Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
05 15

Aliarmas Lietuvos rinktinei: Jonui Valančiūnui kyla galvosūkis dėl žaidimo olimpinėje atrankoje

Jonas Valančiūnas daug metų buvo ištikimas Lietuvos krepšinio rinktinės karys, bet dabar jam kyla abejonių, ar galės žaisti olimpiniame atrankos turnyre Puerto Rike, kur liepą lietuviai kausis dėl kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinis daug metų neįsivaizduojamas be Jono Valančiūno.

Nuo 2011 metų, kai 19-metis vidurio puolėjas debiutavo Lietuvos vyrų rinktinėje, buvo vienuolika vasarų, kai lietuviai kovodavo svarbiuose krepšinio turnyruose ir visuose būdavo J.Valančiūnas.

2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2021, 2022, 2023 – pasaulio pirmenybės, Europos čempionatai, olimpinės žaidynės ir atrankos turnyrai, – vidurio puolėjas augo kartu su komanda ir pats padėjo jai raškyti pergales, dusyk laimėti žemyno čempionato sidabro medalius.

Per septynis iš pastarųjų aštuonių turnyrų J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas, o pastaruosius kelerius metus ir rinktinės kapitonas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Tačiau dabar 32 metų krepšininkas nėra įsitikinęs, ar galės žaisti olimpiniame atrankos varžybose Puerto Rike, kur šešios komandos kovos dėl vieno bilieto į žaidynes Paryžiuje.

Kovos Puerto Rike rengiamos liepos 2-7 dienomis, – lyg tyčia tuo metu, kai užvirs NBA laisvų agentų rinka.

Pagal NBA taisykles, klubai gali pradėti oficialiai tartis su kontraktų neturinčiais žaidėjais nuo birželio 30 dienos, bet sutartis pasirašyti galima tik nuo liepos 6 dienos.

12 pastarųjų metų NBA žaidęs J.Valančiūnas pirmą kartą pasitinka vasarą būdamas laisvu žaidėju, pasibaigus kontraktui ir trejus metus trukusiam etapui „New Orleans Pelicans“ klube.

Kontrakto ir draudimo reikalai apsunkina padėtį tiek, jog 213 cm ūgio vidurio puolėjas savo galimybes žaisti rinktinėje vertina atsargiai – 50 proc.

„50 ant 50. Viskas priklauso nuo scenarijaus. Dabar jau nebepriklauso nuo manęs, bet nuo to, kaip viskas susidėlios, – interviu 15min sakė J.Valančiūnas. – Tikiuosi, kad viskas išsispręs ir aš galėsiu atstovauti Lietuvai atrankoje.

Tačiau dabar konkrečiai atsakyti negaliu. Po NBA sezono tik grįžau į Lietuvą, reikia laiko viską susidėlioti, patikrinti dokumentus ir pažiūrėti, kokie bus pasiūlymai dėl naujo kontrakto. Reikia viso paveikslo.

Dabar galimybės (žaisti olimpinėje atrankoje) yra įdomios. Viskas priklauso nuo scenarijų. O jų yra nemažai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Vienas palankiausių galimų variantų, jei J.Valančiūnas anksčiau gautų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius