-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 21

Jautrus Kobe Bryanto laiškas 17-mečiui Kobe Bryantui

2015-2016 m. sezonas buvo paskutinis legendiniam „Los Angeles Lakers“ krepšininkui Kobe Bryantui. Žaidėjas atsisveikino su NBA iškovojęs penkis čempionų žiedus, o tinklapyje „The Players Tribune“ patalpino straipsnį, kurį skiria pačiam sau, kai jam buvo 17 metų. Pateikiame legendinio gynėjo laišką į praeitį.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“/AP nuotr.

Mielas 17-meti Kobe,

Kai rytoj išsipildys tavo svajonė rungtyniauti „Lakers“, tai nepamiršk, kad tau reikės rasti būdą, kaip investuoti į savo šeimą bei draugus. Tai skamba paprastai, tačiau skirk tam laiko ir pagalvok apie tai ką sakau.

Aš sakiau INVESTUOTI.

Nesakiau DUOTI.

Leisk paaiškinsiu.

Iš pradžių manysi, kad dovanoti materialines dovanas savo šeimai bei draugams yra tinkamas sprendimas. Tu juos myli, jie tave palaikė jau nuo pat mažens, todėl tu nori pasidalinti su jais savo sėkme. Taigi, tu nuperki jiems namus, automobilį ir sumoki jų sąskaitas.

Juk nori, kad jų gyvenimas būtų gražus ir patogus ar ne?

Tačiau ateis diena, kai suprasi, kad tokie tavo veiksmai jiems daugiau kenkia, nei padeda. Suprasi, kad viską jiems pirkdamas gerai jauteisi tu, o matydamas jų šypsenas gavai naudos tik tu. Kol jauteisi laimingas, atėmei iš jų visas svajones bei ambicijas kažką pasiekti.

Suteikei jiems daug materialaus turto, tačiau atėmei patį svarbiausią – galimybę tobulėti ir būti nepriklausomam.

Turi suprasti, jog esi šeimos galva, o tai reiškia, kad kartais tau reikės priimti sunkius sprendimus. Tavo artimieji to gali ir nesuprasti, tačiau negali pasiduoti.

Investuok į jų ateitį, o ne „apipilk“ dovanomis.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Pasinaudok savo sėkme ir turtu, kad galėtum padėti jiems surasti tikrąjį save ir įgyvendinti savo svajones. Sumokėk už jų mokslą, parekomenduok darbo vietai ir leisk jiems tapti lyderiais savoje srityje. Tegul jie sunkiai dirba ir atlieka tiek pat darbo, kiek ir tu, kad pasiektų savo karjeros viršūnę.

Rašau tau dabar, kad galėtum tai pradėti daryti tučtuojau. Rašau tau, nes vėliau tu susidursi su neigiamomis emocijomis bei jų priklausomybe nuo tavęs, kurią tu pats ir sukėlei. Ši priklausomybė vėliau priveda prie pykčio ir pavydo, kuris kankins ir tave patį.

Laikui bėgant tu matysi, kad jie tampa nepriklausomi ir turi savų svajonių. O nuo to jūsų santykiai tik stiprės.

Galėčiau tau prirašyti labai daug, tačiau būdamas 17-os tu neturėsi kantrybės perskaityti 2 tūkst. žodžių rašinio.

Tavo gyvenimas tuoj pasikeis, o viskas prabėgs labai greitai. Viską gerai apmąstyk, nes žinau, kad tikriausiai esi pavargęs nuo 9 valandų treniruotės.

Patikėk. Jeigu pradėsi dabar, tai ateityje išvengsi daug ašarų bei skausmo, kurie mane persekioja dar iki šių dienų.

Su meile,

Kobe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius