Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 02 /18:46

Klaipėdoje – rasizmo atvejis prieš amerikietį krepšininką: LKL pradėjo tyrimą

Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) išplatino pranešimą apie rasizmo atvejį per Klaipėdoje vykusių čempionato rungtynes.
Kamau Stokesas (dešinėje)
Kamau Stokesas (dešinėje) / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Lygos pranešime teigiama, kad incidentas įvyko rungtynių tarp vietos „Neptūno“ ir Mažeikių „M Basket – Delamode“ pabaigoje.

LKL pradėjo tyrimą dėl galimo sirgalių rasistinio išpuolio prieš Mažeikių komandos žaidėją.

Vienas Mažeikių klubo vadovų Rolandas Jarutis krepsinis.net laidoje „Ilgoji pertrauka“ teigė, kad užgauliotas buvo amerikietis Kamau Stokesas.

„Tai buvo ne tik žodžiai, bet ir gestai, vidurinio piršto rodymai, gestai. Tą padaręs asmuo buvo garbaus amžiaus, inteligentiško veido bruožų, su akinukais, žila barzda“, – teigė R.Jarutis.

„Man nesuvokiama, kaip tokie kaimiečiai gali taip elgtis ir necenzūriniais rasistiniais žodžiais pulti mūsų žaidėją. Šito mes taip nepaliksime ir pasistengsime, kad kaltininkas būtų nubaustas“, – 15min papildė Mažeikių klubo direktorius Arūnas Liškus.

„Kažkurias iš savo artimiausių rungtynių paskelbsime rungtynėmis prieš rasizmą“, – pridūrė A.Liškus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arūnas Liškus
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arūnas Liškus

LKL pranešė, kad sieks identifikuoti asmenį, kuris provokavo ir įžeidinėjo krepšininką. Identifikavus krepšinio sirgalių, jam bus uždrausta lankytis Lietuvos krepšinio lygos organizuojamose varžybose.

Lietuvos krepšinio lyga prideda, kad netoleruoja bet kokio neetiško elgesio, susijusio su asmens diskriminacija dėl kilmės, rasės, tautybės, religijos, kalbos, lyties, seksualinės orientacijos ar dėl kitų, su asmeniu susijusių aplinkybių, asmeninių savybių bei skatina visus būti tolerantiškais, laikytis vertybinių humaniškumo, demokratiškumo, lygių galimybių, laisvės realizavimo, etikos ir tolerancijos principų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius