Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20 /15:56

LKF nuosprendis: šalins „Lietuvos rytą“ iš LKL

Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto nariai trečiadienį absoliučia dauguma balsavo už Lietuvos krepšinio klubų, pasirinkusių dalyvauti „Euroleague Commercial Assets” (Eurolygos) rengiamame Europos taurės (Eurocup) turnyre, suspendavimą oficialiose Lietuvos krepšinio lygose. Tai reiškia, kad jei nepakeis sprendimo žaisti Europos taurėje, „Lietuvos rytas“ bus pašalintas iš LKL.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • LKF paklūsta FIBA ir šalins „Lietuvos rytą“ iš LKL.
  • Vilniečiai šalinami dėl susitarimo su ECA Europos taure.
  • „Lietuvos ryto“ vadovai 24sek teigė, kad sprendimo nekeis.
  • Tai reiškia, kad „Lietuvos rytas“ kitą sezoną nežais LKL.
  • Kitą sezoną toks ultimatumas gresia ir „Žalgiriui“.

„Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis komitetas nutaria suspenduoti Lietuvos krepšinio klubus, kurie sudarys arba vykdys sutartis su „Euroleague Commercial Assets“ ar su ja susijusiais asmenimis ir žais Eurolygos Europos taurės turnyre, iš Lietuvos oficialių krepšinio lygų už Federacijos įstatų 5.2.2 ir 5.2.7 punktų, Federacijos Etikos ir drausmės kodekso 8 str. 14 ir 15 punktų ir FIBA nustatyto draudimo nesilaikymą“, – sakoma LKF vykdomojo komiteto nutarime, priimtame po balsavimo apklausos būdu raštu.

Skubus balsavimas dėl šių sankcijų surengtas atsižvelgiant į pasikeitusią situaciją ir gavus iš FIBA naujausios informacijos dėl grėsmės Lietuvos vyrų rinktinei netekti teisės žaisti jau šių metų olimpinėse žaidynėse.

Komentuodamas naujausią informaciją M.Purlys 24sek sakė, kad sprendimo nekeis ir „Lietuvos rytas“ tikrai žais Europos taurėje.

Pagal šią informaciją Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė praras teisę dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir FIBA organizuojamuose čempionatuose, jei nesiims skubių papildomų priemonių įvykdyti „FIBA Europe” valdybos sprendimą, draudžiantį savo lygoms ir klubams sudaryti ir / ar vykdyti sutartis su Eurolyga ar bet kokiu su ja tiesiogiai ar netiesiogiai susijusiu asmeniu.

Tai būtų padaryta jau ateinantį savaitgalį Miunchene per FIBA valdybos susirinkimą.

LKF antradienį, kaip prašė FIBA, nusiuntė laišką dėl savo pozicijos. Jame LKF informavo FIBA, kad jos pozicija nesikeičia, LKF, kaip FIBA narė, palaiko FIBA poziciją ir įpareigoja Lietuvos krepšinio klubus dalyvauti FIBA rengiamose varžybose.

TAIP PAT SKAITYKITE: Martynas Purlys: „Neįsivaizduoju LKL be „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ priešpriešos“

Tačiau šis paaiškinimas FIBA vadovybės netenkino.

„Gavome informacijos, kad LKF privalo spręsti šią problemą iškart. Tai galėjo padaryti tik LKF vykdomasis komitetas. Dėl to skubos tvarka surengėme balsavimą apklausos būdu raštu, kaip numato LKF įstatai. Balsavimo rezultatai abejonių nekelia – bet kuris Lietuvos krepšinio klubas, pasirinkęs Eurolygos rengiamą Europos taurės turnyrą, netenka teisės žaisti oficialiose Lietuvos krepšinio lygose”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kitu FIBA drakono taikiniu tapsiąs „Žalgiris“ grasinimų nebijo

E.Ovčarenkos nuotr./"Lietuvos ryto" komandos direktorius Martynas Purlys
E.Ovčarenkos nuotr./"Lietuvos ryto" komandos direktorius Martynas Purlys

Apie LKF vykdomojo komiteto sprendimą iškart informuota FIBA vadovybė. Apie jos atsakymą bus pranešta nedelsiant.

Komentuodamas naujausią informaciją M.Purlys 24sek sakė, kad sprendimo nekeis ir „Lietuvos rytas“ tikrai žais Europos taurėje. Vilniaus klubo vadovas pažymėjo, kad pasigedo komunikacijos iš LKF ir visas naujienas „gaudė“ tik iš žiniasklaidos.

M.Purlys pridūrė, kad jis neįsivaizduoja LKL be „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ priešpriešos.

Tokiu pat keliu žengė Rusijos, Ispanijos, Italijos, Serbijos krepšinio federacijos, iškėlusios klubams ultimatumą.

Italijos žiniasklaidos duomenimis, kitą vasarą FIBA kels ultimatumą vienuolikai Eurolygos klubų, su ECA sudariusių 10 metų sutartį. Tarp jų yra ir Kauno „Žalgiris“. Teoriškai, žalgiriečiams taip pat grės pašalinimas iš LKL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius