-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 08

Ambicingiausiame savo koncerte Jazzu ir Leonas Somovas pristatė naująjį albumą „Lees And Seas“

Penktadienio vakarą sausakimšoje sostinės Teatro arenoje dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas pristatė naująjį albumą „Lees And Seas“. Susidomėjimas renginiu buvo toks didelis, kad atlikėjai šeštadienį surengs papildomą koncertą, nors iš pradžių Vilniuje buvo suplanuotas tik vienas naujojo albumo pristatymo vakaras.
Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Leono Somovo koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai – ambicingiausi pasirodymai per visą mūsų dueto karjerą. Tikėjau, kad publika jais susidomės, bet tai, kad sostinėje teks rengti papildomą pasirodymą – maloni staigmena. Mūsų gerbėjai socialiniuose tinkluose sukėlė tikrą audrą, reikalaudami papildomo koncerto. Du anšlagai – stiprus naujo albumo startas. Jau kurį laiką su Juste nekoncertavome kartu, be to, tai bus proga pirmą kartą išgirsti visas naujo albumo dainas. Mes labai dėkingi visiems, kurie įvertino tai“, – prieš keletą dienų kalbėjo Leonas.

Duetas ypač džiaugėsi, kad visi pasirodymai vyks jaukioje aplinkoje – vietos sėdimos, todėl, įsitikinę jie, žiūrovai galės sutelkti visą dėmesį į muziką.

Sunkiai tvardomas jaudulys

Paskatinti nekantraujančių žiūrovų plojimų, į sceną kartu su Leonu ir Jazzu žengė muzikantų komanda – būgnininkas Darius Rudis, bosistas Domas Aleksa, pianistas Kęstutis Pavalkis ir pritariančiųjų vokalistų trijulė.

„Labas vakaras, čia šiandien vyksta mūsų albumo pristatymas. Aš jaučiau, kad jūs mūsų labai pasiilgot, mes jūsų – irgi. Šiandien pagrosime jums daug naujų dainų ir tikimės, kad jums patiks. Jus gerai jaučiatės? Nes man labai baisu, rankos dreba, jaudinuosi. Pagalvojau – kažkas už šių sienų gyvena savo gyvenimus, o mes visi čia“, – į publiką akivaizdžiai besijaudindama po pirmojo kūrinio kreipėsi Jazzu.

„Šitas vakaras mums labai svarbus, ypatingai man, nes nebuvau scenoje beveik tris mėnesius ir tikrai labai jos pasiilgau. Jaudulys manyje sumišęs su baime“ , – prisipažino ji.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Atlikusi dar vieną dainą Jazzu pasilenkė prie Leono ir apdovanojo jį trumpu bučiniu. „Leonai, pasibučiuojam, aš tave labai myliu!“, – neslėpdama dėkingumo ir nebevaržydama užplūdusių emocijų šūktelėjo ji.

Daiva Urbonavičiūtė
Daiva Urbonavičiūtė

Jau po pirmųjų dainų Jazzu scenoje pasirodė juodą vakarinę suknelę pakeitusi trumpute suknia, papuošta įspūdingais, beveik žemę siekiančiais lengvo audinio karpiniais – įspūdingais artistų kostiumais rūpinosi dizainerė Daiva Urbonavičiūtė.

Juos atlikėja keitė kas kelias dainas, kaskart su nauja suknele išėjusi į sceną gerbėjų buvo apdovanota plojimais ir šūksniais.

„Leonai, mes labai laimingi žmonės esame, juk šiandien – mūsų albumo pristatymas!“ – beveik įpusėjus koncertui impulsyviai dar kartą pasidžiaugė Jazzu. Atlikdama kitą kūrinį ji dainos viduryje nusiavė aukštakulnius ir liko dainuoti basa.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Netikėta staigmena

Scenoje po trumpos pertraukėlės vėl pasirodžiusi Jazzu pateikė gerbėjams netikėtą staigmeną – vieną dainą ji pati grojo klavišiniais instrumentais. Tai – pirmas toks atvejis Leono ir Jazzu koncertuose, žiūrovų palydėtas griausmingais plojimais. „Aš daug metų mokiausi groti, esu vokalistė ir pianistė, tik tai gal nėra žinoma“, – prieš koncertą buvo sakiusi Jazzu.

Koncertui sukurta speciali scenografija, atspindinti teatro estetiką, o tam išreikšti duetas pasirinko metų laikų temą. Besikeičiančios spalvos scenoje, kartkartėmis paslaptingai prigesinama ar beveik visiškai užgesinama šviesa ir gausiais plojimais, gėlių puokštėmis bei šūksniais palydimas kiekvienas atliktas kūrinys – tokią jaukią ir nuoširdžią atmosferą atlikėjai kūrė susirinkusiems gerbėjams.

„Noriu pasakyti didelį ačiū tiems, kurie palaikė mane paskutinius tris mėnesius ir, žinoma, atėjo šiandien čia. Taip pat su Leonu dėkojame savo artimiesiems, kurie visada buvo šalia. Prieš tris mėnesius aš sugalvojau norą – kad visi būtume laimingi ir, svarbiausia, sveiki. Ačiū jums labai!“, – koncerto pabaigoje drebančiu iš jaudulio balsu dėkojo Jazzu ir atliko vienintelį albume esantį lietuvišką kūrinį „Sugalvoki norą“.

Jogaila Morkūnas
Jogaila Morkūnas

Iš kėdžių pakilę žiūrovai griausmingais plojimais ir į sceną nešamomis puokštėmis iškvietė atlikėją padainuoti dar vieną dainą – skambant lyriškai muzikai prieblandoje Jazzu atliko kūrinį „Tyla“ ir, lydima griausmingų plojimų, atsisveikino.

Koncertu mėgavosi visas būrys žinomų žmonių – Jogaila Morkūnas su bičiule, Agnė Zacharevičienė, Gytis Ivanauskas, Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, Darius Užkuraitis, Andrius Leliuga, Alkas Paltarokas, Valdas Petreikis, Vilma Javtokienė, Saugirdas Vaitulionis, Simona Albavičiūtė, Aistė Stonytė-Budzinauskienė su vyru Dariumi ir, žinoma, Jazzu mama Auksė Arlauskienė.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Dar „karštas“ albumas

Naujojo albumo „Lees And Seas“ kompaktinė plokštelė gamybai priduota šią savaitę – atlikus paskutines viršelio korekcijas, todėl tik prieš pat koncertą pabaigtą albumą susirinkę gerbėjai pirmieji galėjo čia pat ir įsigyti.

Jame yra keturiolika dainų, iš kurių dauguma jau žinomos publikai, taip pat keli nauji kūriniai. Susirinkusieji koncerto metu galėjo gyvai išgirsti visus keturiolika kūrinių, tarp kurių – gerbėjų jau pamėgtos „You Don't Know My Name“, „Pretender“, „Sugalvoki norą“, bei prieš kelias dienas pristatytus naujojo albumo kūrinius „Lower Than The Ground“ ir „You And Me“, kurį atlikėjai jau dabar vadina neabejotinu hitu.

Duetas naujojo albumo pristatymą surengs dar dviejuose miestuose – lapkričio 13-ąją pasirodys Kauno „Girstučio“ kultūros centre, o lapkričio 15-ąją – Klaipėdos koncertų salėje.

VIDEO: Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas – „You And Me“
VIDEO: Leonas Somovas ir Jazzu – „Lower Than The Ground“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius