo paprašyta atsiųsti nuotraukų prieš renginį arba jos buvo fotografuojamos ir filmuojamos vietoje. Atrinktos moterys sakė, kad jų buvo paprašyta renginiui apsirengti tam tikru būdu ir koncerto metu joms buvo suteikta galimybė patekti į vadinamąją „nulinę eilę“ – specialią ribotą erdvę tiesiai priešais sceną.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke

Viena moteris pasakoja, kad jai netgi buvo tiesiogiai pranešta, jog į vakarėlį gali patekti tik tos, kurios nori turėti lytinių santykių su T.Lindemannu, ir kad 60-metis rokeris nori, kad jame dalyvautų tik labai jaunos moterys.

Kitos moterys pažymi, kad jų net neklausė, kiek joms metų, nors vakarėliuose joms buvo siūloma alkoholio ir nelegalių narkotikų.

Žurnalistai taip pat surinko keletą „WhatsApp“ ir „Instagram“ pokalbių ekrano nuotraukų, patvirtinančių moterų teiginius.

Jie taip pat nufilmavo dviejų moterų, nusprendusių likti anonimiškomis, bet pateikusių įstatymų nustatyta tvarka patvirtintą deklaraciją, liudijimus, kuriuose jos aprašė savo seksualinius santykius su Tillu Lindemannu.

Viena iš jų aprašė itin skausmingus lytinius santykius su žvaigžde. Nors ji nedrįso jam pasakyti, kad šioje situacijoje jaučiasi nepatogiai, „nes tai buvo Lindemannas“, dabar ji sako suprantanti, kad tai buvo piktnaudžiavimo valdžia forma.

Kita moteris pasakoja, kaip ji atsidūrė be sąmonės ant viešbučio lovos, kai dalyvavo Lindemanno vakarėlyje po šou. Ji sako, kad kai atgavo sąmonę, jis vis dar gulėjo ant jos. Jis paklausė jos, ar turėtų liautis, bet ji atsakė, kad „net nežino, ką jis nori liautis daryti“. Tada Lindemannas išėjo.

Vėliau ji paprašė komandos narių, kad jie galėtų pasikalbėti su Lindemannu, tačiau jie nematė prasmės. Ji norėjo išsiaiškinti, ar jis bent jau naudojo prezervatyvą.

Lindemannas ir asmenys, susiję su jaunų moterų verbavimu, į NDR ir „Süddeutsche Zeitung“ prašymus pateikti komentarus neatsakė.

Žmonės.lt primena, kad prieš keletą dienų galimai nukentėjusioji Shelby Lynn buvo apklausta Lietuvos policijos.

„Ką tik praleidau beveik 5 valandas vaizdo pokalbyje su Lietuvos policija. Jie pagaliau priėmė oficialų mano pareiškimą ir suteikė man nuorodos numerį. Esu neįtikėtinai nusivylusi tuo, kaip „profesionalai“ su tuo tvarkėsi“, – rašė Shelby Lynn savo tviteryje.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su Vilniaus apskr. VPK
Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, ši patvirtino, kad Lietuvos policija kalbėjo su galimai nukentėjusia mergina.

„Taip, galime patvirtinti, vyksta medžiagos patikslinimas, to įvykio, apie kurį ji minėjo jau praeitą savaitę. Pareigūnai bendradarbiauja tiek su jos šalies policijos pareigūnais, tiek atlieka kitus veiksmus, būtinus informacijos patikslinimui. Vakar buvo atlikta jos apklausa“, – portalui Žmonės.lt sakė J.Samorokovskaja.

Anot J.Samorokovskajos, kol kas sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo nėra priimtas, todėl ji negali komentuoti, ar bus apklausiami grupės „Rammstein“ nariai.

„Yra 10 darbo dienų, per kurias pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes, o vėliau bus priimtas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą, ar ne“, – portalui Žmonės.lt teigė J.Samorokovskaja.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke

Kaip anksčiau pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, praėjusį antradienį, apie 13:36 val., buvo gautas pranešimas apie galimai įvykdytą nusikaltimą. Tuomet Airijos pilietė, apsistojusi viešbutyje, teigė, kad pirmadienį vykusio „Rammstein“ koncerto metu kažkas į gėrimus jai įmaišė narkotinių medžiagų bei bandė išprievartauti. Informacija buvo perduota medikams ir policijai.

Anot policijos, pareigūnams atvykus, viešbutyje jau buvo medikai, kurie apžiūrėjo merginą, suteikė jai medicininę pagalbą vietoje. Mergina nurodė įvykio aplinkybes. Ji pretenzijų niekam neturėjo, pareiškimas nebuvo gautas.

Gretos Skaraitienės / BNS ir socialinių tinklų nuotr./Shelby Lynn metė kaltinimus grupei „Rammstein“
Gretos Skaraitienės / BNS ir socialinių tinklų nuotr./Shelby Lynn metė kaltinimus grupei „Rammstein“

„Ji kitą dieną po koncerto išskrido ir grįžusi į savo šalį kreipėsi į teisėsaugą, bet kadangi tyrimas turi vykti toje šalyje, kur viskas įvyko, pareigūnai bendradarbiauja, tikslinama informacija. Ji prisistato kaip airė“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Apie galimai įvykdytą grupės „Rammstein“ narių nusikaltimą mergina pasidalijo socialiniuose tinkluose. Juose ir kitos jaunos gerbėjos dalijasi istorijomis, nurodydamos, kad muzikinė grupė yra sukūrusi organizuotą apsvaiginimo, seksualinio priekabiavimo ir prievartavimo sistemą, kviesdama atrinktas jaunas merginas į prieš ir po koncertų vykstančius vakarėlius.

Vokietijos metalo grupė „Rammstein“ feisbuke paskelbė atmetanti kaltinimus.

„Kalbant apie internete sklindančius kaltinimus po koncerto Vilniuje, galime atmesti juos ir pasakyti, kad tai, kas teigiama, neįvyko mūsų aplinkoje. Apie jokius oficialius tyrimus šiuo klausimu nežinome“, – skelbė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius