-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 22

Septynios NBA komandos, kurios gali pasiūlyti sutartį Donatui Motiejūnui

„Yra kelios komandos, kurios manimi labai domisi“, – kantriai laukdamas naujo NBA kontrakto savaitės pradžioje sakė Donatas Motiejūnas. NBA laisvųjų agentų turgaus šurmuliui atslūgus galinčiųjų įsigyti D.Motiejūną liko ne tiek jau daug. 24sek pasižvalgė, kokie galimi D.Motiejūno karjeros posūkio scenarijai ir kas tos kelios komandos, kurios teoriškai gali kažką pasiūlyti D-Mo.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sumažinti potencialių D.Motiejūno karjeros stotelių skaičių galima atsižvelgus į NBA klubų finansines galimybes. Dauguma jų jau išleido laisvus pinigus, kuriuos galėtų skirti ilgalaikei D.Motiejūno sutarčiai.

Aišku, teoriškai D.Motiejūnas gali atsidurti bet kurioje NBA komandoje, jei pasirašys naują sutartį su „Houston Rockets“ ir iškart bus iškeistas.

Arba jei sugalvos pasirašyti minimalią sutartį. Tokiu atveju jis gali atsidurti kad ir „Golden State Warriors“.

Bet ir realiausias scenarijus, ir pats D.Motiejūno poreikis yra ilgalaikė sutartis. D.Motiejūnas per ketverius metus jau įrodė, kad yra daugiau nei NBA minimumo vertas krepšininkas.

O tokias sąlygas patenkinti gali tik nedidelis būrys NBA komandų.

„Indiana Pacers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Larry Birdo valdoma NBA komanda D.Motiejūnui galėtų pasiūlyti 6,2 mln. JAV dolerių metinį atlyginimą. Tai nėra patys didžiausi pinigai, kurie galėtų suvilioti D.Motiejūną.

Be to, „Pacers“ jau ir taip turi pakankamai solidžią priekinę liniją. Į Indianą atvyko „centras“ Alas Jeffersonas, ant suolo yra kitas perspektyvus aukštaūgis Mylesas Turneris, galintis žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Tokioje rungtyniauja dar ir Thaddeusas Youngas bei kartais arčiau krepšio pastumiamas Paulas George'as.

Trumpai kalbant, D.Motiejūnui Indianoje ir nelabai yra vietos, ir nėra pinigų.

„Minnesota Timberwolves“

„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas
„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas

Minesotos klubas galėtų pasiūlyti 8,3 mln. JAV dolerių kontraktą. Teoriškai, tai galėtų būti dabartinės D-Mo vertės minimumas. Kita vertus, aukštaūgių „Timberwolves“ gretose daugiau nei reikia.

Minesotoje centruoja geriausias NBA praėjusio sezono naujokas Karlas-Anthony Townsas, jį keičia Nikola Pekovičius, Jordanas Hillas, Cole'as Aldrichas, o sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje yra Kevinas Garnettas, Nemanja Bjelica bei Giorgui Diengas.

Vėlgi, nelabai realu, kad D.Motiejūnas žais komandoje, kuri prieš penkerius metus jį 20-uoju šaukimu pakvietė NBA naujokų biržoje.

„Utah Jazz“

„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gobert ir Donatas Motiejūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Rudy Gobert ir Donatas Motiejūnas

Solt Leik Sičio klubo kišenėje – 9,9 mln. nepanaudotų JAV dolerių ir Rudy Gobert'as, Derrickas Favorsas bei Borisas Diaw priekinėje linijoje.

Be to, „Jazz“ deda viltis į 20-metį Trey Lylesą, kuris debiutiniame sezone rinko vid. 6,1 taško ir 3,7 atkovoto kamuolio.

Taigi, ir „Jazz“ komanda nėra komanda, kuriai žūtbūt reikėtų D.Motiejūno. Bet jeigu reikėtų ieškoti tų, anot D.Motiejūno, „kelių susidomėjusių komandų“, Jutos klubas galėtų būti tolimame akiratyje.

„Phoenix Suns“

Draganas Benderis
Draganas Benderis

Finikso saulė tikrai neturėtų kaitinti D.Motiejūno.

„Suns“ metiniam naujo žaidėjo atlyginimui turėtų per 13 mln. JAV dolerių, tačiau priekinė linija čia jau surikiuota.

Vidurio puolėjo poziciją dalijasi du bokštai Tysonas Chandleris ir Aleksejus Lenas.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje vieta čia jau rezervuota 18-mečiui kroatui Draganui Benderiui. Tiesa, ketvirtasis šaukimas šių metų NBA naujokų biržos šaukimas dar nėra subrendęs stipriausiai krepšinio lygai, todėl nesusižers 30 minučių per rungtynes.

Ant suolo „Suns“ dar turi vidutinioką Jaredą Dudley, todėl D.Motiejūnas drąsiai galėtų tapti D.Benderio partneriu po krepšiu.

„Brooklyn Nets“

„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas
„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas

16,7 mln. JAV dolerių naujam žaidėjui, europiečiams atvira rusų valdoma organizacija, legionieriams atviras naujasis generalinis direktorius Seanas Marksas ir pakankamai atvira sunkiojo krašto puolėjo pozicija. Kitais žodžiais, realiausia D.Motiejūno karjeros stotelė, jei jo keliai pasuks iš Hjustono.

Ne veltui jau kurį laiką kalbama, kad Donatas galėtų papildyti „Brooklyn Nets“ komandą.

Vidurio puolėjo pozicijoje ten užtikrintai žaidžia Brookas Lopezas, bet jis neturi atitinkamo lygio porininko.

Šią vasarą „Nets“ pasirašė sutartis su trimis sunkiaisiais krašto puolėjais – Trevoru Bookeriu (2 metai, 18 mln.), Luisu Scola (1 metai, 5,5 mln.) ir Anthony Bennettu (2 metai, 2 mln.), bet tai nėra žaidėjai, kurių D-Mo negalėtų nurungti ir prasibrauti į starto penketą.

Ponios ir ponai, jeigu D.Motiejūnas pasirašys sutartį ne su „Rockets“ komanda, tai ta komanda, ko gero, bus „Nets“.

„Denver Nuggets“

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Artūras Karnišovas
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Artūras Karnišovas

Artūras Karnišovas 2011-aisiais pasistengė, kad „Houston Rockets“ mainais gautų D.Motiejūną iš „Minnesota Timberwolves“ naujokų biržos naktį. Dabar lietuvis dirba „Nuggets“ generalinio direktoriaus asistentu. Ar A.Karnišovas galėtų pasistengti pervilioti D-Mo ir į Denverį?

„Nuggets“ piniginėje naujam kontraktui liko 18,9 mln. JAV dolerių. Bet problema ta, kad priekinėje linijoje vietų nebėra.

Po Denverio klubo krepšiu stovi du talentingi ir greitai progresuojantys „centrai“ iš Bosnijos ir Serbijos Jusufas Nurkičius bei Nikola Jokičius.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje startuoja Kennethas Fariedas, o jį solidžiai keičia Derrellas Arthuras.

Tiesa, „Nuggets“ jau seniai planuoja iškeisti K.Fariedą ir Denveriui reikės žvaigždės kalibro krepšininko. Jeigu atsilaisvintų vieta po krepšiu, D.Motiejūnas būtų visai neblogas kandidatas papildyti „Nuggets“. Bet tai kol kas labiau teoriniai išvedžiojimai nei realus scenarijus.

„Philadelphia 76ers“

„Scanpix“ nuotr./Nerlensas Noelis ir Jahlilas Okaforas
„Scanpix“ nuotr./Nerlensas Noelis ir Jahlilas Okaforas

Absoliuti NBA autsaiderė yra plačiausiai piniginę galinti atverti NBA komanda – įstengtų mokėti kad ir 24 milijonų JAV dolerių metinį atlyginimą.

Tačiau bėda ta, kad Filadelfijai visiškai nereikia D.Motiejūno. „76ers“ priekinė linija spindi jaunosiomis žvaigždutėmis.

„Centrais“ čia gali žaisti Nerlensas Noelis, Jahlilas Okaforas ir Joelis Embiidas, sunkiojo krašto puolėjo pozicija rezervuota pirmajam šių metų NBA naujokų biržos šaukimui Benui Simmonsui.

Ant suolo dar yra kroatas Dario Šaričius bei Carlas Landry. Visos vietos Filadelfijoje jau užsakytos.

Prognozė

„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas

D.Motiejūnas liks Hjustone. Klausimas, tik ar dar vieneriems metams už kvalifikacinį 4,4 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymą, ar sudarys ilgalaikę sutartį.

Labiausiai tikėtina, kad tai bus trejų metų kontraktas, su „Rockets“ galimybe spręsti lietuvio likimą Hjustone po antrojo sezono. Sutarties vertė turėtų siekti apie 10 milijonų JAV dolerių per metus.

Kadangi dauguma NBA komandų jau apsistačiusios priekines linijas, tai ne į naudą ir pačiam D.Motiejūnui, kadangi „Rockets“ neturi didelių konkurentų laisvųjų agentų turguje.

Kortas gali sumaišyti tik „Nets“ ir „Suns“ pasiūlymas arba staiga D-Mo užsigeidusi kita NBA komanda, kuri galėtų ištraukti jį iš Hjustono mainų būdu.

Bet toks scenarijus mažai tikėtinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius