-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 18

„Trys su nesportine“ įkūrėjas Karolis Jachimavičius: „Babrauskas sakė atsargiau vaikščioti gatvėje“

„Žvelgiant į highlightus – žiauriai nuobodžiai žaidžiantis pilkas cepelinas su „ai, trečiu numeriu visur bus gerai“ šukuosena, kuri, panašu, kad atspindi ir charakterį „ai, kažkaip įmesiu/atkovosiu“, pretenduoja būti pašauktas į „Nuggets“ 57 šaukimu. Kaip manot, ar šitas ugly žaidžiantis ir žiūrovus migdantis lietuvis gali?“. Šiurkštu, nepagarbu, aštru? Visa tai – „Trys su nesportine“.
Karolis Jachimavičius
Karolis Jachimavičius / Asmeninė nuotr.

Šeštus metus kritikos strėles į krepšininkus, trenerius, teisėjus, sirgalius, aptarnaujantį personalą ir net žurnalistus laidantys krepšinio chuliganai „Trys su nesportine“ (TSN) jau skaičiuoja beveik 10 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Facebook“.

Geriausias žurnalisto klausimas, vis kartoju ir turbūt ilgai kartosiu, yra paklausti tiesiogiai – kodėl tu, Songaila, būtent antram kėliny, likus 3 minutėm, kai buvai ką tik išėjęs į aikštę ir buvai pilnas jėgų, žiūrėjai į kamuolį kaip į nubėgantį žvirblį.

Devyni išsišokėliai, apie kuriuos žino visi, bent kažkiek besidomintys krepšiniu. Karolis J., Karolis K., Lukas, Arnoldas, Rytis, Seržas, Deividas, Kęstas ir Danielius – jauni, įžvalgūs ir žodžio kišenėje neieškantys vaikinai, kasdien priverčiantys nusijuokti ar net išsižioti tūkstančius. „Mes esame tiesiog krepšinio entuziastai, kurie nevynioja žodžių į vatą“, – paprastai save ir savo kolegas apibūdina TSN sumanytojas Karolis Jachimavičius.

Internetinio žurnalo, kurį pats vadina stumykla įkūrėjas pagal profesiją yra žurnalistas, tačiau šiandieninėje sporto žurnalistikoje pasigenda tikros kritikos ir aštrių klausimų. Karolis pasakoja apie TSN idėją, komandą, krepšininkų lazdavojimus ir prasitaria, kad vienas žinomas žaidėjas už kritiką jam yra net grasinęs.

– Kaip kilo idėja įkurti tokį puslapį? Nuo ko viskas prasidėjo?

– Viskas prasidėjo nuo „Tumblr“ platformos svetainėms – „Tumblr“ buvo labai daug vizualiai įdomių krepšinio tinklaraščių. Aš pradėjau kopijuoti nuotraukas į savo „Tumblr“ – istorines, kuriozines, plakatiškas. Tada turėjau apie 30 skaitytojų per dieną.

Užkalniškų, ramanauskiškų, tų fašistiškų „tu esi debilas, taip tau ir reikia, tu prasmek ir mirk“ nebuvo niekada. „Trys su nesportine“ yra krikščioniška stumykla. Tu esi debilas, pasikeisk, būk protingas.

Pagalvojau, kad galbūt feisbuke bus patogiau. Tiesiog persikėliau ten ir per dieną surinkau 200 skaitytojų. Po dviejų mėnesių buvo jau 500, o dabar turime beveik 10 tūkst. prenumeratorių „Facebook“. Šį gruodį šventėme „Trys su nesportine“ penkerių metų gimtadienį.

– O kodėl pavadinimas būtent „Trys su nesportine“?

– Buvo toks „Tumblr“ tinklaraštis „Hardwood Paroxysm“. Aš pagalvojau, kad reikia iš paties žaidimo ką nors originalaus sugalvoti.

Tada prisiminiau, kai mes sėdėjome su draugu Alytaus rungtynėse ir komandai labai vidutiniškai sekdavosi, o mes taip norėdavome, kad likus minutei būtų tie trys su nesportine. Reikia juk tikėti, kad dar kas nors gero bus. Trys su nesportine būtų trys taškai, baudos metimas ir dar kamuolys rankose. Potencialiai 6–7 taškai. Jis išreiškia viltį, tikėjimą laimėti.

Visai kaip tas garsusis Kauno plakatas, kuriame ryjama varlė dar išorėje esančiomis rankomis griebia gandrui už gerklės. Šalia parašyta – „Kaunieti, niekada nepasiduok“. O „Trys su nesportine“ sako – krepšininke, niekada nepasiduok.

[Karolis Jot.] Taigi Songaila išeina į amžinąjį lavonavimą. Taigi nepasikeitė per paskutinį sezoną - man jis visiems...

Posted by Trys su nesportine on 2015 m. birželio 7 d.

– Kaip susibūrė „Trys su nesportine“ kolektyvas?

– Pradžioje buvau tik aš. Man tiesiog užkliūdavo už akių tie, kurie gerai rašo, supranta krepšinį. Svarbiausia, kad jie kritiški savo ir kitų atžvilgiu. Rašydavau jiems ir pasiūlydavau prisijungti. Iš pradžių Lukui, paskui Ryčiui, kuris dabar jau yra įtakingas žurnalistas, komentavęs LKL finalus. Prieš dvejus metus mes buvome trise, o dabar esam devyni. Aštuoni aktyvūs ir vienas žioplinėjantis, vieną kartą per 3 mėnesius kažką parašantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius