-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 04

Kauno „Žalgirio“ šviesulys rengiasi kitam didžiuliam karjeros šuoliui

Vienas geriausių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų šį sezoną didžiulį gyvenimo įvykį sutiko be ceremonijų. Dar antradienio vakarą jis išskubėjo į Lietuvos studentų lygos finalą iškovoti Vytauto Didžiojo universitetui aukso medalį, o trečiadienį su „Žalgiriu“ patraukė į trumpą stovyklą Palangoje. Parašą ant naujos sutarties pagal formulę „2+1“ suraitęs Edgaras Ulanovas ruošiasi dar didesniam karjeros šuoliui.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žalgiris“ nenorėjo laukti, kol geriausią sezoną karjeroje sužaidusį kaunietį vasarą skambučiais užatakuos užsienio klubai. Susidomėjimo išties netrūko. Bet Edgaras į užsienį pernelyg nesižvalgė ir nesusigundė galimybe palaukti vasaros.

„Komanda žaidžia aukščiausiame lygyje. „Žalgiris“ turi sutartį su Eurolyga. Kaune šį sezoną jaučiausi dar svarbesnis žaidėjas. Todėl būtų labai kvaila kažko ieškoti kažkur kitur“, – interviu 24sek pasakojo žalgirietis.

Neoficialiomis žiniomis, E.Ulanovas kitą sezoną uždirbs daugiau nei 150 tūkstančių eurų. Tai daugiau nei dvigubai didesnis atlyginimas nei iki šiol.

Bet ne didesnis kontraktas labiausiai džiugino E.Ulanovą. Ne atlyginimas, o didesnis klubo pasitikėjimas buvo dažniausiai interviu metu kartotas 197 cm ūgio puolėjo žodžių junginys.

„Myliu šitą komandą. Man viskas joje patinka, – netrauktas ant liežuvio galo tarė taip tvirtai, kad neleido suabejoti dėl nuoširdumo. – Komanda žais aukščiausiame lygyje. Žaisiu namie, kur komanda manimi pasitiki. Turiu čia vaidmenį. Jeigu kažkada kažkas kažko norės, susisieks su „Žalgiriu“ ir pasitars dėl manęs. O dabar atiduosiu „Žalgiriui“ viską, ką galiu“.

Viską, ką galėjo, E.Ulanovas pademonstravo Eurolygos „Top 16“ varžybose, kur žaisdavo daugiausiai visoje komandoje (28 min.), pelnydavo 8,5 taško (94,6 proc. baud.), sugriebdavo po 6 atšokusius kamuolius (dvyliktas rezultatas „Top 16“) ir rinkdavo 12,1 naudingumo balo (trečias rezultatas komandoje). Šie rodikliai beveik trigubai viršijo statistiką reguliariajame sezone.

Apetitas auga bevalgant. Kažkada svajojęs iš Pasvalio, Panevėžio ir Klaipėdos komandų patekti į pagrindinę „Žalgirio“ sudėtį, dabar E.Ulanovas vis dažniau kalba apie troškimą sulaukti kvietimo į nacionalinės komandos stovyklą.

Lengvųjų krašto puolėjų grandyje rimtų konkurentų netrūksta – čia žaidžia dvi ryškiausios Lietuvos krepšinio žvaigždės Eurolygoje Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas.

Bet E.Ulanovas Jonui Kazlauskui galėtų praversti tuo, kuo užsitarnavo Gintaro Krapiko ir Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą – universalumu ir specifinių funkcijų atlikimu. Tai žaidėjas, kuris gali dengti pavojingiausius varžovų lyderius, nuo įžaidėjo iki sunkiojo krašto puolėjo.

E.Ulanovo statistika Eurolygoje
Sezonas (etapas) Statistika
2014-2015 m. (reg.) 17 min. | 5,2 tšk. | 43,8% dvit., 18,2% trit. | 2,8 kam. | 0,9 perd. | 5,09 naud.
2014-2015 m. (TOP 16) 20 min. | 5,6 tšk. | 61,1% dvit., 40% trit. | 2,4 kam. | 1,4 perd. | 6,4 naud.
2015-2016 m. (reg.) 24 min. | 3,2 tšk. | 30,8% dvit., 42,9% trit. | 2,4 kam. | 2,29 perd. | 5,09 naud.
2015-2016 m. (TOP 16) 28 min. | 8,5 tšk. | 41,5% dvit., 32,3% trit. | 6 kam. | 1,7 perd. | 12,1 naud.

„Pirmiausia reikia ten patekti ir pamatyti viską iš vidaus. Jei pateksiu, padarysiu viską, ką galiu. O jei išeis, treneriai tą įvertins, – darbingai nusiteikęs E.Ulanovas. – Nežiūrėsiu, kas stovi aplink mane. Nesidairysiu į pavardes. Bet jei ir nepavyks, tą suprasiu, nesupyksiu ir sirgsiu už Lietuvos rinktinę kaip sirgalius“.

Jeigu pakliūsiu į (rinktinės) atranką, stengsiuosi pasirodyti geriausiai. <...> Manau, kad jau turiu pakankamai patirties.

– Edgarai, antradienis turbūt nebuvo viena iš tų „eilinių dienų ofise“? 24sek paklausė E.Ulanovo.

– Pirmoji svajonė buvo debiutuoti „Žalgiryje“. O kažkada, aišku, giliose svajonėse buvo kontrakto pratęsimas, didesnis vaidmuo. Labai smagu, kad komanda įvertino ir nesibaigus sezonui pasiūlė pratęsti sutartį. Jaučiu didelį pasitikėjimą iš „Žalgirio“ pusės. Dėl to labai gera. Stengsiuosi atsidėkoti geru žaidimu.

– Iš mūsų pokalbio supratau, kad trenerių ir vadovų pasitikėjimas buvo tas esminis svertas likti Kaune?

– Taip. Esu patenkintas, ką man pasiūlė komanda, kaip manimi pasitikėjo. Stengiausi padaryti kuo geriau. Pirmenybė visada bus „Žalgiriui“. Nes tai yra mano miesto komanda. Namie žaisti smagiau.

Galbūt kažkada ir laukiau to pasiūlymo. Visada galvojau, kad jei pasiūlys, tikrai rimtai svarstysiu ir nesižvalgysiu kažkur kitur. Didelių dvejonių nebuvo. Tikiu „Žalgiriu“. Svarbiausia, kad lieku namie ir žaisiu aukštame lygyje.

– Edgarai, žaidžiate karjeros sezoną. Į akis krenta bemaž trigubai nuo reguliariojo sezono išaugusi statistika „Top 16“ etape. Kas lėmė tokį stiprų pokytį?

– Labai norėjau startuoti žymiai geriau, bet galbūt pasijuto patirties stoka. Prie sudėties prisidėjo daug žinomų rinktinės žaidėjų, todėl kai jie atvyko, galbūt buvo sunku prisitaikyti.

Galbūt likau šešėlyje ar kažkur užnugary. Bet sezono eigoje pavyko komandoje atrasti vietelę, kurioje galiu save parodyti. Ir išėjo. Svarbiausia, kad niekada nepraradau pasitikėjimo savimi ir laukiau šanselio. Pavyko.

Padidėjo ir trenerių pasitikėjimas, ir paties pasitikėjimas savimi. Man tai bus gera pamoka ateičiai. Niekada nelengva prisitaikyti prie naujos komandos, kai visi ieško savo vaidmens.

– Kalbant apie ateities pamokas, ko gero, ši „Top 16“ grupė buvo labai gera repeticija „Žalgiriui“ prieš kito sezono Eurolygą, kurioje pagal naują formatą žais tik 16 klubų. Ar „Žalgiriui“ dar reikia gerokai ūgtelėti, kad galėtų mesti iššūkį Europos galingiesiems?

– Nežinau. Vieni kalbėjo, kad sudėtis geresnė nei pernai, bet sako, jog lyg ir geriau atrodėme praėjusį sezoną. Šiemet kažko pritrūko, kažkas nepavyko. Pats asmeniškai džiaugiuosi, kad turėjome tokią stiprią grupę. Mums patiems labai nesmagu, kai išvažiavę pralaimime 30 taškų. Bet iš kiekvienų blogų rungtynių reikia stengtis pasiimti kažko gero.

– Esate dar bręstantis krepšininkas. Ar po dviejų sezonų Eurolygos „Top 16“ varžybose į krepšinį pradėjote žiūrėti kiek kitomis akimis?

– Žinoma. Tas krepšinio supratimas keičiasi. Tu pamatai, kad kelis metus galėjai kažką kitaip daryti (Šypsosi.). Viskas keičiasi. Patirtis „Top 16“ varžybose yra neįkainojama. Ji keičia sprendimus.

– Pavyzdžiui?

– Mokiausi visko po truputį. Bet svarbiausia – žaidybinė praktika ir mokymasis iš klaidų. Labai svarbu suprasti ir taisyti padarytas klaidas.

– Ambicingi žmonės, pasiekę vienus tikslus, kelia sau naujus. Lyg ir logiška, kad kitas jūsų tikslas turėtų būti debiutas Lietuvos rinktinėje?

– Aš dar nė karto nebuvau stovykloje. Nežinau, kas vyksta viduje, todėl sunku kažką nuspėti. Jeigu pakliūsiu į atranką, stengsiuosi pasirodyti geriausiai. Būna sunku iš pradžių įsipaišyti, bet manau, kad jau turiu pakankamai patirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius