Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kada Lietuva išsirinks atstovą „Eurovizijoje“

2015-ųjų „Eurovizijos“ konkursas Vienoje skambės gegužės 19, 21 ir 23 dienomis, šiuo metu savo dalyvavimą jame patvirtino jau 35 šalys, tarp jų – ir Lietuva. Kas gins mūsų šalies garbę konkurse paaiškės jau vasario pabaigoje, praneša Esctoday.com.
Vilija Matačiūnaitė ir Šarūnas Kirdeikis
Vilija Matačiūnaitė ir Šarūnas Kirdeikis / eurovision.tv nuotr.

„Eurovizijos“ organizatoriai nusprendė, kuriomis dienomis Vienoje, Austrijoje, vyks konkursas: gegužės 19-ąją ir 21-ąją dienomis čia skambės „Eurovizijos“ pusfinaliai, o 23-iąją – finalas, kurio metu bus išrinktas nugalėtojas. 

Šiuo metu dalyvavimą „Eurovizijoje“ jau patvirtino 35 Europos valstybės: Portugalija, Graikija, Makedonija, Kipras, Malta, Šveicarija, Švedija, Islandija, Norvegija, Danija, Airija, Suomija, Nyderlandai, Lietuva, Belgija, Estija, Azerbaidžanas, Latvija, Baltarusija, Juodkalnija, Gruzija, Rumunija, Armėnija, Bosnija ir Hercogovina, Izraelis, Serbija, Slovėnija, Moldova, Austrija, Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Ispanija, Italija ir Bulgarija. 

Dar šešių šalių atsakymo dėl dalyvavimo tebelaukiama: tai Vengrija, San Marinas, Lenkija, Rusija, Albanija ir Marokas. Savo atsakymą valstybės turi pateikti iki spalio 15-osios. 

Dalyvauti „Eurovizijoje“ jau atsisakė aštuonios valstybės: Ukraina, Andora, Liuksemburgas, Kroatija, Monakas, Turkija, Slovakija ir Čekija. 

Nacionalinė atranka – nuo sausio

Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT patvirtino Esctoday.com, kad nacionalinė „Eurovizijos“ atranka šalyje prasidės sausio mėnesį, šalies atstovą konkurse išrinkti planuojama vasario pabaigoje. 

Atranka turėtų vykti pagal pernykštį formatą: vėl atskirai rinksime konkursinę dainą ir atlikėją. Iš viso planuojamos 8 „Eurovizijos“ atrankos laidos, dvi iš jų – finalai: vieno metu bus renkama „eurovizinė“ daina, kito – dainininkas, važiuosiantis į Vieną. 

Toks formatas renkant šalies pasirodymą „Eurovizijoje“ bus pritaikytas antrus metus iš eilės: pernai atskirai nuspręsta, kad „Eurovizijos“ konkurse, vykusiame Kopenhagoje, skambės Vilijos Matačiūnaitės kurta daina „Attention“, vėliau paaiškėjo, kad į Daniją jos dainuoti ir važiuos pati Vilija. 

Tiesa, pernai Lietuvai „Eurovizijoje“ nepasisekė – V.Matačiūnaitė neperkopė antrojo konkurso pusfinalio barjero ir į finalą nepateko. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vilija Matačiūnaitė ir Šarūnas Kirdeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vilija Matačiūnaitė ir Šarūnas Kirdeikis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius