Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 22

Aliarmas iš Kėdainių: dar vienos LKL sąmokslo teorijos centre – Tomo Pačėso pavardė

Kėdainiai signalizuoja apie įtartinas LKL čempionato rungtynes. „Nevėžis“ išplatino pranešimą, kuriame nuogąstauja dėl Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Alytaus „Dzūkijos“ mačo baigties.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paskutinės LKL reguliariojo sezono rungtynės šeštadienį Vilniaus „Lietuvos rytui“ su „Dzūkija“ neturės jokios įtakos turnyro lentelėje. Tuo tarpu alytiškiams tai bus išgyvenimo rungtynės.

Pralaimėjimo atveju, „Dzūkija“ LKL liks dešimta ir pagal lygos taisykles iškris į žemesnį divizioną. Alytui aplenkti „Nevėžį“ leistų tik pergalė prieš „Lietuvos rytą“.

„Nevėžis“ baksnoja pirštu į Tomą Pačėsą – „Lietuvos ryto“ strategas yra vienas „Dzūkijos“ ekipos susikūrimo iniciatorių. Be to, klube dirba ir trenerio žmona.

Pats „Nevėžis“ žais su „Neptūnu“, kuriam pergalė būtina, todėl mažai tikėtina, kad 11 mačų iš eilės pralaimėjęs Kėdainių klubas pateiks sensaciją klaipėdiečiams. Todėl realu, kad „Nevėžio“ likimas LKL priklausys nuo „Lietuvos ryto“ ir „Dzūkijos“ mačo baigties.

Kaip tyčia, T.Pačėsas dar po pergalės prieš „Lietkabelį“ trečiadienį užsiminė, kad paskutiniajame mače daugiau duos pasireikšti atsarginiams žaidėjams.

Pateikiame „Nevėžio“ pareiškimą:

„Balandžio 23 dieną bus sužaistos paskutinės Tete-a-Tete Casino-Lietuvos krepšinio lygos reguliariojo sezono rungtynės. Kai kuriems klubams šis turas bus labai svarbus – ekipos prieš atkrintamąsias varžybas išsiaiškins galutines vietas. Taip pat paaiškės paskutinę, dešimtąją vietą, užėmusi komanda, kuriai gali tekti atsisveikinti su lyga. Šiuo metu tai gresia po aštuonias pergales turinčioms Kėdainių „Nevėžio“ ir Alytaus „Dzūkijos“ komandoms.

Todėl net neverta diskutuoti, kokios svarbios šiems klubams bus paskutinio LKL turo rungtynės. Šeštadienį Kėdainių krepšininkai Klaipėdoje žais su „Neptūnu“, tuo metu „Dzūkija“ sostinėje kovos su Vilniaus „Lietuvos rytu“, kuriam ši dvikova neturės jokios reikšmės turnyro lentelės rikiuotėje.

Trečiadienį į posėdį susirinkę Kėdainių „Nevėžio“ komandos valdybos nariai vieningai pasisakė prieš sutartas rungtynes. „Nevėžio“ klubo valdybai nerimą kelia galima „Lietuvos ryto“ ir „Dzūkijos“ komandų dvikovos baigtis. Ir tam yra pagrindas.

„Nevėžis“ nuogąstauja, jog šių rungtynių, kuriose susitiks artimai bendradarbiaujantys klubai, likimas gali būti nuspręstas iš anksto, nes yra nemažai sąsajų tarp „Dzūkijos“ ir „Lietuvos ryto“. Viena jų: „Lietuvos rytą“ treniruoja vienas „Dzūkijos“ klubo įkūrimo iniciatorių Tomas Pačėsas.

Dar prieš balandžio 13 dienos rungtynes tarp Prienų-Birštono „Vytauto“ ir „Lietuvos ryto“ ekipų žiniasklaidoje pasirodė informacija apie neva galimai sutartas rungtynes. Viena lažybų bendrovė abiejų klubų galimybes vertino lygiai, kita lažybų bendrovė susitikimo favoritu įvardijo „Vytauto“ komandą.

Tokiems koeficientams preteksto suteikė tai, jog „Lietuvos rytas“ nebeturėjo dėl ko kovoti LKL turnyro lentelėje, o „Vytautui“ žūtbūt reikėjo pergalės siekiant įsitvirtinti trečiojoje turnyro lentelės vietoje. Prognozės pasitvirtino ir vilniečiai pralaimėjo 77:80.

Analogiška situacija susidariusi ir prieš balandžio 23-iosios „Lietuvos ryto“ ir „Dzūkijos“ akistatą. Pergalė ar nesėkmė sostinės klubui, kuris jau užsitikrinęs antrąją vietą, neturės jokios įtakos turnyro lentelėje. Tuo metu Alytaus komandos iškovota pergalė suteiktų galimybę klubui „Dzūkija“ išvengti paskutinės vietos ir iškritimo iš LKL.

Klubo „Nevėžis“ vadovybė nuogąstauja, jog šių rungtynių, kuriose susitiks artimai bendradarbiaujantys klubai, likimas taip pat gali būti nuspręstas iš anksto, nes yra nemažai sąsajų tarp „Dzūkijos“ ir „Lietuvos ryto“. Viena jų: „Lietuvos rytą“ treniruoja vienas „Dzūkijos“ klubo įkūrimo iniciatorių Tomas Pačėsas.

Klubo „Nevėžis“ vadovybė kategoriškai pasisako prieš užkulisinius žaidimus ir yra už švarų bei garbingą žaidimą krepšinio aikštelėje.

Jei krepšinio aikštelėje bus ignoruojami garbingo žaidimo principai, „Nevėžio“ valdyba yra pasirengusi netgi tokiems žingsniams kaip pasitraukimas iš lygos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius