Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 08

Sensacijos skonis: Belgijos žiniasklaida trimituoja apie didžiausią pergalę istorijoje

Paprastai trumpomis žinutėmis apie savo šalies krepšinį apsiribojanti Belgijos žiniasklaida šį kartą pratrūko. Rygoje vykstančiame Europos čempionate 76:74 išplėšta pergalė prieš kur kas gilesnes tradicijas turinčią Lietuvos krepšinio rinktinę sukėlė tikrą komplimentų audrą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Belgijos liūtai pasiekė didžiausią pergalę savo istorijoje, trečiajame grupės mače nokautuodami Europos vicečempionus“, – savo tautiečius gyrė „De Standaard“.

Tai buvo vos antroji Belgijos krepšininkų pergalė prieš Lietuvą per visą istoriją. Penkis kartus iki pirmadienio popietės su „liūtais“ žaidę mūsiškiai buvo nusileidę tik kartą – prieš dvidešimt metų. Tiesa, tos rungtynės buvo draugiškos ir nieko nelėmė. Skirtingai nei šį kartą.

Nors krepšinis Belgijoje vargu ar patenka į populiariausių sporto šakų dešimtuką, ši pergalė privertė atkreipti dėmesį beveik visus dienraščius.

„Įspūdingas Belgijos liūtų pasirodymas ir dar įspūdingesnis finalas. Europos čempionate užfiksuota didžiulė sensacija, kai Belgijos vaikinai pasiekė pergalę prieš kur kas tituluotesnius lietuvius. Ir dar kokią! Pergalę mūsiškiams atnešė įspūdingas metimas su sirena. Už tai turime būti dėkingi Mattui Lojeski ir Samui Van Rossomui“, – rašo „De Morgen“.

Panašiu džiaugsmu tryško ir bulvarinio „Het Nieuwsblad“ antraštė: „Europos čempionate belgai pasiekė legendinę pergalę.“

„Belgijos krepšininkai pirmadienį maudėsi šlovės spinduliuose, – rašo prancūzų kalba leidžiamas „Le Soir“. – Liūtai parklupdė grupės favoritus lietuvius, o pergalę lėmė herojiškas Matto Lojeski metimas sulig sirena.“

„Belgiško krepšinio šlovė sulig finaline sirena. Mūsų krepšininkai visiškai nusipelnė šios pergalės, kadangi sugebėjo atsilaikyti prieš beveik nesustabdomą Joną Valančiūną ir jo kariauną. Komanda, kurios aukščiausias krepšininkas tesiekia 205 cm, sugebėjo iškovoti istorinę pergalę. Tiesa, mums šiek tiek padėjo ir patys lietuviai, kai rungtynių pabaigoje Mantas Kalnietis priėmė neteisingą sprendimą“, – pažymi „La Dernière Heure“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius