Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 24

Metas permainoms: 5 mainai, kurie stipriai pakoreguotų NBA žemėlapį

NBA yra verslas, o norint, kad jame tavo komanda būtų sėkminga ir pelninga – reikalingos pergalės. Šiuo metu lygoje turime kelias favorites laimėti čempionų titulą, tačiau apie jį svajoja visos 30 ekipų. Algų kepurėje pinigų nebeliko, laisvųjų agentų turguje gerų žaidėjų yra ne daug, todėl metas savo dėmesį nukreipti į į krepšininkus, kurie gali sustiprinti komandą mainų būdu.
Kevinas Love
Kevinas Love / „Scanpix“/AP nuotr.

5. Jahlilas Okaforas

„Scanpix“/AP nuotr./Bobanas Marjanovičius ir Jahlilas Okaforas
„Scanpix“/AP nuotr./Bobanas Marjanovičius ir Jahlilas Okaforas

J.Okaforas ne kartą teigė, kad norėtų žaistų kitoje komandoje, o „Philadelphia 76ers“ turi per daug aukštaūgių. Prie komandos artėjantį sezoną prisijungs pirmasis naujokų biržos šaukimas Benas Simmonsas bei iš Europos atvykstantis Dario Šaričius.

Būtų itin įdomu, jeigu jis papildytų „San Antonio Spurs“ gretas. Akivaizdu, kad jam būtų sunku pakeisti karjerą baigusį Timą Duncaną, tačiau jis labai sustiprintų „pentinus“.

J.Okaforas yra labai nuvertinamas, o reikiamoje komandoje jis neabejotinai galėtų tapti superžvaigžde. „Spurs“ ekipoje su juo dirbtų Greggas Popovichius, o tobulėti padėtų LaMarcusas Aldridge'as, todėl situacija būtų tobula.

Filadelfijos komandą galėtų sustiprinti jaunasis Kyle'as Andersonas, o gal net australas Patty Milsas. Jis padėtų greičiau stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje prisitaikyti tautiečiui B.Simmonsui.

4. Kevinas Love

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Love

Puolėjas tapo NBA čempionu ir nėra jokios abejonės, kad „Cavaliers“ dar kartą pateks į finalą. Tačiau „Warriors“ tapo gerokai stipresne, todėl Klivlando komandos vadovai gali pradėti ieškoti žaidėjo, kuris jų ekipą sustiprintų mainų būdu ir padėtų jiems gynyboje prieš Ouklandą.

Daug metų kalbama apie tai, kad K.Love puikiai atrodytų vilkėdamas žalią „Celtics“ uniformą. Vienas vyrukas, kuris galėtų padėti „Cavs“ gynyboje prieš „Warriors“, yra Jae Crowderis. Tuomet LeBronas Jamesas galėtų daugiau laiko skirti pagalbai gynyboje, kurioje jis yra itin efektyvus.

Neverta pamiršti, kad „Celtics“ taip pat turi ir puikiai besiginančius Avery Bradley bei Marcusą Smartą. Jie galėtų „uždaryti“ Stepheną Curry ar Klay Thompsoną.

3. Ricky Rubio

„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio
„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio

Šių metų NBA naujokų biržoje „Timberwolves“ penktu šaukimu pasirinko įžaidėją Krisą Dunną, todėl ispano karjerai Minesotoje galbūt atėjo pabaiga. „Vilkų“ generalinis vadybininkas savaitės pradžioje patikino, kad R.Rubio tikrai nepaliks komandos, tačiau tai tik strategija, kuri pakelia jo vertę rinkoje.

K.Dunnas nuostabiai pasirodė NBA Vasaros lygoje, o jam neprireiks ilgų metų tobulėjimo, kad jis aikštėje atrodytų solidžiai. Karlas Anthony Townsas ir Andrew Wigginsas jau nekantrauja rungtyniauti su įžaidėju, todėl tai tik dar vienas ženklas, jog R.Rubio išvyks.

Viena iš komandų, kuri neturi solidaus įžaidėjo savo starto penkete, yra „Sacramento Kings“. Rajonas Rondo į komandą nesugrįžo, o norą palikti komandą išreiškė ir Rudy Gay. Veteranas padėtų „Timberwolves“ ekipai, nes gali pataikyti iš toli, o geriausiai derėtų žemame penkete.

2. DeMarcusas Cousinsas

„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas

Metas rimtoms permainoms. „Kings“ jau daug metų stengiasi surasti trenerį bei žaidėjus, kurie puikiai atrodytų šalia D.Cousinso, tačiau laikas pripažinti, kad to padaryti nepavyks.

Visi šie pokyčiai jau nebedomina paties krepšininko. Jis rungtyniaudamas nedemonstruoja tos ugnelės bei sportinės formos, kaip geriausiais savo laikais.

Sakramento ekipa yra apsirūpinusi aukštaūgiais, todėl metas gauti gynėją. Jiems reikia žaidėjo, kuris galėtų vesti „Kings“ komandą į priekį dar daugelį metų, todėl galima būtų pabandyti iš „Wizards“ gauti Bradley Bealą. Tai krepšininkas, kuris ką tik pasirašė penkerių metų sutartį ir atsigavęs po traumų turėtų rungtyniauti puikiai.

Tuo tarpu „Wizards“ gretas papildęs D.Cousinas sudarytų įspūdingą duetą su Johnu Wallu.

1. Russellas Westbrookas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Geidžiamiausias krepšininkas šiuo metu, tačiau jį gauti mainų būdu yra rizikinga. Jo komandos draugas Kevinas Durantas pats išsirinko ekipą į kurią nori keliauti, todėl tikėtina, kad kitą vasarą R.Westbrookas norės padaryti tą patį.

Realiausias kandidatas – „Los Angeles Lakers“. Įžaidėjas augo Los Andžele, todėl dažnai yra siejamas su persikėlimu į šią ekipą. Po rungtyniavimo mažo miesto komandoje R.Westbrookas tikrai norės didelės žibintų šviesos bei rungtyniavimo Holivudo žvaigždžių apsuptyje.

Tačiau „Lakers“ reikia nepersistengti ir išlaikyti Brandoną Ingramą. Tai šių metų antrasis naujokų biržos šaukimas, kuris ateityje turėtų tapti NBA superžvaigžde. Verta paminėti, kad palaukus vienerius metus jis į Los Andželą galės persikelti už dyką, todėl „Thunder“ ir „Lakers“ vadovams reikia gerai pagalvoti apie savo sprendimą.

Žinoma, net ir persikėlus į Los Andželą negalima garantuoti, kad įžaidėjas pratęs sutartį su klubu. Jie taptų favoritais, tačiau prisiminkime Dwighto Howardo situaciją. Daugelis taip pat galvojo, kad „centras“ tikrai pasiliks Kalifornijoje, o šis iškeliavo į Hjustoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius