-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 04

Lanos Del Rey gerbėjus Vilniuje ištiko ekstazė – publika dainavo kartu su atlikėja ir liejo ašaras

Lana Del Ray (26) dainuoja nuo paauglystės, tačiau plačiajai auditorijai tapo pažįstama po 2011 metais rugpjūčio mėnesio, kuomet svetainėje „Youtube“ įdėjo savo dainą „Video games“. Mėgėjiškas klipas ir kolonėlėmis vilnijantis jos sodrus balsas nepaliko abejingų, o neilgai trukus jos gerbėjų ratas išaugo nuo pavienių klausytojų festivaliuose iki sausakimšų stadionų. Antradienį Lana Del Rey Vilniuje taip pat sulaukė itin gausaus būrio gerbėjų.
Lanos Del Rey koncerto akimirka
Lana Del Rey Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jau nuo pat antradienio pietų gėlėtais plaukų lankeliais papuošusios galvas Lanos gerbėjos būriavosi prie „Siemens“ arenos durų, mat mirk gyvenk norėjo pačios pirmosios atsistoti prie scenos ir į atlikėją žiūrėti iš arti. Vos atsidarius durims į areną, visas būrys merginų ėmė klykdamos bėgti prie scenos ir užsiimti strategiškai geras vietas.

Iš JAV kilusi, tačiau Škotijoje gyvenanti Lana publikos „apšildymui“ Vilniuje pasirinko Lietuvos elektroninės ir šokių muzikos dievus „Golden Parazyth“. Jie ir linksmino arenoje susirinkusius Lanos muzikos gerbėjus.

Duetui publika negailėjo palaikymo. Po kiekvienos dainos skambėjo džiaugsmo šūksniai ir plojimai, o vyrukai koncertuodami didžiulei auditorijai jautėsi it žuvys vandenyje ir nevengė porą kartų angliškai padėkoti publikai.

Golden Parazyth koncerto akimirka
„Golden Parazyth“ koncerto akimirka

Lanos Del Rey pasirodymas sukėlė euforiją

„Tai neįtikėtina. Aš labai džiaugiuosi, kad esu čia. Labai ilgai to laukiau ir pagaliau esu čia“, – tarė scenoje pasirodžiusi ir pirmąją dainą atlikusi melancholiškoji Lana Del Ray. Gerbėjų minią į šį jos pasisveikinimą sureagavo skanduodama „Lana“.

Nors pranešimuose buvo rašoma, kad atlikėja savo koncertų metu pakeičia ne vieną, dažniausiai baltos spalvos, praėjusio amžiaus penktojo dešimtmečio stiliaus suknią, Vilniuje ji pasirodė vilkėdama trumpute, žalios spalvos suknute ir ja pasidabinusi dainavo viso koncerto metu.

Tuomet skambėjo dar keli jos kūriniai: „Born to die“, „Blue Velvet“ ir kiti pačios atlikėjos sukurti bei perdainuoti kūriniai. Tarp dainų Lana nevengė bendrauti su publika. Ji tikino esanti nustebinta ir pakerėta gerbėjų palaikymo – šie nesivaržydami šaukdavo vos ne po kiekvieno Lanos žodžio.

„You are fu****g crazy... (Jūs išprotėję – red. past.)“, – sakė ji, priversdama publiką dar labiau klykti, spiegti ir kitaip garsiai išlieti savo emocijas.

Koncerto metu didžiuliuose, veidrodžio rėmus primenančiuose ekranuose buvo nuolat rodomos Lanos Del Rey dainų vaizdo klipų ištraukos ir vizualizacijos. O koncertui perkopus į antrąją pusę ji dar kartą kreipėsi į žiūrovus.

„Manau, dabar man reiktų padainuoti „Summertime sadness“, – išgirdę šiuos žodžius, gerbėjai ėmė pritariamai šaukti ir netverti savame kailyje. Priedainį, kaip ir visų kitų dainų, jie traukė kartu su Lana. Žinoma, nė viena daina nesulaukė tiek palaikymo, kiek jos debiutinis kūrinys „Video Games“. Čia netiktų net teiginys „gerbėjai dainavo kartu“, nes Lanai nutilus, klausytojų armija ošė dainos žodžius atmintinai.

„Aš dažniausiai nesakau padėkos kalbų, nes mano dainos kalba už mane. Bet jums noriu padėkoti ir pasakyti, kad aš labai džiaugiuosi būdama čia“, – virpančiu balsu tarė JAV muzikos žvaigždė, pažadėjusi dar sugrįžti ir ėmė dainuoti dar vieną gerbėjų itin pamėgtą dainą „National anthem“.

Pasibaigus šiam kūriniui ir muzikantams grojant toliau, Lana nusileido nuo scenos prie gerbėjų ir šių neapsakomam džiaugsmui vieniems spaudė rankas, kitiems dalino savo autografus. Išsipildžius svajonei gauti autografą ir prisiliesti prie savo dievaitės, ne vieną atlikėjos pasekėją ištiko ekstazė, ir pasipylė ašarų upeliai. Beje, ir pati Lana gavo dovanų – gėlėmis puoštą lankelį plaukams ir gėlių.  

Bendraudama gerbėjais Lana praleido bene 10 minučių. Ji nesibodėjo ir nusifotografuoti su to trokštančiomis bei džiaugsmo ašaras liejančiomis gerbėjomis. Atidavusi duoklę dainininkė atsisveikino ir taip baigė pusantros valandos trukusį koncertą. Tuo tarpu tiršta gerbėjų minia – apsiašarojusių, išsišiepusių, pavargusių ir balsus prarėkusių – ėmė iš lėto skirstytis.

Lanos De Rey dainų Vilniaus „Siemens“ arenoje klausėsi ir būrys šalies garsenybių, kurias sukvietė 20-metį švenčiantis žurnalas „Laima“.

Žmonės.lt/Skaitytojo nuotr./Lanos Del Rey koncerto akimirka
Žmonės.lt/Skaitytojo nuotr./Lanos Del Rey koncerto akimirka

Apie Lanos kelionę į šlovės olimpą

Lanos Del Rey lyriška, romantiška, daina „Video games“ ir širdį draskantis balsas netruko 2011-aisiais apskrieti interneto platybių, o atlikėja iš niekam nežinomos turtuolio dukrelės (jos tėvas – milijonierius Robas Grants – aut. past.) virto tikra interneto ir muzikos pasaulio sensacija.

Nors iš pradžių muzikos kritikai buvo skeptiškai nusiteikę ir atlikėją mažne užgauliai vadindavo „vieno hito stebuklu“, Lana visiems įrodė, kad gali kur kas daugiau. Ji ne tik susuko savo dainų „Born to die“ bei „Ride“ vaizdo klipus, bet per 2012 metus išleido net du albumus: „Born to die“ ir „Paradise“. Maža to, per tuos pačius metus ji buvo net 22 kartus nominuota, iš kurių 6 kartus laimėjo, įvairiuose muzikiniuose apdovanojimuose.

Dėl unikalaus balso ir savotiškai senamadiško bei naujoviško muzikinio stiliaus sintezės Lana dažnai vadinama „gangsta Nancy Sinatra“. Tiesa, pati atlikėja, kalbėdama apie jos muzikai įtakos turėjusias asmenybes paprastai išskiria grupės „Nirvana“ lyderį Kurtą Cobainą, rokenrolo karalių Elvį Preslį ir popscenos princesę Britney Spears.

Šiek tiek biografijos

Lana Del Rey gimė ir užaugo Laik Plaside, Niujorke. Vos sulaukusi 14-os, ji buvo pašalinta iš mokyklos Konektikute dėl narkotikų ir alkoholio vartojimo. Tuomet tėvai ją uždarė į privačią Kento mokyklą. Lana lankė Fordhamo universitetą Niujorke vėliau dėl muzikinės karjeros metė mokslus.

L.Del Rey pirmasis trijų dainų rinkinys „Kill Kill“ pasirodė 2008 metais spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius