-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Finišavo skirtingomis nuotaikomis: Šaro nuostaba ir džiaugsmas bei Kurčio kritika

Dviejų pirmaujančių LKL komandų treneriai reguliarųjį sezoną baigė pergalingai, bet skirtingomis nuotaikomis. Po paskutinių rungtynių Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi fantastišku rezultatu, kuris nustebino jį patį, o Rimui Kurtinaičiui auklėtinių pasirodymas sukėlė klausimų.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečiai 90:76 nugalėjo Utenos „Juventus“ ir pasiekė 33 pergales per 36 rungtynes – vienu laimėjimu daugiau nei pernai.

Tokiu rezultatu stebėjosi net Š.Jasikevičius.

„33-3 yra fantastinis pasirodymas. Čia kaip Eurolygoje 14 pergalių. Sakau tą labai sąžiningai, – tikino žalgiriečių treneris. – Jei prieš sezoną būtų pasakę, kad pralaimėsime tik tris kartus prie tokio tvarkaraščio ir LKL lygiui einant septynmyliais žingsniais į priekį...

Mums buvo sunku daugumoje rungtynių, ypač išvykose. Vyrai kai kurias rungtynes ištraukė sugrįžę iš sunkių Eurolygos kelionių. Tai rodo jų atsidavimą ir profesionalumą. Ir rodo, kad mūsų sudėtis yra labai ilga.

Nereikia pro pirštus žiūrėti į 33-3. Tai yra labai geras pasirodymas. Tai bus vienas geriausių rezultatų visoje Europoje.“

Nereikia pro pirštus žiūrėti į 33-3. Tai yra labai geras pasirodymas, vienas geriausių rezultatų visoje Europoje.

Senajame žemyne išties buvo mažai taip vietiniame čempionate dominavusių komandų.

Arčiausiai „Žalgirio“ LKL turnyro lentelėje liko „Lietuvos rytas“ su 26 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų. Atkrintamąsias vilniečiai pasitinka per 10 pastarųjų rungtynių laimėję 8 kartus. Tačiau nors rezultatas teigiamas, žaidimo kokybė Rimo Kurtinaičio netenkina.

Po nelengvos pergalės prieš „Pieno žvaigždes“ 88:79 specialistas turėjo nemažai pastabų ir paminėjo konkrečius savo auklėtinius.

„Šios rungtynės man sukėlė daug klausimų. Ir kai kurie žaidėjai. Vis tik tikėjausi, kad kaskart žengsime į priekį. O mes vėl kažkaip sustojome vietoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Margiris Normantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Margiris Normantas

Mane truputį neramina Margirio Normanto žaidimas. Jei prieš porą savaičių gyriau jį kaip tobulėjantį, pastaruoju metu jis žaidžia labai abejotinai. Nežinau, gal nusiramino šis vaikinas ar kas jam atsitiko, – pastabų 20-mečiui įžaidėjui, kuriuo pasitiki išskirtinai daug, turėjo R.Kurtinaitis. – Manau, Gudaitis turėtų dominuoti šiame mače. Jis sužaidė neblogai, bet ne taip gerai, kaip tikiuosi.

Mes matėme, kaip siaubingai atrodėme su „Žalgiriu“ ir ne taip galvojau, kad klostysis rungtynės Pasvalyje.

Paprasčiausiai mes laimėjome, bet viskas galėjo pasisukti kitaip. Ir manęs tai netenkina, nes mes turėtume kontroliuoti žaidimą. Galime nelaimėti 20 taškų, galime 5-iais, bet turime kontroliuoti rungtynes.“

VIDEO: R. Kurtinaitis: „Kai kurie žaidėjai man sukelia daug klausimų“

„Lietuvos ryto“ treneris pridūrė, kad traumuotas Corey Fisheris gali ir nespėti sugrįžti iki atkrintamųjų varžybų starto sekmadienį, bet R.Kurtinaičio teigimu, jis nėra kertinis žaidėjas, be kurio komandos žaidimas galėtų išsiderinti.

Tiesa, R.Kurtinaitis labai laukia 10 dienų nesportuojančio Tayloro Browno, kuris iškrito iš rikiuotės dėl pūliuojančios anginos ir peršalimo.

Rungtynės į viršų ir apačią, kuriomis galbūt negerai pasitikti atkrintamąsias.

„Lietuvos rytas“ su „Pieno žvaigždėmis“ kaip tik susitiks LKL ketvirtfinalyje. Savo komandos dominavimu neužtikrintas R.Kurtinaitis užsiminė apie 5 serijos rungtynes, bet norėtų išvengti tokio scenarijaus.

Beje, pastabų žalgiriečiams turėjo ir Š.Jasikevičius. Tačiau tam jis buvo pasiruošęs, nes komanda sprendė savus uždavinius.

„Pirmą pusę pradėjome labai prastai – nemotyvuoti, nedisciplinuoti, – susitikimą su uteniškiais apibendrino Šaras. – Buvo labai daug gerų dalykų, bet buvo ir labai daug blogų. Rungtynės į viršų ir apačią, kuriomis galbūt negerai pasitikti atkrintamąsias. Bet sprendžiame savas problemas.

Kai kuriuos žaidėjus reikia patausoti, kai kuriems reikia labai daug žaisti ir mokytis. Todėl labai nežiūrėdami į rezultatą bandėme tą daryti.“

VIDEO: Š.Jasikevičius: „33 pergalės čempionate yra fantastiškas rezultatas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius