-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 14

Jonas Valančiūnas: „Premiją dalinsimės visi po lygiai“

150 tūkst. litų premiją, gautą už triumfą pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionate, Lietuvos krepšininkai dalysis į lygias dalis. „Bendrai sutarėme, kad premiją dalinsimės visi po lygiai. Nebus jokių išskirtinių, gausiančių daugiau“, – sakė 19-mečių rinktinės kapitonas ir lyderis Jonas Valančiūnas.
Pagerbimo akimirka
Jaunieji pasaulio čempionai (iš kairės): Jonas Valančiūnas, Tautvydas Sabonis ir Egidijus Mockevičius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Edgaras Ulanovas

Piniginę premiją krepšininkams ketvirtadienį įteikė Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius, pajuokavęs, kad suma galėtų turėti ir daugiau nulių.

„Žaidėme tikrai ne dėl šios premijos, o dėl garbės, Lietuvos. Tačiau čekį mielai paimsime“, – šypsojosi 19-mečių rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Krepšininkai teigė dar nesugalvoję, kur išleis gautus pinigus. „Oj, tiek daug kur galima – dar nenusprendžiau kur“, – šypsojosi J.Valančiūnas. „Reikės pagalvoti, bet tikrai atsiras kam“, – pridūrė Žygimantas Skučas.

Užgriuvęs sveikinimų maratonas – sutiktuvės Vilniuje, Kaune, pagerbimas Prezidentūroje, Vyriausybėje – jaunųjų čempionų neišvargino. „Tikrai nepavargome – toks sveikinimų maratonas labai malonus“, – sakė Edgaras Ulanovas.

Dauguma čempionų ruošiasi atostogoms. „Reikia ir su draugais pašvęsti, aplankyti“, – sakė Ž.Skučas. „Atostogauju dabar“, – šypsodamasis prieš būriu sustojusius žurnalistus prisipažino J.Valančiūnas.

Tačiau kiti jau galvoja apie ateitį. „Man jau 19 metų, tuoj bus 20, reikia sportuoti, kad kiti neaplenktų, – teigė E.Ulanovas. – Kitąmet būtų nuostabu su šia rinktine dar laimėti ir Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionatą.“

Daiktus į rinktinės stovyklą jau susikroviau, – sakė J.Valančiūnas.

„Daiktus į rinktinės stovyklą jau susikroviau, – nusišypsojo J.Valančiūnas, kuris jau nuo kitos savaitės Druskininkuose pradės treniruotes su vyrais. – Kaip vertinu savo galimybes patekti į rinktinę? Nežinau, stengsiuosi, dirbsiu treniruotėse, o ar pateksiu – matysim.“

Rinktinės kapitonas prisipažino, jog Latvijoje iškovotas aukso medalis – kol kas svarbiausias apdovanojimas jo karjeroje.

J.Valančiūnas taip pat neskubėjo užtrenkti durų galimybei su bendraamžiais žaisti ir kitąmet. „Neskubėkime – dar labai daug laiko. Nenoriu prisižadėti, tačiau jeigu leis galimybės, labai norėčiau su šia rinktine varžytis ir Europos U-20 čempionate“, – sakė naudingiausias pasaulio čempionato krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius