-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27

Trys įdomiausi „Lokomotiv“ ir „Žalgirio“ rungtynių aspektai

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis grįžta rungtyniauti į Krasnodarą, kuriame praleido dvejus metus kaip legionierius. Abiem komandoms šis mačas itin svarbus kelyje į „Top 16“, o „Žalgiris“ dar siekia ir įrodyti esąs nusipelnęs vietos tarp Europos galingųjų.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis pirmajame susitikime su „Lokomotiv“ galėjo išplėšti pergalę / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Penktadienis | Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“ | 17:45 | Krasnodaras

Mantas Kalnietis  pirmą kartą po ilgos pertraukos žais rungtynes Krasnodare.

2013 metais į „Lokomotiv“ ekipą išvykęs Lietuvos rinktinės atakų organizatorius su Krasnodaro komanda triumfavo tuomečiame ULEB taurės turnyre, ne kartą žaidė ir prieš „Žalgirį“.

Šį sezoną Eurolygoje M.Kalnietis kol kas nežibėjo, tačiau prieš savaitę „Žalgirio“ arenoje su „Stelmet“ ekipa sužaidė geriausias savo rungtynes – 13 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai, tik viena klaida ir 16 naudingumo balų.

Ar galime tikėtis, kad „Žalgirio“ įžaidėjas ir vienu lyderiu turintis būti kaunietis pagaliau užmiršo traumos pasekmes, atsigavo po „Eurobasket 2015“ ir jo forma tik kils aukštyn?

Pamatysime tai Krasnodare. Tiesioginis M.Kalniečio varžovas aikštėje bus vienas naudingiausių visos Eurolygos žaidėjų – Malcolmas Delaney. Tad lietuviui nebus lengva.

organizatorių nuotr./Pauliui Jankūnui iki 1000 tritaškių Eurolygos trūksta tik dviejų
Pauliui Jankūnui iki 1000 tritaškių Eurolygos trūksta tik dviejų

„Top 16“ etapas Krasnodaro klubui jau yra ranka pasiekiamas. Pirmajame rate tik „Barcai“ nusileidęs Rusijos klubas antrąjį pradėjo antra pergale prieš „Panathinaikos“ ir pergalė penktadienį leistų „Lokomotiv“ jaustis ramiems.

Vis dėlto, būtent LKL čempionai pirmose tarpusavio rungtynėse buvę per vieną metimą nuo pergalės, prieš „Lokomotiv“ pralaimėjo mažiausiu skirtumu iš visų grupės komandų – 74:76.

Didžiausia problema „Žalgirio“ arenoje buvo visą sezoną kamuojanti bėda -kova dėl kamuolių. „Lokomotiv“ aukštaūgiai atsikovojo 10 kamuolių po savo netaiklių metimų, o kovą po lenta laimėjo 32:22.

Vis dėlto mačas parodė, kad „Lokomotiv“ tikrai galima įveikti, o ir išvykoje šį sezoną „Žalgiris“ žaidžia kone geriau nei namuose. Reikia tik pasimokyti iš savo klaidų.

Pergalės atvejų LKL čempionai, nepriklausomai nuo kitų rezultatų, liktų trečioje C grupės vietoje.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Malcolmas Delaney pirmajame susitikime varė į neviltį
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Malcolmas Delaney pirmajame susitikime varė į neviltį

Eurolygos ir FIBA karas įgauna pagreitį, nemažai stiprių ir nusivylusių Europos komandų klausia, kodėl jos negaus vietos naujoje kito sezono Eurolygoje.

Ispanijos žiniasklaida net užsipuolė Eurolygos vadovą Jordi Bertomeu, klausdama, kodėl „Žalgiris“ Eurolygoje žais, o, pavyzdžiui, vienintelė pirmąjį ratą be pralaimėjimų užbaigusi Malagos „Unicaja“ – ne.

Pagal naują Eurolygos modelį ir „Lokomotiv“ lieka už borto, tad „Žalgiriui“ tai puikus šansas įrodyti, kad Kaune yra elitinė Europos komanda. Nepasiekti „Top 16“ etapo tiesiog negalima!

Vilniaus „Lietuvos ryto“ fiasko Europos taurėje ir gerbėjus į neviltį varantis žaidimas jau įrodė, kad mūsų šalies krepšiniui Europoje geriausiai atstovauja būtent žalia ir balta spalvos.

Per likusias ketverias grupės rungtynes reikia ir Europai įrodyti, kad mes esame elito dalis. Tam visų pirma reikia užtikrintai pasiekti „Top 16“.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius