-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 03 /23:04

Zemfiros koncerte Vilniuje – roko maršai iš naujojo albumo

Visiems roko muzikos gerbėjams sekmadienio vakaras toli gražu nebuvo nei tylus, nei ramus. Tai garantavo Vilniuje esančioje „Teatro arenoje“ antrą kartą koncertavusi Rusijos roko pažiba Zemfira (36). Muzikantė ne tik visų širdis užliejo nostalgija, grodama senas geras ir pamėgtas dainas, bet ir pristatė naujausią, vos šių metų vasario viduryje dienos šviesą išvydusį albumą „Žit v tvojej golove”.
Zemfiros koncerto akimirka
Zemfira / Žmonės.lt nuotr.

Taline prasidėjusios Zemfiros gastrolės buvo planuojamos dar 2012-ųjų pavasarį, tačiau buvo atšauktos. Gerbėjams buvo pranešta, kad ji nespėja laiku baigti naujo albumo, o jos koncertai įvyks rudenį. Ruduo galiausiai virto žiema, o ši – pavasariu.

Yra atlikėjų, kuriems atleistum viską – nuo vėlavimo iki keiksmažodžių. Zemfira – viena jų. Nepaisant to, kad buvo giriamas jos punktualumas, koncertas vėlavo, o tuos, kurie tikėjosi išvysti smarkiai Rusijos žiniasklaidos peiktą asmenybę – nestabili, pikta, užsidariusi – pamatė nuoširdžią ir savo muzikai atsidavusią dainininkę. Žinoma, tiek vėlavimas, tiek ir žiniasklaidos piešiamas šaržas, jos gerbėjams buvo visiškai nė motais. Jie laukė, skandavo jos vardą, darė bangą ir kvietė atlikėją pagaliau išeiti ant scenos.

Nors šis koncertas ir nepretenduoja tapti didžiausiu metų renginiu, tačiau gerbėjų koncentracija jame buvo bene didžiausia. Nebuvo dainos, kurios akordams nuskridus ore, publikos šaukimas neperaugtų į dainos žodžius. Galima sakyti, kad susirinkę į koncertą melomanai dvi valandas kartu su ja dainavo unisonu. O smarkiau ėmus groti gitaroms nejučia pavienės, ore kybančios rankos virsdavo rankų koše, imdavo griausti ritmingas kojų trypimas .

Žmonės.lt nuotr./Zemfiros koncerto akimirka
Žmonės.lt nuotr./Zemfiros koncerto akimirka

Albumą ir jame esančias 10 dainų vos vasarį išleidusi muzikantė galėtų pasigirti ir itin pareigingais, namų darbus atliekančiais gerbėjais. Mat net naujojo albumo dainos publikai buvo menkas iššūkis. Ar ji dainuotų dainą „Čaika“ ar „Žit v tvojej golove” ar „Reka“ – visi atsakingai traukė išvien.

Reikia pripažinti, smulkutės moters su dideliu balsu scenoje nemėgti – neįmanoma. Zemfira – charizmatiška, uždeganti ir kinkuoti galvą, trepsėti koją priverčianti muzikantė. Viena nedaugelio atlikėjų, kurios muzika, plačiąsias mases audrinti pradėjusi 1998-aisias, kone nepasikeitė ir pat šių dienų. Kerinti nuoširdumu scenoje ir uždarumu nulipusi nuo jos.

Tiesa,  koncerte skambėjo ir kitos, nepaminėtos naujo albumo dainos „Bez Šansov“, „Dengi“, „Kofevino“, „Jesli by“, „Kuvirok“, „Gora“ bei „Pocharonila“. Taip pat ir keletas senų gerų jos dainų, kurias publika skandavo neatsilikdama

Žmonės.lt nuotr./Zemfira
Žmonės.lt nuotr./Zemfira

Su roko legendomis – „Queen“ ir „Scorpions“ – vienoje scenoje grojusi moteris, reikia pripažinti, puikiai valdė auditorija. Užtektų tik vieno jos žodžio, ir visa salė būtų jo klausius. Nepaisant to, ko ji reikalautų.

O, žinia, viskas, kas yra gera, turi pabaigą. Galiausiai atėjo laikas atsisveikinti su Vilniaus publika ir iš Zemfiros burnos pasipylė tikra žodžių mafija, iškarto nuginkluojanti būrą lietuvį (na, bent jau tikrą Kaunietį): „Ačiū Vilniau. Ačiū už gerą vakarą, už baltą sniegą ir už Kauno „Žalgirį“, – ištarusi tai atlikėja dingo užkulisiuose.

Zemfiromanijos pradžia

Nors Lietuvoje Zemfiros, kurios tikrasis vardas Zemfira Talgatovna Ramazanova, pristatinėti tikrai nereikia, vis dėl to šiek tiek biografinių detalių dar niekam nepakenkė.

Muzikantė veiklą pradėjo 1998 metais.  Beveik iš karto ji pasiekė didelį populiarumą gimtojoje Rusijoje bei buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse. Debiutinis jos albumas, pasirodė 1999-aisiais. Jame buvusios dainos „Spid“ (liet. „AIDS“), „Arrivederci“ ir „Rakety“ (liet. „Raketos“) bei jų klipai netruko išpopuliarėti.

Žmonės.lt nuotr./Zemfira
Žmonės.lt nuotr./Zemfira

Išleidusi pirmąjį albumą Zemfira su grupe leidosi į koncertinį turą tuo pačiu įrašinėdami antrąjį savo albumą „Prosti menia moja liubov“ (liet. „Atleisk man mano meile“). Jis pasirodė 2000-aisiais ir visus apsėdo vadinama zemfiromanija. Šio albumo dainos „Iskala“ (liet. „Ieškojau“) ir „Sozrela“ (liet. „Prinokęs“) akimirksniu tapo radijo hitais ir grupė buvo kviečiama į didžiausius muzikinius festivalius. 2002-aisias įrašę albumą „14 nedelj tišiny“ (liet. „14 savaičių tylos“) grupė išėjo kūrybinių atostogų.

2005-aisiais pasirodė ketvirtasis studijinis grupės albumas „Vendetta“ (liet. „Vendeta“). Po jo – koncertino turo metu įrašytas „Zemfira live“ (2006 m.), „Spasibo“ (2007 m. liet. „Ačiū“). Albumas „Z-sides“ pasirodė po dviejų metų pertraukos 2009-aisiais, o po metų dar vienas gyvo garso albumas „Zemfira live 2.“. Paskutinis jos darbas „Žit v tvojej golove“ (liet. „Gyventi tavo galvoje“) pasirodė 2013 metų vasarį.

Žmonės.lt nuotr./Zemfiros koncerto akimirka
Žmonės.lt nuotr./Zemfiros koncerto akimirka

Asmeninis gyvenimas

Tenka pripažinti, kad charizmatiška, užburianti ir savimi pasitikinti muzikantė itin traukia žiniasklaidos, o ypač Rusijos geltonosios spaudos, dėmesį. Savo koncertuose žurnalistų ji nepageidauja, o fotografams jos pasirodymus įamžinti – griežtai draudžiama. Ji vengia dalinti interiviu ar juo labiau lankytis laidose.

Dauguma Rusijos pramoginės žiniasklaidos atstovų, pasitelkdami jos dainos žodžių tekstus, skelbė spekuliacijas apie dainininkės seksualinę orientaciją.  Paskutiniuosius kelis metus dainininkė poruojama su aktore, režisiere ir scenariste Renata Litvinova. Pati dainininkė savo asmeninio gyvenimo viešai nekomentuoja.

Seniems geriems laikams atminti ir ausims atgaivinti kontraversiška Zemfiros daina „Sneg“ (liet. „Sniegas“):

VIDEO: Zemfiros daina „Sneg“ atlikta 2000 m. Rygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius