Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Jis buvo M.Ginobili prieš M.Ginobili“: NBA veteranai prisiminė „neįvertintą“ Š.Marčiulionį

NBA krepšinį nužvelgiančioje tinklalaidėje „Sheed and Tyler“ buvę lygos žaidėjai Rasheedas Wallace'as ir Bonzi Wellsas kalbėjo apie labiausiai neįvertintus krepšininkus, išskyrę lietuvį Šarūną Marčiulionį.

Legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis 2014-aisiais metais buvo įtrauktas į Jameso Naismitho „Šlovės muziejų“, o po metų – į FIBA „Šlovės muziejų“.

Vis dėlto buvę NBA krepšininkai Rasheedas Wallace'as ir Bonzi Wellsas mano, jog Š.Marčiulionis yra vienas labiausiai neįvertintų ir primirštų žaidėjų.

„Jis priklausė pirmajai europiečių bangai, kuri atvyko į NBA, – laidoje „Sheed and Tyler“ sakė 2004-ųjų metų NBA čempionas ir keturiskart „All-Star“ rungtynių dalyvis Rasheedas Wallace'as. – Kai aš pradėjau domėtis krepšiniu, domėtis skirtingomis pozicijomis ir klausytis skirtingų žmonių, Šarūnas tuomet žaidė „Golden State Warriors“ ekipoje. Jei gerai pamenu, praeityje jis yra žaidęs su Sabu.“

Kartu su Arvydu Saboniu yra žaidę ir abu „Sheed and Tyler“ laidos dalyviai, tą darę prieš daugiau nei du dešimtmečius „Portland Trail Blazers“ komandoje.

Jei R.Wallace'as prieš Š.Marčiulionį žaidė paskutinius dvejus lietuvio karjeros metus NBA, tai B.Wellsas aikštelėje su geriausių visų Lietuvos įžaidėju susidūręs nebuvo.

„Šarūnas buvo žvaigždė Europoje dar prieš atvykstant į NBA. Jis buvo neįtikėtinas“, – sakė R.Wallace'as.

VIDEO: The Most UNDERRATED NBA Players Sheed Played Against

Ilgametis Lietuvos rinktinės lyderis NBA duris pravėrė 1989-aisiais metais ir per septynis sezonus stipriausioje planetos lygoje sužaidė 363 mačus vilkint „Golden State Warriors“, „Seattle SuperSonics“, „Sacramento Kings“ ir „Denver Nuggets“ marškinėlius.

Per karjerą NBA lietuvis rinko po 12,8 taško, 2,3 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Šarūnas buvo puikus žaidėjas. Jis galėjo ir pats rinkti taškus, ir gerai skirstyti kamuolį komandos draugams. Šaltakraujis žaidėjas“, – sakė R.Wallace'as.

FIBA.com nuotr./Šarūnas Marčiulionis
FIBA.com nuotr./Šarūnas Marčiulionis

Kitas laidos dalyvis Š.Marčiulionį sulygino su keturiskart NBA bei kartą olimpiniu čempionu Emanueliu Ginobili.

„Jis buvo Manu Ginobili dar prieš Manu Ginobili, – sakė Bonzi Wellsas. – Šarūnas irgi buvo kairiarankis, irgi turėjo panašius klaidinančius judesius, kai kamuolį persukdavo sau per nugarą. Jis irgi gerai pataikydavo iš toli. Šarūnas buvo tikra problema varžovams.“

„Š.Marčiulionis – primirštas žaidėjas. Jis yra vienas tų įžaidėjų, ne tik europiečių, o apskritai įžaidėjų, iš kurių dabartiniai jaunieji krepšininkai galėtų pasimokyti. Išties kietas žaidėjas“, – sakė R.Wallace'as.

VIDEO: „48 minutės“: iškamuotas Embiidas, lojanti Oklahoma ir kam praverstų Sabonis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius