-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 08

Buvęs „Nets“ vadovas: „Jei Donatas Motiejūnas nesupranta sutarties, gėda jam“

Krepšinio naujienų svetainė „The Vertical“ nagrinėjo Donato Motiejūno situaciją. Anot apžvalgininkų, Lietuvos krepšininkas ir jo agentas kelia nepagrįstus reikalavimus.
Stovyklos akimirkos
Stovyklos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žurnalistas Chrisas Mannixas kalbėjosi su buvusiu „Brooklyn Nets“ generalinio vadybininko asistentu Bobby Marksu.

„Kas dedasi su Donatu Motiejūnu? Jis gavo gerą sutartį iš „Nets“, kaip vaikinas su nugaros problemų istorija. „Rockets“ permuša šį pasiūlymą, tačiau lietuvis neatvyksta. Jo agentas teigia, kad jie kovos. Ko aš čia nesuprantu? Taisyklės labai aiškios. Ką jis čia daro?“ – stebėjosi „The Vertical“ apžvalgininkas C.Mannixas.

„Galbūt jis laukia, kol taisyklės pasikeis. Tačiau viskas atrodo tikrai labai aišku. Atrodo, kad labiausiai D.Motiejūnui nepatinka, kad „Rockets“ nesutiko mokėti „Nets“ pažadėtų premijų, kurios siekia 6 mln. Tačiau tai yra normalu“, – situaciją trumpai paaiškino B.Marksas.

Pašnekovai prisiminė analogišką situaciją, kurioje buvo atsidūręs prancūzas Nicolas Batumas. Jis 2010 metais pasirašė sutartį su „Minnesota Timberwolves“ ekipa, kuri siekė 50 mln. JAV dolerių ir 5 mln. premijų. „Portland Trail Blazers“ permušė pasiūlymą, bet taip pat nesutiko mokėti papildomų premijų.

„Tokios taisyklės. Jeigu žaidėjas ar agentas nesupranta pateikto pasiūlymo detalių, tai gėda jiems“, – griežtai rėžė B.Marksas.

Nors kalbama, kad į šią situaciją gali įsikišti ir NBA, apžvalgininkai mano, kad to neprireiks: „Nemanau, kad NBA dabar rūpi D.Motiejūno sutartis, su kuriuo viskas turi būti aišku.“

NBA ekspertai įsitikinę, kad D.Motiejūnui itin pasisekė, kai pasiūlymą pateikė „Nets“: „Jis nepasirašė kvalifikacinio pasiūlymo, verto 4,4 mln. Jeigu būtų tai padaręs, jis po metų galėtų ieškotis naujos komandos. Jeigu jis sveikas ir gerai būtų sužaidęs šį sezoną, galėjo tikėtis didelių pinigų, būdamas solidus aukštaūgis.“

„Dėl vieno dalyko galime tikrai sutarti – niekas nekeis NBA apribotų laisvųjų agentų taisyklių dėl Donato Motiejūno“, – apibendrino C.Mannixas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius