Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Šaras apie ypatingą varžovą pusfinalyje: „Kita mano meilė po „Žalgirio“ yra „Panathinaikos“

Ketvirtą kartą iš eilės bei pirmąjį su Stambulo „Fenerbahče“ komanda į Eurolygos finalo ketvertą patekęs Šarūnas Jasikevičius liaupsino savo auklėtinį Nicką Calathesą bei pasidalijo mintimis apie laukiantį ypatingą varžovą pusfinalio etape.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Turkijos klubas itin dramatiškoje penkerių rungtynių Eurolygos ketvirtfinalio serijoje 3-2 triumfavo prieš „Monaco“ krepšininkus ir į finalo ketvertą pateko pirmą kartą nuo 2019-ųjų metų.

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamos Stambulo „Fenerbahče“ pergalę penktajame mače per pratęsimą nukalė iki tol vos vieną tritaškį iš aštuonių realizavęs Nickas Calathesas, kuris per paskutinę minutę įmetė du tolimus metimus.

„Esminį skirtumą patekimui į finalo ketvertą padarė du N.Calatheso pataikyti tritaškiai, o dabar aš atrodau tarsi genijus“, – sakė Š.Jasikevičius.

48-erių metų specialistas iš Lietuvos tapo vos ketvirtuoju strategu istorijoje, kuris nudirigavo komandą iki finalo ketverto, nors komandos vairą perėmė jau sezono įsibėgėjus.

Nė vienam iš pirmųjų trijų specialistų – Velimiro Perasovičiaus (2006 m.), Emanuele Molino (2011 m.) ir Ioannio Sfairopoulos (2015 m.) – nepavyko iškovoti Senojo žemyno titulo.

Pakeliui link Eurolygos finalo Š.Jasikevičiaus pusfinalyje laukia puikiai jam pažįstamas Atėnų „Panathinaikos“, su kuriuo 2009-aisiais lietuvis iškovojo ketvirtąjį savo karjeros Eurolygos trofėjų.

„Tai yra beprotiška, bet toks yra gyvenimas, – sakė Šaras. – Kita mano meilė po „Žalgirio“ yra „Panathinaikos“. Laukia išties emocionalus mačas. Vyksiu iškovoti titulo, bet mano jausmai „Panathinaikos“ klubui nepasikeis. Žmona graikė, vaikai – taip pat graikai, tad ir daugybę vasarų praleistų buvo Graikijoje.“

Socialinių tinklų nuotr./Šarūnas Jasikevičius su šeima
Socialinių tinklų nuotr./Šarūnas Jasikevičius su šeima

Finalo ketvertas gegužės 24-26 dienomis vyks Berlyne, bet dabar Š.Jasikevičius koncentruojasi į Turkijos pirmenybių atkrintamąsias bei laukiančias dvi artimiausias dvikovas prieš Izmiro „Petkim Spor“.

„Šiuo metu tiesiog negalime galvoti apie Berlyną, – sakė „Fenerbahče“ vyriausiasis treneris. – Žinoma, mintimis esame ten, bet vienas didžiausių rūpesčių prieš finalo ketvertą yra dvejos Turkijos lygos atkrintamųjų rungtynės. Dirbame ties dviem skirtingais varžovais ir stengiamės, kad mūsų žaidėjai būtų pasiruošę.“

Kitame Eurolygos pusfinalyje susikibs Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius