-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19

„Pelicans“ treneris tik rungtynių pabaigoje prisiminė Donatą Motiejūną

Ambicingai Naujajame Orleane startavęs Donatas Motiejūnas dar turės įsibėgėti, kad įgytų „New Orleans Pelicans“ trenerio Alvino Gentry pasitikėjimą ir pagautų žaidimo ritmą. Šis pakėlė lietuvį nuo suolo tik paskutinei 3,5 minučių atkarpai, o „Pelicans“ namuose užtikrintai nugalėjo „Orlando Magic“ klubą 118:98 (32:29, 33:23, 27:21, 26:25).
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Pelicans“ sutriuškino „Magic“ klubą 118:98.
  • D.Motiejūnas pelnė 2 taškus.
  • Lietuvis pasirodė aikštėje likus žaisti 3 min. 26 sek.
  • Per 5 pastaruosius mačus D-Mo gauna pasireikšti tik vid. po 11 minučių.

D.Motiejūnas pirmą kartą pasirodė aikštėje likus 3 min. 26 sek., kai viskas jau buvo aišku – „Pelicans“ triuškino svečius 114:86.

Per trumpą atkarpą D.Motiejūnas dar spėjo pelnyti 2 taškus, kai jį metantį tritaškį pražanga sustabdė varžovai (2/3 baud.), ir atkovojo 1 kamuolį.

Tiesa, kartu su D.Motiejūnu aikštėje pasirodę atsarginiai nepersistengė, todėl „Pelicans“ pralaimėjo likusią rungtynių dalį 8 taškais.

Pirmosiose savo rungtynėse su „Pelicans“ apranga D.Motiejūnas sausio 7-ąją per 20 minučių pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tačiau per 5 pastaruosius mačus 26-erių puolėjas gavo pasireikšti tik vid. po 11 minučių, pelnė 1,6 taško, atkovojo 2,2 kamuolio ir atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Ko gero, lietuviui dar reikia pagauti žaidimo ritmą, todėl „Pelicans“ treneriai po truputį įlieja D.Motiejūną į komandą. Dėl užsitęsusių naujo kontrakto derybų prieš atvykdamas į Naująjį Orleaną D-Mo nerungtyniavo 8 mėnesius.

„Pelicans“ vargo su išsekusiais svečiais tik pirmajame kėlinyje, o vėliau nurūko į priekį ir nė karto neužleido „Magic“ į priekį. Tai buvo penktosios Orlando krepšininkų rungtynės per 8 dienas, o ilgiausią šį sezoną šešių išvykos mačų seriją „Magic“ baigė su 1 pergale ir 5 pralaimėjimais.

Šis maratonas pareikalavo daug jėgų, kurių stygius atsispindėjo pataikymo procente – pataikė tik 44,3 proc. metimų. Juolab, „Magic“ trečią mačą iš eilės vertėsi be rezultatyviausio savo žaidėjo Evano Fournier.

VIDEO: D.Motiejūnas neturėjo progos svariau prisidėti prie „Pelicans“ pergalės

Be to, „Pelicans“ tiesiog apibėgo priešininkus – greitose atakose pelnė net 38 taškus. Tiesa, „Pelicans” dabar patys pradės šešių išvykos rungtynių maratoną.

Dėl patempto piršto ir klubo traumų rungtynes galėjo praleisti „Pelicans“ puolimo lyderis Anthony Davisas, tačiau aukštaūgis pasirodė aikštėje ir per 29 minutes pelnė 21 tašką bei atkovojo 14 kamuolių.

„Pelicans“ su 17 pergalių ir 26 pralaimėjimais Vakarų konferencijoje užima 11 vietą, „Magic“ (17-27) – dvylikti Rytuose.

„Pelicans“: A.Davisas 21 (14 atk. kam.), T.Evansas ir L.Galloway'us po 18, J.Holiday (5 per. kam.) ir D.Cunninghamas po 14, B.Hieldas 10.

„Magic“: A.Gordonas ir E.Paytonas po 14, J.Greenas 13, S.Ibaka 11 (5 blk.), N.Vučevičius ir D.J.Augustinas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius