Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07

Didžiausio Hjustono dienraščio verdiktas: D.Motiejūnas griauna savo įvaizdį – nevertas būti „raketa“

Donatas Motiejūnas su savo agentu Amerikoje B.J.Armstrongu nustebino NBA pasaulį. Ir, kaip rodo reakcija Hjustono ir visoje JAV žiniasklaidoje, panašu, kad liko nesuprasti. „Houston Chronicle“ išpublikavo kategorišką žurnalisto Briano Smitho nuomonę, anot kurios, šioje situacijoje labiausiai kenčia 26 metų lietuvio karjera. „Jei ši drama tęsis, D-Mo nevertas vadintis „raketa“, – pareiškė didžiausio dienraščio Hjustone apžvalgininkas.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žinote tuos vaikus, kurie per konfliktus su tėvais vis gąsdina, kad pabėgs iš namų? Jie taip elgiasi kelias valandas, kol supranta, kokia klaidinga buvo ta jų vaikiška gudrybė. Toks yra 26-erių Donatas“, – ironizavo Brianas Smithas.

Jis priminė amerikietiškojo futbolo žaidėjo DeAndre Hopkinso istoriją. Dar šių metų liepos 30-ąją futbolininkas tyčia neatvyko į „Houston Texans“ komandą, kovodamas dėl savo kontrakto. Tačiau viskas baigėsi vienadieniu žaidėjo akibrokštu.

„Tai buvo niekinė istorija. D-Hopas dabar galėtų patarti D-Mo – tokioms deryboms reikia turėti rimtų svertų. Ir reikia, kad tai komandai tavęs trūktų. Jeigu esi pasiryžęs atstovėti, geriau turėk, kuo remtis. O Motiejūno pozicija girgžda. Jo nepasirodymas medicininėje patikroje – juokingas. D-Mo, nusipirk klijų. Arba susirask naują agentą“, – kategoriškas buvo „Houston Chronicle“ žurnalistas.

Motiejūno viešam įvaizdžiui suduotas smūgis – jis tikrai nebe toks, koks buvo anksčiau. Tik iš mandagumo aš geriau neviešinsiu žinučių, kurias gavau iš „Rockets“ gerbėjų.

Replika „nusipirk klijų“ JAV naudojama tada, kai manoma, kad žmogus neturi supratimo, apie ką kalba ar kaip elgiasi.

B.Smithas negailėjo kritikos D.Motiejūno agentui B.J.Armstrongui. 49-erių amerikietis – triskart NBA čempionas, rungtyniavęs su Michaelu Jordanu legendinėje „Chicago Bulls“ komandoje 1991–1993 metais.

„Houston Chronicle“ teigimu, „Rockets“ viską atliko pagal taisykles, o D.Motiejūno ir B.J.Armstrongo kova atrodo betikslė, apeliuojant į dešimtmečius kurtas NBA kolektyvinės žaidėjų sutarties taisykles.

„Galbūt šis triukas Michaelo Jordano Čikagoje globoto gynėjo klientui atneš keletą papildomų milijonų. Galbūt taip jis pramuš kitai komandai pusžalį krepšininką, kuris per savo karjerą starto penkete pradėjo tik 101 rungtynes iš 349.

Bet jei Motiejūnas ir Armstrongas nepastebėjo, tai yra viskas, ko jiems labai trūksta, besimėtant grasinimais ir svaičiojant apie teises, kurių D-Mo neturi. „Brooklyn Nets“ buvo vienintelė komanda, kuri pasiūlė jam realius pinigus. O kontraktas buvo su daugybe saugiklių dėl puolėjo nugaros.

Didžiausias pralaimėtojas šioje istorijoje bus įkalinta Motiejūno karjera.

„Rockets“ tiesiog permušė „Nets“ pasiūlymą ir susigrąžino į jį teises. Ir šiuo metu penkta geriausia NBA komanda laisvai galėtų šį sezoną išgyventi ir be jo. Tiesiog didžiausias šios sezono pradžios siurprizas „Rockets“ neturi tiek laiko, kad galėtų jį švaistyti treniruojant šį krepšininką. Kadangi D-Mo nežaidė nuo balandžio, jis mėnesiais atsilieka nuo komandos draugų. Ir nors Motiejūnas yra žinomas kaip šaunus, geraširdis vyrukas, jo susireikšminimas visai nedera prie puikią atmosferą susikūrusių „Rockets“, – konstatavo B.Smithas.

Amerikietis pridūrė, kad vieša Hjustono nuomonė apie D.Motiejūną keičiasi tik į blogąją pusę, o lietuviui metas susiimti, kol nebus per vėlu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./BJ Armstrongas ir Scottie Pippenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./B.J. Armstrongas ir Scottie Pippenas

„Jeigu D-Mo nesusiims ir nepasirodys ant „Toyota Center's“ parketo per keletą artimiausių dienų, didžiausias pralaimėtojas šioje istorijoje bus įkalinta Motiejūno karjera.

Jo viešam įvaizdžiui suduotas smūgis – jis tikrai nebe toks, koks buvo anksčiau. Tik iš mandagumo aš geriau neviešinsiu žinučių, kurias gavau iš „Rockets“ gerbėjų. Tik pasakysiu, kad tuose žodžiuose nebuvo jokios šventinės nuotaikos.

Motiejūnui reikėjo priimti tą 4,4 mln. „Rockets“ vienerių metų kvalifikacinį pasiūlymą ir rizikuoti jam naudingoje Mike'o D'Antoni žaidimo sistemoje. Bet dabar mes girdime jo agento žodžius: „Mes nepasirodysime. Pamatysime, kas bus. Pažiūrėsime, ką darys Hjustonas.“

O kas, jei Hjustonas nedarys nieko? (pagal NBA taisykles, „Rockets“ turi teisę už sutarties sąlygų laužymą nemokėti lietuviui atlygio ir tuo pačiu neišleisti žaidėjo į kitą komandą, – red.) Ar esate ką nors girdėję apie darbą dėl atlygio?

„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas

NBA kolektyvinėje žaidėjų sutartyje nėra jokių stebuklų. Motiejūnas yra apribotas laisvasis agentas ir jo atvejis tikrai nepaskatins keisti taisyklių, kurios buvo kuriamos dešimtmečius. Ir jeigu šiame pokerio žaidime Darylas Morey ir B.J.Armstrongas atlieka didelius statymus, statyčiau už „Rockets“ vadovą.

D-Mo yra atsarginis puolėjas, kuris turėjo sveikatos problemų ir gerai daro keletą dalykų. Tai būtų puikus „Rockets“ komandos papildymas. Bet jei ši drama tęsis, jis nenusipelnė būti „raketa“.

„Jaunas ir nepailstantis – Donato Motiejūno muilo opera“, – savo straipsnį „Washington Post“ pavadino žurnalistas Timas Bontempsas, šioje istorijoje dar nematantis pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius