Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Montvydas vėl dalyvaus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje

Dainininkas Donatas Montvydas dalyvaus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir kausis dėl teisės atstovauti Lietuvai 2016-ųjų „Eurovizijoje“. Ši gegužės mėnesį skambės Švedijoje, Stokholme.
Donatas Montvydas
Donatas Montvydas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mano sprendimas ir tikslas – „Eurovizija 2016“. Esant ten, kur esu, ir siekiant to, apie ką svajojau nuo vaikystės, – „Eurovizija“, stebima šimtas milijoninės auditorijos, kol kas lieka vienas iš nedaugelio būdų būti pastebėtam pasaulio. Vienas dalykas, kuris prilaiko nuo dalyvavimo, yra daina. Arba ją turi, arba ne. Netrukus po „Eurovizijos“ 2012-ais metais turėjau minčių sugrįžti, tačiau „laukiau“ savo dainos. Praėjo treji metai. O dabar ji mano kompiuteryje, kurį labai „saugau“. Šį penktadienį viešoje erdvėje pristatysiu dainą, kurį ir užkūrė manyje norą laimėti. Daina bus pristatyta kartu su vaizdo klipu, kuris buvo filmuotas Stokholme, Švedijoje“, – sakė D.Montvydas.

Žmonės.lt primena, kad D.Montvydas kartą jau laimėjo nacionalinę „Eurovizijos“ atranką ir 2012-aisiais gynė Lietuvos garbę Azerbaidžane skambėjusiame konkurse.

Tąsyk tarptautiniame konkurse D.Montvydas atliko dainą „Love is blind“, nesunkiai įveikė pusfinalio barjerą ir „Eurovizijos“ finale užėmė 14-ąją vietą. 

VIDEO: Donny Montell - Love Is Blind - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest

Šįmet nacionalinė „Eurovizijos“ atranka skambės sausio ir vasario mėnesiais. Kas atstovaus Lietuvai didžiajame konkurse, paaiškės vasario pabaigoje. 

Šįmet atrankos taisyklės kiek pakoreguotos. Pirmuosiuose atrankos etapuose varžysis atlikėjai su atrinktomis autorių dainomis, toliau į kovą stos su savo dainomis prisistatantys atlikėjai, kol galiausiai susigrums geriausieji iš abiejų kategorijų. Galutinį rezultatą, kaip visada, lems ir komisija, ir žiūrovai.

Keliasdešimties Europos šalių atstovai 2016-aisiais susitiks Stokholme, „Globe“ arenoje. Konkurso pusfinaliai, kurių viename dainuos ir Lietuvai atstovausiantis atlikėjas, skambės gegužės 10 ir 12 dienomis, „Eurovizijos“ finalas – gegužės 14-ąją.  

Aukščiausia vieta Lietuvai – šešta

Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ konkurse pasirodys jau 17-ąjį kartą. Iki šiol geriausią rezultatą konkurse iškovojo specialiai 2006-ųjų „Eurovizijai“ susibūrusi grupė „LT United“, kuri Graikijoje, Atėnuose, atliko dainą „We are the winners“.

Tąsyk šalies scenos grandai – Andrius Mamontovas, Marijonas Mikutavičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Arnoldas Lukošius, Viktoras Diawara-Vee ir Eimantas Belickas – pelnė šeštą vietą, jų pasiekto rezultato dar nepranoko nė vienas kitas lietuvis. 

Pernai, 2015-aisiais, Lietuvai „Eurovizijoje“ Vienoje, Austrijoje atstovavęs Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos duetas, atlikęs kūrinį „This Time“, pelnė 18-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius