Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 20 /23:57

Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Andrius Pojavis: „Įspūdingiau buvo tik mano vaiko gimimas“

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas šįmet pribloškė daugelį: Lietuvos atstovu „Eurovizijos“ konkurse, gegužės mėnesį įvyksiančiame Švedijoje, Malmėje, tapo keistuolis scenos naujokas Andrius Pojavis.
Andrius Pojavis
Andrius Pojavis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Italijoje šiuo metu gyvenantis 29-erių atlikėjas papirko ir žiūrovus, ir komisiją – kitoniška jo daina „Something“ ir teatrališkas pasirodymas abejingų nepaliko.

„Nuotaikos geros – džiaugiuosi ir esu laimingas“, – iškart po žinios apie pergalę sakė A.Pojavis, pripažinęs, jog ši pergalė – vienas geriausių dalykų jo gyvenimas. „Įspūdingiau buvo tik mano vaiko gimimas“, – sakė Andrius. Šiuo metu vyro žmona laukiasi antrojo jųdviejų vaikelio.

„Turiu gerą, supratingą žmoną – ji mane išleido. Ji mano didžiausias ramstis, ji tikėjo manimi labiau negu aš“, – džiaugėsi atlikėjas, antrosios atžalos susilauksiąs jau balandį.

„Niekad negalvojau apie pergalę – teturėjau tikslą gerai pasirodyti. Norėjau gerai sudainuoti – pataikyti į natą. Tiesiog norėjau padaryti savo darbą“, – susijaudinęs kalbėjo dainininkas. Anot Lietuvos atstovo, finalinį pasirodymą kurti jam padėjo žmonių išsakyta nuomonė, apsispręsti padėjo komisija.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Andrius Pojavis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Andrius Pojavis

Vaikinas neatmeta, jog patarimų jam reikės ir toliau – kreipsis į komisijos narius, mat jaučiasi išties nepatyrusiu. „Dabar tai ne tik mano reikalas – jau visos Lietuvos. Tikiuosi, kad žmonės man padės“, – vylėsi jis.

Viso dėl „Eurovizijos“ A.Pojavis iš Italijos į Lietuvą turėjo atskristi tris kartus, tam suplojo nemenką sumą. Artimiausių planų jis dar nė nežino: „Reikia susitaikyti su šia mintimi. Dabar arčiausiai Kalėdos“, – sutrikęs kalbėjo dainininkas.

Savo jėgomis jis neabejoja: dainuoti jis gali, o ir dainas kuria nuo jaunystės. Prisimena, kaip sukūrė eurovizinę dainą: pagalvojo, o kodėl negalėtų – užlipo į palėpę ir parašė.

A.Pojavis atskleidė ir iki šiol laikytą paslaptį: pasirodo, jaunystėje jis dainavo grupėje kartu su „Mis Sheep“, tačiau susipyko ir išsiskyrė. Visgi jei būtų rinkęs nugalėtoją, būtų balsavęs už „Gerai Gerai & Miss Sheep“.

„Neturiu nieko. Nei dizainerių, nei stilistų – tik dainą. Tai – dainos konkursas. Norėjau pasidalinti savąja“, – toliau kukliai kalba A.Pojavis, pasakodamas apie savo pasiruošimą pasirodymui. Fraką jam pasiūlė draugė Sara, dainą sukūrė pats, apie laimėjimą nesvajojo.

„Jei kas duotų diplomą už valkatavimą, turėčiau magistrą. Kelionės, muzika… Kažkas labai bendro. Stengsiuosi atstovauti Lietuvai. Tai ne tik didžiulė garbė, bet ir našta. Aš galiu pažadėti, kad stengsiuosi. Viskas bus gerai“, – sako A.Pojavis. Šiuo metu Italijoje jis – bedarbis: rūpinasi buitimi, šeima, kuria muziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius