Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2010 04 27

TEO triumfo nuotaikas temdo nežinomybė

Netekusi pagrindinio rėmėjo Vilniaus TEO artimiausiu metu turi apsispręsti, ar kitąmet žais moterų Eurolygoje. „Greičiausiai – ne“, – tikina klubo vadovai.
Čempionėmis tapusių TEO krepšininkių ateitis skendi miglose
Čempionėmis tapusių TEO krepšininkių ateitis skendi miglose / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Nuotaika Moteris

Vilniaus TEO krepšininkės tryliktą kartą klubo istorijoje tapo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionėmis. Vis dėlto triumfo nuotaikas temdo nežinomybė dėl ateities. Telekomunikacijų bendrovė „TEO LT“ dar prieš keletą mėnesių paskelbė, kad pasibaigus šiam sezonui nustos remti sostinės klubą.

Bendrovė moterų komandai kasmet skirdavo po maždaug 2–2,5 mln. Litų, kurie sudarydavo liūto dalį TEO komandos biudžeto. „TEO LT“ sostinės moterų krepšinio komandą rėmė pastaruosius dvylika metų.

Komandos generalinis direktorius Arvydas Tamašauskas pripažįsta, kad apčiuopiamų variantų, kas galėtų tapti naujuoju klubo rėmėju, kol kas nėra, tačiau tikina, kad tryliktas čempionių titulas netaps bloga lemiančiu ženklu ir komanda iš krepšinio žemėlapio neišnyks, nors Eurolygoje Vilniaus komandos kitąsezoną galime ir neišvysti.

„Jei būtume pralaimėję šį čempionatą, manau, būtų pasitvirtinusi ta taisyklė dėl skaičiaus „13”.  Kadangi nepralaimėjome, manau, bus ir keturioliktas titulas“, – šypsojosi A.Tamašauskas, atsakęs į keletą sportas.info klausimų.

Kokia klubo ateitis?

Kol kas nelabai galiu kažką komentuoti, nes nėra aiškumo. Šiandien negaliu įvardinti nei kas rems, nei kur kitą sezoną žaisime. Reikia laukti. Kol neturime naujo generalinio rėmėjo, klausimas lieka atviras. TEO bendrovė tikrai traukiasi ir daugiau neberems.

Ar tam tikrų gairių, kas galėtų tapti naujuoju klubo rėmėju, yra?

Ne, šiandien gairių, kas galėtų tapti pagrindiniu rėmėju, nėra. Vyksta įvairios kalbos, bet reikia suprasti, kad vidurį sezono rasti naują rėmėją nėra lengva. Visos įmonės biudžetus formuoja pagal kalendorinius metus, o ne pagal krepšinio sezoną.

Vis dėlto vizija – labiau optimistinė ar pesimistinė?

Aš nusiteikęs optimistiškai. Manau, rasime išeitį iš padėties, o kokia bus komanda, priklausys nuo to, kokį biudžetą galėsime surinkti. Ar tai bus tik lietuviška komanda, ar turėsime galimybių nusipirkti legionierių – priklausys nuo biudžeto.

Jei komandoje žais tik lietuvaitės, reikš, jog išsipildė pesimistinis variantas?

Nesakyčiau, kad tai pesimistinis variantas. Prieš 10 metų, kai pradėjome žaisti Eurolygoje, žaidėme vien su lietuvaitėmis. Be abejo, nebuvo lengva, nors, aišku, konkurencija Europoje tuomet buvo žymiai mažesnė. Dabar daug daugiau pajėgių klubų. Vis dėlto reikia žiūrėti ir į perspektyvą: kuo daugiau mūsų žaidėjų galės žaisti aukščiausiame lygyje, tuo geresnį rezultatą matysime po 2–3 metų. Tai ypatingai svarbu žiūrint iš rinktinės pozicijų. Vistiek ateis kartų karta ir kažkam reiks pakeisti dabartines rinktinės žvaigždes, kurios rungtyniauja užsienyje.

Manote, kad klubas tik su lietuvaitėmis galėtų kelti tokius pat tikslus kaip ir pasistiprinęs legionierėmis?

Lietuvos čempionate ir Baltijos lygoje – manau, taip. Žaisti Eurlygoje su lietuvaitėmis, kurios komandoje yra dabar, būtų labai sudėtinga. Šis sezonas parodė, kad jaunoms mūsų žaidėjoms vis dėlto trūksta patirties ir meistriškumo. Tam reikia laiko, turbūt ne vienerių metų. Bet yra galimybė žaisti žemesniame lygyje – ne Eurolygoje, FIBA Europos taureje,  ką daro Klaipėdos „Lemminkainen“, ir žaidėjas grūdinti ten.

Tikimybė, kad kitą sezoną Lietuvos komandos moterų Eurolygoje nematysime, yra didelė?

Manau, kad taip. Reikia žiūrėti realiai – tiek rėmėjams, tiek žiūrovams reikia pergalių. Kas iš to, jei komanda žaidžia Eurolygoje, bet viską pralaimi?.. Ambicijos turi būti pasvertos ir paskaičiuotos. Ateis patirtis, ateis ir pergalės. Bet, kaip minėjau, kur žais komanda ir kokie tikslai bus keliami, bus nuspręsta, kai paaiškės, kokį biudžetą turėsime. Turim dar pusantro mėnesio. Paraiškos paduodamos birželio mėnesį, tad laiko pagalvoti, kur kitą sezoną žaisime, dar turime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius